reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć Dziewczyny! Już chyba coraz mniej nas tutaj zagląda :) każda zajęta swoim cudem :) ktoś jeszcze pozostał w dwupaku? :) nam dzisiaj mija dwa tygodnie wspólnej przygody życia, przy tym maluchu teraz widzę że moja trzylatka już taka mała nie jest jak mi się wydawało wcześniej:) I wcale mi nie przeszkadza spanie 4 godziny dziennie :D

Ps. Też myślicie o kolejnym dziecku ? :D
My mamy parkę więc jak to się mówi warsztat zamykam 😁 syn 6 lat jeszcze bardziej samodzielny nawet nie wiem kiedy tak dorósł.

reklama
Zareagowała fantastycznie, chodzi i mówi że to jej Iga i zaprasza wszystkich żeby ją zobaczyli. Chwali się że ma siostrę i wszystkim pokazuje. Jak Iga zajęknie w kolysce to biegnie zobaczyć i glaszcze (A raczej próbuje to robić) ją i mówi ciii śpij Iga. Czasami oczywiscie się zapomni i jej nad kołyska krzyczy "mama Iga śpi..." oczywiście musimy pilnować bo ona tak bardzo się cieszy że ona jest że czasami nie umie opanować czułości:) no i najlepszy tekst od 3ch dni "ja mam już siostrę, chce teraz braciszka... mamo masz w brzuchu braciszka?" 🙈

Ogólnie jestem na chwilę obecną zadowolona, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej, chociaż Mąż od poniedziałku wraca do pracy to zobaczymy jak to bedzie :)
To u nas podobnie syn bardzo pomaga podaje rzeczy bawi się z siostrą tylko czasami uszy zatyka jak płaczę nasza Oliwka😁😁 a Nasz Maluszek żeby nie zapeszyć to skarb. W nocy jak zaśnie koło 21. 00 to budzi się o 2 w nocy o 5 i o 7 rano na godzinę aktywności 😁😁 a tak je śpi i tak w kółko. My na KP i sama położna mówi że zamiast mleka to śmietanę mam bo tak ładnie przybiera 😁😁🤩

Zareagowała fantastycznie, chodzi i mówi że to jej Iga i zaprasza wszystkich żeby ją zobaczyli. Chwali się że ma siostrę i wszystkim pokazuje. Jak Iga zajęknie w kolysce to biegnie zobaczyć i glaszcze (A raczej próbuje to robić) ją i mówi ciii śpij Iga. Czasami oczywiscie się zapomni i jej nad kołyska krzyczy "mama Iga śpi..." oczywiście musimy pilnować bo ona tak bardzo się cieszy że ona jest że czasami nie umie opanować czułości:) no i najlepszy tekst od 3ch dni "ja mam już siostrę, chce teraz braciszka... mamo masz w brzuchu braciszka?" 🙈

Ogólnie jestem na chwilę obecną zadowolona, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej, chociaż Mąż od poniedziałku wraca do pracy to zobaczymy jak to bedzie :)
U nas tatuś zakochany w córce i też niedługo kończy tacierzynski ale jakoś ogarniemy 😁😁🤗

I jak z tym karmieniem u was? Pomogło coś?
Taak juz się ustabilizowało, noc nie spalam, ale butli nie dostal i się nauczył, że tylko cycek wchodzi w grę. Teraz już lepiej przesypia noce, nawet potrafię się w miarę wyspać 🤣 tylko studia ciężko ogarnąć przy tylu obowiązkach, gdzie ja mam ruchy jak żółw przez CC.

Ps. Też myślicie o kolejnym dziecku ?
Zdecydowanie produkcja zamknięta. Nie jestem gotowa na kolejne poświęcenie :)

Cześć Dziewczyny! Już chyba coraz mniej nas tutaj zagląda :) każda zajęta swoim cudem :) ktoś jeszcze pozostał w dwupaku? :) nam dzisiaj mija dwa tygodnie wspólnej przygody życia, przy tym maluchu teraz widzę że moja trzylatka już taka mała nie jest jak mi się wydawało wcześniej:) I wcale mi nie przeszkadza spanie 4 godziny dziennie :D

Ps. Też myślicie o kolejnym dziecku ? :D

Łącznie 4 godziny w ciągu doby czy jednym ciągiem?
Ja nie chce zapeszać, ale dziś miałam fajną noc. Młody marudził tylko (!!) pól godziny po północy. Męza wysłałam do salonu spać a z Młodym do łożka. Trochę się pomęczyłam, ale zasnęliśmy, a przynajmniej ja, bo chyba zasnęłam przed dzieckiem. Potem obudził się koło 4, szybko jedzenie, pielucha i dalej w kimono. Następna pobudka koło 7. Nawet z łóżka nie wstaliśmy. Mały trochę pociumkał cyca, strzelam, że zjadł około 40-50 ml ( je normalnie ok. 90 ml). W trakcie zmiany cyca przysnął i już nie chciał otworzyć buzi. Nie to nie. Poszliśmy spać i już normalnie wstaliśmy teraz.

Ja to Cię podziwiam i kobietki które mają blizniaki ☺ bo ja z jednym nie daje rady A co dopiero z dwójką 😅 moja mała ma problemy ze spaniem nie może zasnac A jak zasnie to po 10,15 min sie wybudza.
A wieczory są tragiczne bo jest tak zmeczona tak spiaca ze daje koncerty ladne.
Heh mam jeszcze syna 6.5 roku takze jest moc ;)my juz po 2 szczepieniach jestesmy a ja w czw wizyta po porodzie ;) oj z kazdym dniem bedzie coraz lepiej az zacznie przesypiac noce ja narazie mam wesoło;)

No ja właśnie prawie od początku śpię z małą. Męczyło mnie wstawanie do łóżeczka za każdym razem jak zapłakała a poza tym to była taka pierwsza fascynacja i potrzeba poprzytulania. Stwierdzam, że lepiej się teraz wysypiam i łatwiej mi karmić. Wiem, że będzie potem problem z odzwyczajeniem ale no jak żyć? xD
My tez spimy z blizniakami;)krolewny sie rozpychaja a my wcisnieci 😂to juz prawie 4 kg az 200 g im brakuje czyli tydz i beda grubasy

reklama
Do góry