reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

Update 13 dc test owu negatyw. Zaczynam się cieszyć, że dostałam zastrzyk na pęknięcie bo naturalnie chyba coś kiepsko idzie.

reklama
15 dc - Dziewczyny po raz pierwszy w życiu wyszedł mi pozytywnie test owulacyjny!! Wiem, że owulacja to tylko połowa sukcesu ale widzę, że stymulacja zadziałała :) Pani doktor i tak dzisiaj kazała przyjąć mi pregnyl, właśnie jestem po zastrzyku i dzisiaj działamy!

Update 13 dc test owu negatyw. Zaczynam się cieszyć, że dostałam zastrzyk na pęknięcie bo naturalnie chyba coś kiepsko idzie.
Będzie dobrze ! Trzymam kciuki ! 😊 ja jestem jakaś wyczulona na te wszystkie objawy, czuje ze jest ich masa.. a tak naprawdę wcale to nie musi być ciąża. Chyba oszaleje do wtorku za tydzień

Trzymam kciuki też za Ciebie żeby się udało!!! to ile dni po owulacji możesz zrobić test? Słyszałam, że po tych zastrzykach zbyt wcześnie zrobiony test może dać nieprawidłowo pozytywny wynik i się można za szybko ucieszyć :p
Tak myślę, żeby pierwszy test zrobić za równy tydzień (to będzie 26 dc), a owu miałam 15 dc, myślicie, że będzie ok?

Trzymam kciuki też za Ciebie żeby się udało!!! to ile dni po owulacji możesz zrobić test? Słyszałam, że po tych zastrzykach zbyt wcześnie zrobiony test może dać nieprawidłowo pozytywny wynik i się można za szybko ucieszyć :p
Tak myślę, żeby pierwszy test zrobić za równy tydzień (to będzie 26 dc), a owu miałam 15 dc, myślicie, że będzie ok?
Mam zrobić betę i progesteron 14 dni po zabiegu. A testy będę robić chyba od jutra 23d.c.lub soboty rano 24d.c. . U mnie taka jest sytuacja, że w 6 dniu po zastrzyku wyszedl mi test negatywny, czyli nie rozczaruję się już pozytywnymi testami 😅

6 dzień po zastrzyku to zdecydowanie za wcześnie bo czytałam, że dopiero około 6-7 dnia po zapłodnieniu dochodzi do zagnieżdzania zarodka co może trwać nawet do 10-12 dni także jeszcze masz szansę na pozytywny test! Daj znać czy coś wiadomo! 😉
U mnie dziś 23dc i 8 dni po podaniu Pregnylu, postanowiłam sobie nie robić do 10 dc testu ale jak piszesz, że Tobie już kazali 23-24 dc to mnie teraz korci żeby iść na betę...😄

6 dzień po zastrzyku to zdecydowanie za wcześnie bo czytałam, że dopiero około 6-7 dnia po zapłodnieniu dochodzi do zagnieżdzania zarodka co może trwać nawet do 10-12 dni także jeszcze masz szansę na pozytywny test! Daj znać czy coś wiadomo! 😉
U mnie dziś 23dc i 8 dni po podaniu Pregnylu, postanowiłam sobie nie robić do 10 dc testu ale jak piszesz, że Tobie już kazali 23-24 dc to mnie teraz korci żeby iść na betę...😄
Ja jutro lecę na betę i progesteron, to będzie 27d.c. natomiast testy negatywne do wczoraj wychodzą. Dziś już nie robiłam, bo wynik raczej się nie zmieni. Objawy to bolące piersi, mdłości i czasami kłucie w jajnikach, ale piersi bolą normalnie jak przed okresem. A reszta to pewnie sprawka luteiny 😞
Raczej nie udało się 😞 Chyba za duże nadzieje pokładałam w tym zabiegu.

Nie chcę Ci robić dodatkowej nadziei ale czytałam na innym forum, że dziewczynie do 14 dpo wychodził negatywny test i w 14 czy 15 dniu nagle pozytywny i beta dodatnia ☺️ Więc ja wciąż trzymam kciuki, póki nie ma @ to nadzieja jest! Daj znac jutro jaki wynik.
Ja za to dostałam Aromek + Pregnyl ale nic poza, żadnej luteiny, nie wiem kiedy ją lekarz zleca, a kiedy nie... Ja za to mam strasznie niskie cisnienie od kilku dni, nigdy aż takiego nie miałam i nie wiem czy to Pregnyl czy ciąża, czy już wariuje, nie mam bólów piersi, po owulacji mega bolały mnie jajniki przez 4 dni, teraz cisza więc chyba nic z tego - strasznie chciałabym już wiedzieć bo to czekanie wykańcza.

Nie chcę Ci robić dodatkowej nadziei ale czytałam na innym forum, że dziewczynie do 14 dpo wychodził negatywny test i w 14 czy 15 dniu nagle pozytywny i beta dodatnia ☺️ Więc ja wciąż trzymam kciuki, póki nie ma @ to nadzieja jest! Daj znac jutro jaki wynik.
Ja za to dostałam Aromek + Pregnyl ale nic poza, żadnej luteiny, nie wiem kiedy ją lekarz zleca, a kiedy nie... Ja za to mam strasznie niskie cisnienie od kilku dni, nigdy aż takiego nie miałam i nie wiem czy to Pregnyl czy ciąża, czy już wariuje, nie mam bólów piersi, po owulacji mega bolały mnie jajniki przez 4 dni, teraz cisza więc chyba nic z tego - strasznie chciałabym już wiedzieć bo to czekanie wykańcza.
Na pewno dam znać 😊 po inseminacji powinien zalecić luteine, bo to wspomaga caly ten proces po zabiegu. Ja nie badałam ciśnienia do dziś, jedyne co to senna jestem, ale po luteinie czytalam, że tak jest. Mnie kłują czasem jajniki. Ale to czekanie to porażka. 2 tygodnie, a jakby 2 miesiące czekania 😮‍💨 Oszczędzam się, ani piwa ani wina, ani nadmiernego opalania, mniej stresu staram się mieć, chciałabym nie na darmo 🥴
Straciłam nadzieję, ale chyba musi być dobrze, prawda ? 😔

reklama
Ok, rozumiem, czyli może po zwykłej stymulacji i zastrzyku na pękniecie nie dają jak mam w miarę regularny cykl, zapytam aż o to mojego lekarza przy najbliższej okazji.
Mi też się dłuuuuży 😔 Aż musiałam zrobić test, wyszedł negatyw czyli Pregnyl już zszedł, teraz czekam, chciałam w środę iść na betę ale to będzie 25 dc, nie wiem czy coś pokaże już ten wynik? Czy wstrzymać się do 27 dc., co myślisz?
Ja jakoś też lekko straciłam nadzieję bo czytam o różnych pierwszych objawach, że dziewczyny piersi bolą, jakiś dziwny kremowy ale rzadki śluz, a u nie nic haha ale jeszcze nic straconego, jeśli nie ten, to kolejny cykl jest nasz! 🥰😁

Do góry