Zdarza się, że przechodzi i oby tak byłoTo jest kosmos ten ból.. liczę, że trochę odpuści po porodzie. U mojej mamy przeszło po urodzeniu pierwszego dziecka.
reklama
A może leć rano na betę hcg z krwii? wynik daje 100 % pewności czy ciąża jest czy jej nie maHej, u mnie dalej brak miesiączki testy z moczu są negatywne. Więc nie wiem co o tym myśleć. I zastanawiam się czy prywatnie pójść na usg do lux med sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Wiecie może jak się to odbywa? Czy muszę mieć "zlecenie" od lekarza?
Balbinka1991
Fanka BB :)
A jeśli chodzi o faworyzowanie wnuków to u mnie od strony taty jest to normalne. Moi dziadkowie mają 22 wnuków i mają swoich ulubieńców tak jak swoje ulubione dziecimój Tata należy do najmniej ulubionych dzieci a my jako wnuki jesteśmy z bratem w pierwszej 10 ulubionych wnuków. Nie wiem dlaczego tak jest ale może jak się ma dużo dzieci i wnuków to nie da się tego podzielić równo? Np moja mama nigdy mnie nie faworyzowała bardziej zaś mój tata już tak. Mama nie raz na spotkaniach rodzinnych zwracała uwagę tacie żeby tak nie robił oczywiście inni też widzieli problem u ojca a przez to patrzyli na mnie krzywo i ja chodziłam z poczuciem winy, że mój brat był gorzej traktowany. Teraz wiem, że to nie była moja wina tylko ojca.
angel.sweet.25
Aktywna w BB
Teoretycznie monitoruje swoje cykle, i obawiam się że właśnie na test ciążowy z moczu może być za wcześnie . Każdy "kalkulator" podaje że to byłby 4 tydzień... Może tak zrobię właśnie polecę rano na betę.
Iza-ka
Zaciekawiona BB
Moja mama miała tak samo. miesiączki jak rzeka, omdlenia, ból nie do wytrzymania i mówiła, że poród to pikuś przy tych okresach. po pierwszym porodzie przeszło.To jest kosmos ten ból.. liczę, że trochę odpuści po porodzie. U mojej mamy przeszło po urodzeniu pierwszego dziecka.
Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać i móc się wyzalic Trzymaj się i nie zamartwiaj na zapasmam nadzieję, że poczuję tą miłość w pełni
mam świadomość tego, że miłość do każdego kogo nią obdarzamy jest inna.
Przeraża mnie po prostu w rodzinie męża to całe pierdolamento które będzie - pewnie sie martwię na zapas ale już tam przez tych 8 lat trochę się naoglądałam Przeprowadziłam się "za mężem", więc tutaj nie mam swoich przyjaciółek ani rodziny, jedynie koleżanki z pracy- a w pracy raczej przyjaźni się zbudować nie uda (u mnie wygląda to tak, że oczywiście pogadajmy ale zamykasz drzwi od biura i każdy ma swoje życie i wywalone na siebie)
Czuje się trochę zagubiona, bo w swoim mieście to się wszystko zna, wiadomo do którego dentysty pójść, jaki ginekolog jest dobry, gdzie jest najlepsza kawa - bo przez lata buduje się gdzieś tą swoją "baze danych".
a tu pozostaje internet i jakieś szczątkowe informacje od koleżanek z pracy, chociaż każda z innego miasta praktycznie
edit: błąd w zdaniu
Zdarza się, że przechodzi i oby tak było
Ja może nie miałam jakichś bardzo bolesnych miesiączek, ale jednak musiałam zażywać tabletkę przeciwbólową żeby jakoś funkcjonować podczas okresu. Po porodzie przeszło zupełnie i kompletnie nic mnie nie boli i żadnej tabletki zażywać nie muszę :-) także u mnie się sprawdziło że po porodzie przechodzi.
anusiaanusia
Tak u mnke po porodzie przeszły mi bolace miesiączki na dwa lata i znowu wróciłyJa może nie miałam jakichś bardzo bolesnych miesiączek, ale jednak musiałam zażywać tabletkę przeciwbólową żeby jakoś funkcjonować podczas okresu. Po porodzie przeszło zupełnie i kompletnie nic mnie nie boli i żadnej tabletki zażywać nie muszę :-) także u mnie się sprawdziło że po porodzie przechodzi.
anusiaanusia
Dziewczyny czy wy też macie takie chore sny ?
Jeju dzis mi sie śniło że partner mnie zdradza oszukuje, potem obudziłam się na troszke zła lezalam strasznie potem poszlam spać i śniło mi sie ze urodziłam syna i jak zdjelam mu pampersa to tak sikal ze sufit obsikal. No masakra jakas haha
Jeju dzis mi sie śniło że partner mnie zdradza oszukuje, potem obudziłam się na troszke zła lezalam strasznie potem poszlam spać i śniło mi sie ze urodziłam syna i jak zdjelam mu pampersa to tak sikal ze sufit obsikal. No masakra jakas haha
reklama
Co do porodu nie wiem sama co wolę, pierwszy poród zaczęłam sn, a skończył się CC. Rodziłam 7 godzin. Błyskawicznie bo po 4 godzinach osiągnęłam rozwarcie 10 cm, skurcze najpierw co 5 minut a potem już skurcz za skurczem praktycznie bez odpoczynku... ale porem skurcze parte trwały 3 godziny i nie było żadnego postępu (syn nie mógł wstawić się główka do kanału rodnego). Więc skończyło się na CC... Mimo że raczej mam wysoki próg odczuwania bólu, po CC długo dochodziłam do siebie... Jak leżałam i się nie ruszałam to nawet nie bolało, bo leki działały, ale jak trzeba było się spionizować to już lekko nie było (dziewczyna na łóżku obok leżała i płakała że jej nawet przeciwbólowe nie pomagają). Dziewczyny po sn jeszcze tego samego dnia już w miarę normalnie chodziły... A ja mogłam się wyprostować dopiero po wyjęciu szwu (miałam jeden wyjmowany w miejscu drenu). Także dla mnie CC wcale nie jest takie fajne... Chociaż jak pomyślę że sn znowu może skończyć się CC... Staram się więc nie nastawiać na żaden rodzaj porodu i zobaczymy jak się to ułoży.