reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

U mnie dziś na obiad były gołąbki :) ale na jutro nie mam pomysłu.

Co do wizyt u gin z partnerem, to ja wcale nie mam na to parcia. Nie uważam, żeby to była jakaś konieczność...

reklama
Co do wizyt u gin z partnerem, to ja wcale nie mam na to parcia. Nie uważam, żeby to była jakaś konieczność...
Ja mam tak samo, ale takie wizyty chyba urealniają facetom to, że w brzuchu jest dziecko... Ja już wiem, że w czwartek ze mną nie wejdzie na badania, ale jak dostanie foto to wystarczy.

Kurczę z tego co pamiętam to ktoś miał dziś mieć prenatalne w medicover w Warszawie, jakby coś to czekam na info ;)

Dziewczyny a ja mam pytanie co do tego obciążenia glukoza. Nigdy nie miałam takiego badania (a chyba lekarz mi je zleci i wolę być już doinformowana). Bo to badanie wykonują 1h po wypiciu glukozy i 2h, to jak to jest? Ciągle przez ten czas trzeba być 'na glodzie'? I 2 pytanie przez te 2h trzeba tam czekać w Labolatorium czy jak to wygląda?
Dokładnie tak ;)
A to takie spadochrony😂akurat będą na sierpień wrzesień. Kupiłam je w takim ala komisie więc są już w praniu. W ogóle kiedyś był tu poruszamy temat o ciucholandach więc ja bardzo lubię szperać w takich miejscach albo właśnie komisach😁w Krakowie jest sporo miejsc gdzie można wygrzebać super ciuszki.
Gdzie gdzie? Ja w Krakowie nie natrafilam jeszcze ba zaden godny uwagi lumpeks. Podpowiedz ciekawe miejsca ;) moze byc na prv, zeby tu nie smiecic. Ja strasznie lubie szperac w szmateksach. Najlepsze rzeczy z wyprawki mojego syna to byly właśnie używki. Jadąc do rrodziców zawsze sie wybieram do tamtejszych lumpkow na łupy :D

Dziewczyny a ja dziś odebrałam wyniki badań co rano robiłam i jakoś zaczynam się martwić bo nie które wyszły źle [emoji20] szczególnie cukier [emoji2356]jutro wizyta a ja jak nigdy dziś panikuj czy w wszystko ok

:D Na usprawiedliwienie prognozujących dziewczynkę można dodać, że być może zostałaś przyłapana na gorącym uczynku jak jadłaś łakocie [emoji513];) Ja paradoksalnie nie mam kłopotów z cerą ale napuchłam strasznie więc najchętniej zakryłabym wszystkie lustra w domu a i tak słyszę, że będzie chłopiec "bo nie widać po mnie ciąży"- to się teraz zastanawiam, że najwyraźniej już przed ciążą trzeba było zakrywać lustra.

A ktory u Ciebie tydzien?

też chciałam kupić ten segregator ale jest to trochę droga sprawa, dlatego póki co mam teczkę, może później kupię zwykły segregator.

A co to za cudo? Podeslesz link?

A mam do was jeszcze inne pytanie z serii tysiąca moich pytań [emoji16]
Używacie listeryny do płukania ust? Pytam bo jest z alkoholem, a nie znalazłam nigdzie info, że się nie powinno [emoji2368]
Jak nie bedziesz pila to śmiało [emoji1]
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi pensjami.
Ja wiem, że od 34 dnia płaci zus, ale to oni przelewają pracodawcy i on następnie mi.
Czy może prosto z zusu dostajemy przelew?
30 dni pracodawca a kolejne zus przynajmniej tak mi mowila nasza kadrowa

Wróciłam [emoji846] głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka [emoji173]. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być [emoji2960]. Połówkowe mam 8.09 na 15:45
A ktory jestes tydzien, ze tak pieknie widac? Cudowne wiesci!

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie co do tego obciążenia glukoza. Nigdy nie miałam takiego badania (a chyba lekarz mi je zleci i wolę być już doinformowana). Bo to badanie wykonują 1h po wypiciu glukozy i 2h, to jak to jest? Ciągle przez ten czas trzeba być 'na glodzie'? I 2 pytanie przez te 2h trzeba tam czekać w Labolatorium czy jak to wygląda?
U nas sa 3 proby po 1 h po 2 h i po 3 h, caly czas czeka się pod lab.oczywiscie na czczo.

Do góry