reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stymulacja, a miesiączka

alicja2114

Początkująca w BB
Kochane, pomóżcie proszę.

Jestem po pierwszej stymulacji letrozolem. Pierw duphaston na wywołanie, miesiączka i letrozol od 3-7dc. W 13dc dwa pecherzyki 21 i 24mm, przytulanki 23 - 24.12, owulacja była, 30.12 potwierdzona USG, endometrium 11mm, progesteron w 23dc 20,5 - ciąży brak, Od 24dc czyli od soboty zaczęło się plamienie od soboty do poniedziałku widoczne tylko na papierze, aktualnie dzisiaj środa i dalej mam te plamienie, ale większe - jakby miesiączka nie mogła się rozkręcić. Czy któraś z Was tak miała? Dodam, że kolejny cykl bedzie też z letrozolem, wszystko mam wyliczone na zjazdy męża (pracuje za granicą) a okresu jak nie ma tak nie ma... Czy mam dalej czekać aż bedzie "zywa krew" i wtedy rozpocząć liczenie nowego cyklu? Żeby się wyrobić i zgrać ze zjazdem mojego męża miesiączke muszę dostać najpóźniej do 11.01. Obawiam się, że teraz nie liczę tych dni, a te plamienie się nagle skończy i okaze się że to była miesiączka, a cykl przepadnie.

reklama
Tak, rozmawiałam. Kazał poczekać jeszcze kilka dni na miesiączke jak się nie zacznie to zrobić betę, za godzinę idę na wizytę do mojej ginekolog do której chodziłam przed kliniką
okej to może na tej wizycie się dowiesz czegoś więcej . Czyli jeżeli się nie rozkręci to zrobić betę ? A jeżeli będzie negatywna to co w takim razie ze stymulacja ?

reklama
okej to może na tej wizycie się dowiesz czegoś więcej . Czyli jeżeli się nie rozkręci to zrobić betę ? A jeżeli będzie negatywna to co w takim razie ze stymulacja ?
Tak, za kilka dni zrobić mam betę jak się nie rozkręci, jeżeli beta negatywna to nie wiem co ze stymulacją w tym celu pójdę już na pewno do kliniki, bo wizytę mam na 20go. Zakładam że może znowu wywołanie duphastonem i wszystko od nowa. Nie chce się domyślać, nie wiem jakie jest postępowanie.

I jak te twoje plamienia ? Takie jak były ? Większe ,mniejsze ?
Trochę większe, wróciłam od lekarza na usg jest wszystko ok, widać że endometrium jest mniejsze (wtedy miałam 11 obecnie jest 8) miesiączka się rozkręca bardzo powoli, mam wziąć duphaston żeby wywołać porządną miesiaczke, wtedy zacząć liczenie dni i stymulację.

Trochę większe, wróciłam od lekarza na usg jest wszystko ok, widać że endometrium jest mniejsze (wtedy miałam 11 obecnie jest 8) miesiączka się rozkręca bardzo powoli, mam wziąć duphaston żeby wywołać porządną miesiaczke, wtedy zacząć liczenie dni i stymulację.
masz krwawienie i masz zacząć brać duphaston żeby wołać całkowite krwawienie ? 😯 Czy po to żeby zastopować plamienie i po dupahstonie dostać okres ?

Plamienie to nie miesiączka, nie można nazwać tego krwawieniem. Mam wziąć duphaston żeby ta miesiączka przyspieszyć, w moim obecnym tempie nie wiadomo za ile dni dostanę.

reklama
Do góry