reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja, a miesiączka

alicja2114

Początkująca w BB
Kochane, pomóżcie proszę.

Jestem po pierwszej stymulacji letrozolem. Pierw duphaston na wywołanie, miesiączka i letrozol od 3-7dc. W 13dc dwa pecherzyki 21 i 24mm, przytulanki 23 - 24.12, owulacja była, 30.12 potwierdzona USG, endometrium 11mm, progesteron w 23dc 20,5 - ciąży brak, Od 24dc czyli od soboty zaczęło się plamienie od soboty do poniedziałku widoczne tylko na papierze, aktualnie dzisiaj środa i dalej mam te plamienie, ale większe - jakby miesiączka nie mogła się rozkręcić. Czy któraś z Was tak miała? Dodam, że kolejny cykl bedzie też z letrozolem, wszystko mam wyliczone na zjazdy męża (pracuje za granicą) a okresu jak nie ma tak nie ma... Czy mam dalej czekać aż bedzie "zywa krew" i wtedy rozpocząć liczenie nowego cyklu? Żeby się wyrobić i zgrać ze zjazdem mojego męża miesiączke muszę dostać najpóźniej do 11.01. Obawiam się, że teraz nie liczę tych dni, a te plamienie się nagle skończy i okaze się że to była miesiączka, a cykl przepadnie.

reklama
to skoro 23.12 byłaś to w takim razie owulacja mogła być 24.12-26.12 moim zdaniem . Chyba że tego 23.12 już widział że pęcherzyk pęka ... Tak jak mówię terminowo się zgadza z tym że może to już być początek okresu , czasami się zdążają jakieś plamienia wcześniej , chociaż nie powinny i lepiej zawsze poszukać przyczyny takiej sytuacji . Endometrium 11 jak najbardziej utrzyma ewentualną ciążę ale nie jest jakieś oszałamiające , może poprostu dlatego krwawienie jest lżejsze niż zazwyczaj . Jeżeli masz możliwość to idź na wizytę lub skontaktuj się ze swoim lekarzem telefonicznie i zapytaj od kiedy masz zacząć stymulację w takiej sytuacji
Niestety nie bardzo mam możliwość na kontakt z lekarzem, natomiast zadzwonie do samej kliniki może coś mi podpowiedzą.

reklama
Niestety nie bardzo mam możliwość na kontakt z lekarzem, natomiast zadzwonie do samej kliniki może coś mi podpowiedzą.
spróbuj ,może oni zpaytaja lekarza i dadzą ci odpowiedź ,albo może są się napisać meila bezpośrednio do lekarza . Myślę że to się zmieni w okres , tylko że 4 dni to już sporo żeby się rozkręciło ..

spróbuj ,może oni zpaytaja lekarza i dadzą ci odpowiedź ,albo może są się napisać meila bezpośrednio do lekarza . Myślę że to się zmieni w okres , tylko że 4 dni to już sporo żeby się rozkręciło ..
tak zrobię, sobota i niedziela to były dosłownie mikro plamki na papierze, poniedziałek i wtorek już więcej i tak rzeczywiście widoczne, ale jeżeli to okres to nigdy takiego nie miałam.

tak zrobię, sobota i niedziela to były dosłownie mikro plamki na papierze, poniedziałek i wtorek już więcej i tak rzeczywiście widoczne, ale jeżeli to okres to nigdy takiego nie miałam.
rozumiem , ale organizm różnie się zachowuje . To twoja pierwsza sytumolacja ? Ja naprzyklad całe życie miałam okres 3-4 dni 5 dzień było brudzenie i koniec . W tym cyklu mój okres oszalał , miałam 2 dni brązowe plamienia ,przerodziło się w krwawienie które trwało 6 dni i kolejne 2 dni miałam różowe brudzenie . Łączenie jakby to zliczyć 10 dni to trwało 😯😯 dzisiaj idę zresztą na wizytę i zamierzam o tym porozmawiać i zapytać co mogło być przyczyną . Też jestem na stymulacji , z tym że ja jestem od 5 miesiecy i to tej pory też się nic takie nie zdążalo

rozumiem , ale organizm różnie się zachowuje . To twoja pierwsza sytumolacja ? Ja naprzyklad całe życie miałam okres 3-4 dni 5 dzień było brudzenie i koniec . W tym cyklu mój okres oszalał , miałam 2 dni brązowe plamienia ,przerodziło się w krwawienie które trwało 6 dni i kolejne 2 dni miałam różowe brudzenie . Łączenie jakby to zliczyć 10 dni to trwało 😯😯 dzisiaj idę zresztą na wizytę i zamierzam o tym porozmawiać i zapytać co mogło być przyczyną . Też jestem na stymulacji , z tym że ja jestem od 5 miesiecy i to tej pory też się nic takie nie zdążalo
Tak, to była moja pierwsza stymulacja, dlatego kompletnie nie wiem czy to już tak ma być czy mam czekać na miesiączkę. Jak miałas 10 dni to pierwszy dzien cyklu piliczyłaś od krwawienia czy od 1 dnia brązowego brudzenia?

Tak, to była moja pierwsza stymulacja, dlatego kompletnie nie wiem czy to już tak ma być czy mam czekać na miesiączkę. Jak miałas 10 dni to pierwszy dzien cyklu piliczyłaś od krwawienia czy od 1 dnia brązowego brudzenia?
cykl policzyłam od krwawienia . Generalnie okres okres trwał jakieś 6 dni ale licząc te plamienia brązowe i różowe to 10 dni to trwało wszystko

reklama
Do góry