reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Gratulacje! Czyli jednak czop odszedł i raz, dwa poszło:)
Dostalam skurczy nieregularnych pod wieczor tak mniej wiecej co 12, 15 min pojechalismy na izbe o 1 w nocy lekarz mnie zbadal powiedzial ze nie zapowiada sie szybki porod ale chcial mnie na obserwacje przyjac na oddzial ale sie nie zgodzilam pojechalismy do domu a o 3.50 chluply wody szybko na izbe znowu bo skurcze co 4 min i tak chwile po 6 przyszla na swiat 🥰

Jestem po wizycie. Dziś 37+2. W ciągu tygodnia mała przybrała zaledwie 80g.. brzuszek ma o 3 tygodnie mniejszy. Poza tym wody, przeplywy, lozysko, ktg ok. Dostałam skierowanie do szpitala jakbym chciała się zgłosić. Poza tym szyjka miękka, 2cm rozwarcia i przy badaniu widoczny czop więc może samo zaskoczy.

Cześć Dziewczyny :) wczoraj miałam ostatnią wizytę, bo badaniu gin stwierdziła że już jestem dobrze przygotowana do porodu i mam 1,5-2cm rozwarcia. 3 tygodnie temu była jeszcze długa szyjka i 0 rozwarcia :D
Jeżeli w ciągu tygodnia nic nie wydarzy się to 13.01 Mam się zgłosić do szpitala. Mała jest w całości mniejsza o półtora tygodnia. Brzuszek podrosl więc jest ok. Wg USG mała waży 2790 +/- 400g Dziś mamy 37+1 :)

reklama
Cześć Dziewczyny :) wczoraj miałam ostatnią wizytę, bo badaniu gin stwierdziła że już jestem dobrze przygotowana do porodu i mam 1,5-2cm rozwarcia. 3 tygodnie temu była jeszcze długa szyjka i 0 rozwarcia :D
Jeżeli w ciągu tygodnia nic nie wydarzy się to 13.01 Mam się zgłosić do szpitala. Mała jest w całości mniejsza o półtora tygodnia. Brzuszek podrosl więc jest ok. Wg USG mała waży 2790 +/- 400g Dziś mamy 37+1 :)
Jak to jest u Ciebie z tym zgłaszaniem do szpitala? Przyjmą Cię bez akcji porodowej przed 40tc?

Do góry