reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

O pappa myślę sobie jeszcze, że na zachodzie jest refundowany i polecany każdej ciężarnej. Oni tam są może trochę mądrzejsi i bogatsi niż my 😂 może warto iść za ich przykładem i skoro państwo nam tego nie refunduje, tp i tak zrobić we własnym zakresie.

reklama
Dziecko ładne, 5.43cm, wszystko jak trzeba, FHR 164, wg usg starsze i zamiast 11+2 jest12+0, termin wyliczony 14.01, pobrana krew na pappa, torbiel bez większych zmian, ślady krwiaczka jeszcze są.

Załączniki

• 20200702_120748.jpg
    20200702_120748.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 91
O pappa myślę sobie jeszcze, że na zachodzie jest refundowany i polecany każdej ciężarnej. Oni tam są może trochę mądrzejsi i bogatsi niż my 😂 może warto iść za ich przykładem i skoro państwo nam tego nie refunduje, tp i tak zrobić we własnym zakresie.
Tak to prawda, oczywiście nie musisz mieć tych testów jeśli nie chcesz. No i szczegółowe wyniki ma tylko lekarz ty dostajesz list czy mieścisz się w normie czy nie, już wcześniej napisałam o tym. Chociaż ktoś pisał o jakimś logowaniu się na stronę szpitala i tam ma się wszystkie wyniki do wglądu ale ja nie mam takiej możliwości 🤷🏼‍♀️

Daj znać, jak usg i jak fabryka cukierków w oczach 6-latki. Może z moją też bym się wybrała ;)

Lilly to marzenie mojej córki. Zawsze nazywała tak wyimaginowaną siostrę :) jestem w szoku, że tak nazywają się psy w niektórych miejscach.... nigdy tego nie słyszałam. No ale np w moich rejonach jest dużo psów Maksów :)
Ja wymyśliłam sobie Sara i w dniu gdy przekonałam do imienia partnera dwie dziewczynki pod naszą klatką wołały tym imieniem za swoją suczką 😅 Ale nie zniechęciło mnie to 🙃

Hej dziewczyny, oj znów sporo do nadrobienia😱 dziewczyny nieodpowiedzialna jestem🤦‍♀️ byłam dziś rano na krzywej cukrowej więc nie zażyłam euthyroxu i przyszłam do domu właśnie i już mi słabo było taka byłam gloda więc rzuciłam się na śniadanie i teraz przypomniałam sobie ze nie zażyłam tego euthyroxu 🤦‍♀️🤦‍♀️ a miałam zaraz po wejściu do domu w głowie "pierwsze tabletka" no i nie zażyłam.

Nic się nie stało. One się długo rozkładają. Mój endo mowi, żeby brać po badaniu, albo wcale.

Dziecko ładne, 5.43cm, wszystko jak trzeba, FHR 164, wg usg starsze i zamiast 11+2 jest12+0, termin wyliczony 14.01, pobrana krew na pappa, torbiel bez większych zmian, ślady krwiaczka jeszcze są.
Jej! Jakie piękności i dobre wieści [emoji3059][emoji7][emoji7] rośnijcie zdrowo [emoji4]

Dziewczyny ja się od tygodnie bije z myślami co z tym PAPA :/ i raczej się nie zdecyduje. Jeżeli na USG prenatalnym wyjdzie coś nie tak to wtedy pewnie NIFTY, ale z drugiej strony też co jeżeli to badanie potwierdzi jakąś wadę... ? Próbowałam z mężem podjąć temat ale on zakończył zanim ja zaczęłam.

Ja zrobię tylko nifty. Żeby dwa razy się nie stresować. Wczoraj robiłam morfologię i cztery razy do mnie dzwonili - myślałam, że znów coś mi znależli - ale wyniki spoko. Może to jakaś ankieta :)

Tak to prawda, oczywiście nie musisz mieć tych testów jeśli nie chcesz. No i szczegółowe wyniki ma tylko lekarz ty dostajesz list czy mieścisz się w normie czy nie, już wcześniej napisałam o tym. Chociaż ktoś pisał o jakimś logowaniu się na stronę szpitala i tam ma się wszystkie wyniki do wglądu ale ja nie mam takiej możliwości 🤷🏼‍♀️
Ja dostałam dokładne wyniki. Łącznie kilka stron plus zdjęcia

Ja tradycyjnie się nie przyznałam, bo mnie to podwójnie stresuje, ale wyszłam właśnie z usg gen. i wszystko wyglada dobrze, na dodatek chyba córeczka 😍 próbowałam się nie rozpłakać jak mi to powiedział.... Ale, doktor rekomendował PAPPE, powiedział, że przy tym USG zakłada niskie ryzyko. Dodam, że byłam w luxmedzie więc nie miał w tym żadnego interesu, no i byłam pewna, że nie będę robić, a teraz znów się zastanawiam, ehhhh. Termin porodu 10.01 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry