reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

reklama
Super, że w końcu @ przyszła i możesz działać dalej, trzymam kciuki! :)
Ja z kolei jutro na badania i przygotowania pod badanie drożności jajowodów, którego się boje i miałam nadzieję, że uniknę. Z drugiej strony może faktycznie się okazać, że tam jest jakiś problem i szybko uda nam się po tym badaniu.

Super, że w końcu @ przyszła i możesz działać dalej, trzymam kciuki! :)
Ja z kolei jutro na badania i przygotowania pod badanie drożności jajowodów, którego się boje i miałam nadzieję, że uniknę. Z drugiej strony może faktycznie się okazać, że tam jest jakiś problem i szybko uda nam się po tym badaniu.
Miejmy nadzieję, że będą lekkie złogi, które znikną dzięki kontrastowi i w końcu się Wam uda ! 😊😊

Zabieg mam wyznaczony na najbliższy piątek 1.07., badania ok, estradiol poniżej normy ale gin powiedziała, że na początku cyklu to norma. Powtorzyłam też AMH bo miałam jakiś sprzed 2 lat ale czekam jeszcze na wynik. W poprzednim cyklu dzięki Aromkowi miałam potwierdzoną na 100% owu, jestem ciekawa co z owulacją bedzie teraz... bo nie pozwoliła mi brać w cyklu z drożnością. Jesli nie będzie owu teraz to od kolejnego cyklu ostro ruszamy znowu z Aromkiem przez 6 cykli!
A Ty jak samopoczucie na Aromku :)

Zabieg mam wyznaczony na najbliższy piątek 1.07., badania ok, estradiol poniżej normy ale gin powiedziała, że na początku cyklu to norma. Powtorzyłam też AMH bo miałam jakiś sprzed 2 lat ale czekam jeszcze na wynik. W poprzednim cyklu dzięki Aromkowi miałam potwierdzoną na 100% owu, jestem ciekawa co z owulacją bedzie teraz... bo nie pozwoliła mi brać w cyklu z drożnością. Jesli nie będzie owu teraz to od kolejnego cyklu ostro ruszamy znowu z Aromkiem przez 6 cykli!
A Ty jak samopoczucie na Aromku :)
Mam po nim zawroty i bóle głowy, chwilowe mroczki przed oczami. Ogólnie w pierwszym moim cyklu z Aromkiem było gorzej bo nie mogłam nic robić, tal glowa mi pękała.
Super, że tak szybko zabieg będziesz miała 😊
Badanie drożności pomaga również naturalnie zajść w ciążę. Przez 6 miesięcy będziesz miała rozepchane jajowody tak jakby dzięki temu. W pozytywnym znaczeniu oczywiście! Daj znać jakie AMH

Ale zawroty masz podczas tych dni kiedy bierzesz? Czy cały cykl? Bo ja w sumie żadnych objawów nie miałam ale z kolei w drugiej częsci cyklu bardzo słabo się czułam, inaczej niż zwykle i nawet myślalam przez to, że sie udało ale może to juz sprawka Pregnylu...
AMH wyszło 16,540 pmol/L czyli 7.3609 ng/mL (moja lekarka używa tej drugiej jednostki, 2 lata temu miałam około 7,7 więc spada), nie wiem czy to dobry wynik czy słaby? Jaki Ty masz AMH?
Mam problem bo mąż mi się zblokował, nie chce zrobić ponownie badań nasienia, lekarka naciska bo tamte są sprzed 2 lat i wg niej nie ma sensu mnie stymulować bo mogło się coś popsuć u niego... :(

Ale zawroty masz podczas tych dni kiedy bierzesz? Czy cały cykl? Bo ja w sumie żadnych objawów nie miałam ale z kolei w drugiej częsci cyklu bardzo słabo się czułam, inaczej niż zwykle i nawet myślalam przez to, że sie udało ale może to juz sprawka Pregnylu...
AMH wyszło 16,540 pmol/L czyli 7.3609 ng/mL (moja lekarka używa tej drugiej jednostki, 2 lata temu miałam około 7,7 więc spada), nie wiem czy to dobry wynik czy słaby? Jaki Ty masz AMH?
Mam problem bo mąż mi się zblokował, nie chce zrobić ponownie badań nasienia, lekarka naciska bo tamte są sprzed 2 lat i wg niej nie ma sensu mnie stymulować bo mogło się coś popsuć u niego... :(
Moje AMH to 2,68ng. Mówili w klinice ze to dobre AMH także i ja tak myślę. Cały cykl dziwnie się czułam ale byłam tez na luteinie
Niech zrobi chyba że potrzebuję czasu bo presja nie jest dobra dla niegp

reklama
Moje AMH to 2,68ng. Mówili w klinice ze to dobre AMH także i ja tak myślę. Cały cykl dziwnie się czułam ale byłam tez na luteinie
Niech zrobi chyba że potrzebuję czasu bo presja nie jest dobra dla niegp
Ok czyli AMH się nie martwię.
Może w takim razie w pierwszej fazie cyklu dawał znać Aromek, a potem luteina.
Wydaje mi się, że sama forma badania jest dla niego bardzo hm trudna i broni się od tego jak może... a jednak ja też rozkładam nogi do każdego badania chociażby do np. monitoringu i też nie jest to komfortowa sprawa... Ale mam wrażenie, że my kobiety zniesiemy bardzo wiele aby doczekać się upragnionego dziecka.

Do góry