reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia ! Uwielbiam oglądać te usg ❤ A ja wczoraj zamówiłam poduszkę - tego rogala do spania ;) jest mi w nocy tak niewygodnie ze nie miałam wyjścia tzn nie mam jeszcze brzuszka ale chyba uciskam sobie jakaś żyłę i nie dość ze mi serce kołacze to jeszcze podbrzusze boli
Taka zamówiłam edit nie umiem dodać zdj

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj 🤞

Co do tych prenatalnych jeszcze, mojego lekarza nie ma na tej liście ale widzę na stronie kliniki że piszą że lekarze maja uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych, a zobaczyłam i z listy tylko jedna lekarka ma😮 dodatkowo on w swojej ofercie na znany lekarz też ma wpisane prenatalne. On jest bardzo dobrym specjalista, dzięki niemu zaszłam w ciążę, ale sama nie wiem co o tym myśleć... Jak mnie zapisze na prenatalne do siebie to głupio będzie mi zapytać o certyfikat tak szczerze 🙄
Jeżeli masz do niego zaufanie i jest dobrym specjalistą to jak bym poszła:)

Też tak właśnie słyszałam, dzięki 🙂
Ja szczotkuję tylko nogi i pośladki. Czytałam że można nawet brzuch, ale akurat tego się obawiam. Nie można używać bańki chińskiej ale szczotkowanie chyba nie ma złego wpływu 🤷‍♀️
Dziewczyny, ja trochę z innej beczki
Zrobiła mi się opryszczka na ustach. 😭😭Myślicie, że mogę spokojnie stosować zovirax miejscowo czy dzwonić do gin?
Któraś stosowała w ciąży?
Ja stosowałam hascovir, ale bez konsultacji z ginekologiem... Opryszczka zeszła i mam nadzieję że nie zaszkodziłam maleństwu 😔

Ja rogala w ciąży nie miałam ale kołdrę i pierzynę z pierzyny robiłam sobie wałek duży i wygodny. W piątek mam pierwszą wizytę podpowiedzie czy któraś z Was robiła jakieś wyniki na pierwszą wizytę jeśli tak to jakie ostatni raz u ginekologa byłam 3 lata temu po porodzie

Co do tych prenatalnych jeszcze, mojego lekarza nie ma na tej liście ale widzę na stronie kliniki że piszą że lekarze maja uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych, a zobaczyłam i z listy tylko jedna lekarka ma😮 dodatkowo on w swojej ofercie na znany lekarz też ma wpisane prenatalne. On jest bardzo dobrym specjalista, dzięki niemu zaszłam w ciążę, ale sama nie wiem co o tym myśleć... Jak mnie zapisze na prenatalne do siebie to głupio będzie mi zapytać o certyfikat tak szczerze 🙄

Ja jestem dokladnie w tej samej sytuacji.. jak wpisałam w internet mojego lekarza, to również wyskoczyła mi wzmianka o badaniach prenatalnych, przy czym na liście go nie ma.. do lekarza chodzę prywatnie, ma niesamowite podejście i też dzięki niemu zaszłam w ciąże, wiec tez już jestem taką jego "stałą pacjentką", ma do mnie super stosunek i też nie wiem jak ugryźć temat... 🙄

Ja mam wizytę z położna w środę, idę na pobranie krwi i będzie mi mówić o karmieniu piersią, jakbym chciała rodzic itd ( w uk są zupełnie inne procedury) a 30.06 idę na pierwsze usg ( pierwsze które mi się należy ale byłam raz prywatnie) będę 13+1😃 nie mogę się doczekać ! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 🤞🏼
Kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii ,totalnie nie podoba mi sie sposob "prowadzenia" ciazy brytyjskiej....mam wrazenie,ze tam traktuja Cie powaznie dopiero,gdy konczysz trymestr.No ludzie....gdyby w Polsce bylo takie podejscie,ze natura wie co robi ,nie ruszamy,prosze pracowac i zazyc paracetamol,to dzieci bym nie miala.
Po cholere gadac w drugim miesiacu ciazy o karmieniu i rodzeniu?
Nagaduje sie na polska sluzbe zdrowia,a prawda jest taka,ze w Polsce walczy sie o kazdy PECHERZYK ciazowy,laduje sie luteiny,acardy,heparyny,kladzie sie kobiete na oddziale,kobiete,ktora jest w 6tc,usg leci.....i lekarze walcza.Jak umieja,ale walcza.Nikt nie wykazuje podejscia-ok,masz bole i plamisz,przykro mi z tego powodu.Pobiore Ci krew i mocz,usg ci nie zrobie bo jestes w 9 tc,zazyj paracetamol i do domu.
Wczytywalam sie w dwie "medyczne"relacje Delfiny i bylam totalnie zniesmaczona.

Ja rogala w ciąży nie miałam ale kołdrę i pierzynę z pierzyny robiłam sobie wałek duży i wygodny. W piątek mam pierwszą wizytę podpowiedzie czy któraś z Was robiła jakieś wyniki na pierwszą wizytę jeśli tak to jakie ostatni raz u ginekologa byłam 3 lata temu po porodzie
Ja nic nie robiłam na pierwszą wizytę.

reklama

Zobacz jeszcze tą listę to niby lekarze po kursie z usg 11-13 tc, ja w ogóle nie do końca czaję te uprawnienia, mój ma to, nt- przezierność karkową(to co inka wstawiła), ale już np. nie ma kości nosowej i dalszych, to chyba zależy kto co sobie zrobił z tych certyfikatów, wygląda jakby do badań prenatalnych z oceną pappa wystarczało NT... Link do: The Fetal Medicine Foundation

Do góry