reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Renata wczoraj cały dzień wymiotowałam , to już prawie 10tydzien , ale wymiotuje od 5 . Dziś np tylko rano ale mam straszne mdłości kiedy nie zjem wiec ciagle coś żuje :) lekarka mówi ze wszystko jest dobrze dzidzia rosnie wyniki w normie wiec trzeba to wytrzymać :)

Renata wczoraj cały dzień wymiotowałam , to już prawie 10tydzien , ale wymiotuje od 5 . Dziś np tylko rano ale mam straszne mdłości kiedy nie zjem wiec ciagle coś żuje :) lekarka mówi ze wszystko jest dobrze dzidzia rosnie wyniki w normie wiec trzeba to wytrzymać :)
Ja wymiotowałam na szczęście tylko raz, tak to mam mdłości chociaż tez mam lepsze i gorsze dni 😁 najgorzej jak jestem głodna albo jak się najem 🤮 Trzymaj się i dużo zdrówka dla was 😘

Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie metodę mamy gin. I śpicie bez bielizny?? Ja tak robię od pół roku że mam tylko koszule ale majtek nie i póki co nie miałam żadnych infekcji..

Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie metodę mamy gin. I śpicie bez bielizny?? Ja tak robię od pół roku że mam tylko koszule ale majtek nie i póki co nie miałam żadnych infekcji..
Ja nie zdążyłam, bo niestety wyszło mi w badaniu ogólnym moczu, że mam nadmiar leukocytow i lekarz się zdecydował na antybiotyk na grzybice pochwy, objawów żadnych nie miałam 🙄🙄🙄 i teraz nie ma jak bo i luteina i antybiotyk dopochwowo, więc wszystko wypływa 🤦‍♀️🤦‍♀️ale spałam bez majtek przed ciąża i też zero infekcji od kilku dobrych lat 🤔

Ja po cc dość szybko doszłam do siebie. Cięcie mialam o 4 nad ranem, kolo południa juz byla pionizacja. Póki byłam w ruchu, to było spoko, najgorzej jak sie polozylam ii trzeba bylo wstac od nowa. Ale nie bolało nawet na tyle, by brac przeciwbólowe. Urodzilam o 3:55 z niedzieli na poniedziałek, w środę bylam juz w domu. A po tygodniu od cięcia jechalam do biedronki na pierwsze samotne wyjscie :D z reszta juz na drugi dzień po wyjściu ze szpitala musieliśmy jechac z synkiem na konsultacje do dermatologa, wiec całe szczęście u mnie jakoś samopoczucie po cc bylo dobre.
Teraz tylko obawiam się jak dam sobie radę sama z dwójką.
Ja tez się tego boje jak sobie dam radę z dwójka. Jak urodzę to synek będzie miał już 3 lata ale boje się, ze jak mąż będzie w pracy to sobie nie dam rady. Dobrze, ze jeszcze dużo czasu :)

Ja będę używać od drugiego trymestru. Mam skłonność do rozstępów. Wiem, że są środki od 1 trymestru, ale jestem przewrażliwiona i się zwyczajnie boję.

Spokojnie ja też mam krwiaka. Trzeba go po prostu wyleżeć. Nie dźwigać, nie chodzić, nie stać. Ogólnie leżeć tylko, nic kompletnie w domu nie robić, podnosić co najwyżej kubek z herbatą i powinnien się wchłonąć.

Jaki masz rozmiar tego krwiaka? Podkosmówkowy czy z boku?
Nie mam zdjęcia, ale z tego co widziałam na ekranie to ok 3 cm na 2,5 cm. Lekarz określił go jako nadkosmówkowego ale w internatach jest mowa tylko o podkosmówkowych. Na razie jestem w szpitalu na obserwacji, wiec zobaczymy. Ale jest też jasna strona medalu, wg OM 7 + 4 i to samo z usg. W poprzednich ciążach nie widziałam serduszka a tu było, wiec leżenie mi nie straszne nawet do końca, oby tylko z dzidzia było wszystko ok ❤️

A Ty jaki masz rodzaj krwiaka i jaką wielkość?

Ja od zawsze śpię bez bielizny, to jest po prostu mega wygodne 😅 a po latach się człowiek dowiedział, że nawet zdrowe :D

reklama
Oczywiście jak tylko mogę to śpię bez bielizny, nie używam już wkładek i nie mam problemów z infekcjami.

Do góry