reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jestem po wizycie. Dziś 37+2. W ciągu tygodnia mała przybrała zaledwie 80g.. brzuszek ma o 3 tygodnie mniejszy. Poza tym wody, przeplywy, lozysko, ktg ok. Dostałam skierowanie do szpitala jakbym chciała się zgłosić. Poza tym szyjka miękka, 2cm rozwarcia i przy badaniu widoczny czop więc może samo zaskoczy.
Ile wyszła waga małej?

Tak, przyjmą ponieważ mam cukrzycę ciążową z insuliną. Więc muszą mi za tydzień wywołać poród.
Aaa rozumiem. To oby samo ruszyło:) No chyba, że wolisz wywolywac oxy.

Mnie dziś w nocy skurcze wybudzaly, ale nieregularne. Rano brązowawy ślad na wkladce. Ale biegam po schodach w kółko, obiad ugotowałam i zupełnie nic się nie dzieje. Nawet te z nocy ustały...

2600g. Więc w sumie waga donoszonego noworodka. Mimo wszystko 3 tygodnie mniejszy brzuszek to kiepsko.. obawiam się też, żeby się nie okazało jak z synem różnica z usg, A waga urodzeniowa-430g
U mnie mała też dużo mniejsza 2 tyg temu miała dopiero 2065kg dziś mam 36+1 wizyta za tydzień zobaczę ile przybrała czy chociaż te 2500kg ma

Aaa rozumiem. To oby samo ruszyło:) No chyba, że wolisz wywolywac oxy.

Mnie dziś w nocy skurcze wybudzaly, ale nieregularne. Rano brązowawy ślad na wkladce. Ale biegam po schodach w kółko, obiad ugotowałam i zupełnie nic się nie dzieje. Nawet te z nocy ustały...
Wolałabym jeszcze w tym tygodniu urodzić:) również nie oszczędzam się:) od jakiś 2ch godzin mam bóle w krzyżu i jestem poddenerwowana. Przed chwilą zrobiłam sobie kawy i wypadła mi z rąk 🙈 chyba coś się zaczyna dziać... No i te kłucia wciąż paraliżują przy chodzeniu

u mnie w końcu tez się cos ruszyło (termin mam na jutro). zaczęły się pierwsze skurcze przepowiadające.
o ile na początku się cieszyłam, tak teraz są tak mocne że nie mogę spać w nocy 🙈 jutro jade na ktg do szpitala

Wolałabym jeszcze w tym tygodniu urodzić:) również nie oszczędzam się:) od jakiś 2ch godzin mam bóle w krzyżu i jestem poddenerwowana. Przed chwilą zrobiłam sobie kawy i wypadła mi z rąk 🙈 chyba coś się zaczyna dziać... No i te kłucia wciąż paraliżują przy chodzeniu
Bole W krzyżu wczoraj miałam po wizycie Ale przeszły.. za to jak wstaje to czuje wszystko tak niskooo;) no i te klucia to samo

A i jakość spokojniejsza jestem niż w zeszłym tygodniu np. Za to mała kopie jak szalona, czkawke łapie po kilka razy na dzien 🤦‍♀️

reklama
Do góry