reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja, a miesiączka

alicja2114

Początkująca w BB
Kochane, pomóżcie proszę.

Jestem po pierwszej stymulacji letrozolem. Pierw duphaston na wywołanie, miesiączka i letrozol od 3-7dc. W 13dc dwa pecherzyki 21 i 24mm, przytulanki 23 - 24.12, owulacja była, 30.12 potwierdzona USG, endometrium 11mm, progesteron w 23dc 20,5 - ciąży brak, Od 24dc czyli od soboty zaczęło się plamienie od soboty do poniedziałku widoczne tylko na papierze, aktualnie dzisiaj środa i dalej mam te plamienie, ale większe - jakby miesiączka nie mogła się rozkręcić. Czy któraś z Was tak miała? Dodam, że kolejny cykl bedzie też z letrozolem, wszystko mam wyliczone na zjazdy męża (pracuje za granicą) a okresu jak nie ma tak nie ma... Czy mam dalej czekać aż bedzie "zywa krew" i wtedy rozpocząć liczenie nowego cyklu? Żeby się wyrobić i zgrać ze zjazdem mojego męża miesiączke muszę dostać najpóźniej do 11.01. Obawiam się, że teraz nie liczę tych dni, a te plamienie się nagle skończy i okaze się że to była miesiączka, a cykl przepadnie.

reklama
reklama
Czyli robiłaś badania hormonalne 🤦jednak 1.5 to sporo czas i lepiej by było jakbyś powtórzyła badania . Co to znaczy pęcherzyki nie pękają same ? Skoro teraz miałaś 2 i oba pękły . Jeżeli by nie pękały to potrzebowałabys zastrzyku . Może masz na myśli że nie rosną same ? Jeżeli masz torbiele to może dlatego masz plamienia?
Robiłam, ale 1,5roku to sporo i lekarz ich nie potrzebował do wglądu. Pęcherzyki pękły same dzięki stymulacji tak mi powiedział lekarz tak samo jak powiedział że przy pcos pęcherzyki może i rosną ale nie pękają.

Robiłam, ale 1,5roku to sporo i lekarz ich nie potrzebował do wglądu. Pęcherzyki pękły same dzięki stymulacji tak mi powiedział lekarz tak samo jak powiedział że przy pcos pęcherzyki może i rosną ale nie pękają.
zazwyczaj jeżeli jest problem z pękaniem to jest zatrzyk . Stymulacja jest po to żeby rosły i owulację były w terminie . Przy pcos zazwyczaj są późne owulację , ciężko dojść kiedy bo cykle są rozjechane . Także myślę że dlatego masz stymulację . Skoro ufasz swojemu lekarzowi to dobrze . Ja poprostu wolałabym wykonać świeże badania i dopiero decydować o stymulacji . Pół roku stymulacji bez drożności to też uważam że za długo , ale tak jak mówię każdy robi jak uważa

reklama
Do góry