reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

Ojej to chyba super wynik jeśli 10 dc i pęcherzyk 20 mm, albo ja miałam taki słaby w poprzednim cyklu z Aromkiem bo 11 dc pęcherzyk 16 mm😅 Trzymam w takim razie mocno kciuki żeby tym razem się udało!! ;)
A jak duży pęcherzyk miałaś ostatnio?
Przy 26mm mialam inseminacje ostatnio. Też ładnie urósł. Ciekawe ile jutro będzie miał pęcherzyk i czy na pękniętym będzie zabieg czy jeszcze nie 🤪 oto jest pytanie.. wszystko się okaże jutro

reklama
Ojej to chyba super wynik jeśli 10 dc i pęcherzyk 20 mm, albo ja miałam taki słaby w poprzednim cyklu z Aromkiem bo 11 dc pęcherzyk 16 mm😅 Trzymam w takim razie mocno kciuki żeby tym razem się udało!! ;)
A jak duży pęcherzyk miałaś ostatnio?
Ja już po inseminacji 😊 jestem pozytywnie nastawiona, mam nadzieję że się uda. Pęcherzyk w trakcie pękania. 3 inseminacja już ponoć by była ze sprzętem do robienia zastrzyków. Silniejsze leki wtedy będą już. Luteina zmieniona na Duphastan

Ja już po inseminacji 😊 jestem pozytywnie nastawiona, mam nadzieję że się uda. Pęcherzyk w trakcie pękania. 3 inseminacja już ponoć by była ze sprzętem do robienia zastrzyków. Silniejsze leki wtedy będą już. Luteina zmieniona na Duphastan
No to chwila prawdy, oby się udało!! :D :D A wiesz czy pęcherzyk urósł jeszcze?
Może też zmiana Luteiny na Duphastan poprawi sprawę, szczególnie, że pisałaś o słabym samopoczuciu na luteinie.
Ja za to po kolejnym teście owulacyjnym - czyściuteńko, bieluteńko.

No to chwila prawdy, oby się udało!! :D :D A wiesz czy pęcherzyk urósł jeszcze?
Może też zmiana Luteiny na Duphastan poprawi sprawę, szczególnie, że pisałaś o słabym samopoczuciu na luteinie.
Ja za to po kolejnym teście owulacyjnym - czyściuteńko, bieluteńko.
Na pewno urósł bo 2 dni od kontroli była inseminacja. Mi wcześniej 2 mm dziennie rósł pęcherzyk. Teraz pękał to ciężko było określić jaki duży byl. Duphastan mam brać dosustnie 3 razy dziennie. Luteine bralam 2 razy dziennie i dopochwowo.
Nie wiem, owulacji nie masz naturalnych ? Aż dziwne, może w tym tkwi przyczyna. A jakich testów używasz?

Tak, ja mam problem z naturalnymi owulacjami, to już potwierdziłam w ostatnich cyklach dlatego na Aromku jak w 15dc zobaczyłam pierwszy raz w życiu pozytywny test owulacyjny to byłam taka podniecona jakbym już niemalże zaszła w ciąże 😅 Nie ma znaczenia jakie robię bo próbowałam już różnych firm i efekt taki sam. Same usg potwierdzały, że "owulacji nie było ani na owulację się nie zanosi" . Dlatego u nas bez Aromku marne szanse... Jeszcze jakoś się łudzę, że jednak do niej dojdzie bo ostatnio jeśli była 15dc to powinna być w ten pt, może przez drożność coś się przesunąć też albo w ogóle nie będzie i tyle. Zobaczymy, testuję się z ciekawości i pewnie i minimalnej nutki nadziei bo każdy cykl na wagę złota :)

Muszę napisać bo jestem w lekkim szoku - dzisiaj na teście owu blada kreseczka się pojawiła, 14 dc, czyżby miała jednak przyść owulacja, i to... sama?🧐

Muszę napisać bo jestem w lekkim szoku - dzisiaj na teście owu blada kreseczka się pojawiła, 14 dc, czyżby miała jednak przyść owulacja, i to... sama?🧐
A nie byłaś na Aromku kilka dni ? Może to spowodowało taką sytuację? Działajcie! 😊
Może akurat się uda ! Wieczorem sprawdź i daj znać jak tam ? Czy ciemnieje

A nie byłaś na Aromku kilka dni ? Może to spowodowało taką sytuację? Działajcie! 😊
Może akurat się uda ! Wieczorem sprawdź i daj znać jak tam ? Czy ciemnieje
W tym cyklu nie byłam bo miałam mieć drożność więc kazała odstawić :D Ale może sama stymulacja Aromkiem w zeszlym cyklu by pomogło? Już sama nie wiem, za jakieś 2 godzinki powtórzę test i zobaczymy, oby mi się nie przewidziało :)

Ciemnieje, jest już bardzo wyraźna, mamy szansę na owu! :D
Najgorzej, że totalnie nie mam nastroju na przytulanki bo coś mnie bierze, boli mnie gardło i głowa... :(

reklama
W tym cyklu nie byłam bo miałam mieć drożność więc kazała odstawić :D Ale może sama stymulacja Aromkiem w zeszlym cyklu by pomogło? Już sama nie wiem, za jakieś 2 godzinki powtórzę test i zobaczymy, oby mi się nie przewidziało :)
I jak ? Robiłaś test ? Pokazal coś mocniejszego?

Do góry