reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja rogala w ciąży nie miałam ale kołdrę i pierzynę z pierzyny robiłam sobie wałek duży i wygodny. W piątek mam pierwszą wizytę podpowiedzie czy któraś z Was robiła jakieś wyniki na pierwszą wizytę jeśli tak to jakie ostatni raz u ginekologa byłam 3 lata temu po porodzie

Ja na pierwszą wizytę nie robiłam żadnych badań, myślę, że po tej wizycie lekarz zleci Ci co powinnas zrobić 😊

reklama
Kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii ,totalnie nie podoba mi sie sposob "prowadzenia" ciazy brytyjskiej....mam wrazenie,ze tam traktuja Cie powaznie dopiero,gdy konczysz trymestr.No ludzie....gdyby w Polsce bylo takie podejscie,ze natura wie co robi ,nie ruszamy,prosze pracowac i zazyc paracetamol,to dzieci bym nie miala.
Po cholere gadac w drugim miesiacu ciazy o karmieniu i rodzeniu?
Nagaduje sie na polska sluzbe zdrowia,a prawda jest taka,ze w Polsce walczy sie o kazdy PECHERZYK ciazowy,laduje sie luteiny,acardy,heparyny,kladzie sie kobiete na oddziale,kobiete,ktora jest w 6tc,usg leci.....i lekarze walcza.Jak umieja,ale walcza.Nikt nie wykazuje podejscia-ok,masz bole i plamisz,przykro mi z tego powodu.Pobiore Ci krew i mocz,usg ci nie zrobie bo jestes w 9 tc,zazyj paracetamol i do domu.
Wczytywalam sie w dwie "medyczne"relacje Delfiny i bylam totalnie zniesmaczona.
Niestety tak jest, nie zmienię tego 🤷🏼‍♀️ Ciężko było mi to zaakceptować ale nie poradzę na ich system. Tez uważam ze dawanie ulotek i rozmawianie o karmieniu piersią i rodzeniu przed pierwszym usg jest nie na miejscu bo nie wiadomo jeszcze nic na tym etapie. Tu ciąża liczy się od 12 tyg i koniec ( w innych krajach chyba skandynawskich tez tak jest ale nie jestem pewna w których) tu nie podaje się leków ciężarnej i chodzi się do pracy normalnie ( zazwyczaj do samego końca 1-2tyg przed terminem) bo uważają ze to nie choroba. Dlatego zdecydowałam się chociaż na jedna prywatna wizytę 🙄

A już zapisujecie wizyty na lipiec? Ja mam prenatalne 6.07 i wizytę 14.07.. Powodzenia dzisiaj dziewczyny :) dajcie znać jak prenatalne ciekawa jestem jak to wygląda :)

Magda a tego co mu powiedziano to zovirax absolutnie.
Olimpia, mi sie wydaje ze jakby w pl pozamykac prywatne gabinety to by bylo dokladnie to samo co w uk I irl. Tylko ze u nas nie sa tak popularne wizyty prywatne a w pl wiekszosc jedzie tylko na nich bo inaczej do lekarza sie nie dostaniesz. Ja w 6tcmialam usg tylko przez moje przejscia I nastepne bedzie dopiero kolo 14 tug pewnie. Dlatego zaplace 160 euro w piatek za prywatne usg. Wydaje mi sie ze wszedzie tak jest

Magda a tego co mu powiedziano to zovirax absolutnie.
Olimpia, mi sie wydaje ze jakby w pl pozamykac prywatne gabinety to by bylo dokladnie to samo co w uk I irl. Tylko ze u nas nie sa tak popularne wizyty prywatne a w pl wiekszosc jedzie tylko na nich bo inaczej do lekarza sie nie dostaniesz. Ja w 6tcmialam usg tylko przez moje przejscia I nastepne bedzie dopiero kolo 14 tug pewnie. Dlatego zaplace 160 euro w piatek za prywatne usg. Wydaje mi sie ze wszedzie tak jest
Dokładnie, tez tak uważam . U nas ciężko dostać się do specjalisty bo zazwyczaj pracują oni tylko w szpitalach 🙄 ja właśnie będę miała usg 13+1 bo wytyczne są żeby zrobić pomiędzy 11-14tyg wiec w Polsce pewnie by mówili ze już za późno 😂🙈

Dziewczyny dostaliście skierowanie na badania prenatalne ?? Bo dzownilam teraz się zapisać do jednej kliniki i się mnie pani pytała czy mam skierowanie

Ja jestem dokladnie w tej samej sytuacji.. jak wpisałam w internet mojego lekarza, to również wyskoczyła mi wzmianka o badaniach prenatalnych, przy czym na liście go nie ma.. do lekarza chodzę prywatnie, ma niesamowite podejście i też dzięki niemu zaszłam w ciąże, wiec tez już jestem taką jego "stałą pacjentką", ma do mnie super stosunek i też nie wiem jak ugryźć temat... 🙄
No zobaczymy co tam ci nasi specjaliści wymyśla 🤷‍♀️ daj znać po wizycie co ci powiedział twój lekarz w tym temacie

Dziewczyny dostaliście skierowanie na badania prenatalne ?? Bo dzownilam teraz się zapisać do jednej kliniki i się mnie pani pytała czy mam skierowanie
Ja dostałam od lekarza i tam był numer pod jaki miałam dzwonić..bo to chyba współpraca i mam za darmo.. No i to robi mój lekarz usg prenatalne.. Plus pobierają krew..

reklama
Do góry