reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Wiecie ze ja juz przegladalam wózki na olx-ie 🙊 tym razem chce jakiś lekki 🤔

Hehe większość z nas chyba to robi :cool2: Ja zacznę kupować pewnie po wakacjach, bo najpierw musimy wyremontować górę. Teraz nawet nie miałabym gdzie tego trzymać. Co prawda kusi mnie i to bardzo.

Mnie tak bardzo kusi żeby kupić chociaż jedno uniwersalne body... wiem, że to zadecydowanie za wcześnie i też nie wiem czy słyszałyście, ale niby nie można kupować szybko czegoś dla dziecka bo to wróży nieszczęście. Ja akurat w to nie wierze, bo wózek z chłopakiem już mamy wybrany, ale jednak boje się kupić coś w stylu body żeby nie zapeszać 😂

Jak słyszę o przesądach to aż mnie trzęsie:angry: Mam nadzieję, że nikt mnie poczęstuje takimi radami, bo będę gryzła. :cool2:

reklama
Kochane nawet nie macie pojęcia jak mi ulżyło! Właśnie przyszły wyniki z bety i z tarczycy, bo w piatek miałam wynik podwyższony o 0,35. Jeśli chodzi o betę to z 925,7 wzrosła do 3296❤️ a tarczyca jest również w porządku ❤️ Nie wiem w takim razie skąd wziął się ten podwyższony wynik z piątku, a robiłam w tym samym laboratorium🤔
Karola wyniki tarczycy mogą się wachac w ciągu kilku dni. Za każdym razem możesz mieć inny wynik. 0,35 to prawie nic

Mnie tak bardzo kusi żeby kupić chociaż jedno uniwersalne body... wiem, że to zadecydowanie za wcześnie i też nie wiem czy słyszałyście, ale niby nie można kupować szybko czegoś dla dziecka bo to wróży nieszczęście. Ja akurat w to nie wierze, bo wózek z chłopakiem już mamy wybrany, ale jednak boje się kupić coś w stylu body żeby nie zapeszać 😂
Osobiście się boję jeszcze szukać czegokolwiek dla dzidzi, boję się że jak coś pójdzie nie tak to kupione rzeczy jeszcze bardziej by mnie zdołowały :hmm:

Ja również nie wierze w przesady i tez mnie trzęsło jak ktoś mnie pouczał w pierwszej ciąży. Specjalnie robiłam na odwrót.
Mam 2 letniego synka i jeśli chodzi o wózek to mieliśmy anex sport. Bardzooo był fajny ale sprzedałam i teraz szukam czegoś nowego. Chciałabym kupić wózek z firmy cybex ale cena mnie zniechęca. Chyba, ze kupię używany w bardzo dobrym stanie.

Dostałam właśnie receptę na Euthyroxn50. Czy myślicie, że to dobrze skoro teraz wyszła mi tarczyca 3,03, czyli w normie? Nie zaszkodzi?
Ciężko powiedzieć jak organizm zareaguje. Ja w momencie diagnozy miałam TSH 46 I endokrynolog przepisał mi 100. Po miesiącu TSH spadło do 0,005. Inni zbijali by dłużej. Gorszy był problem wyprowadzić mnie z nadczynność później. Zmieniłem endokrynologa I w 2 msc mnie wyprowadził na prostą. A tamta walczyła 7 msc. Także nikt Ci nie powie ile. Ale podobno lepiej zaczynać od niższych dawek, a nie tak jak mi moja dala od razu 100. Ja po unormowaniu tsh mialam w granicy 1,14, a jak zaszlam w ciąże to od razu mi skoczylo na 2,11. Brałam 50 letrox. To kazała teraz na zmianę 50 I 75

Ciężko powiedzieć jak organizm zareaguje. Ja w momencie diagnozy miałam TSH 46 I endokrynolog przepisał mi 100. Po miesiącu TSH spadło do 0,005. Inni zbijali by dłużej. Gorszy był problem wyprowadzić mnie z nadczynność później. Zmieniłem endokrynologa I w 2 msc mnie wyprowadził na prostą. A tamta walczyła 7 msc. Także nikt Ci nie powie ile. Ale podobno lepiej zaczynać od niższych dawek, a nie tak jak mi moja dala od razu 100. Ja po unormowaniu tsh mialam w granicy 1,14, a jak zaszlam w ciąże to od razu mi skoczylo na 2,11. Brałam 50 letrox. To kazała teraz na zmianę 50 I 75
Bo dziwi mnie po prostu, że miałam delikatne podwyższenie, a teraz jest już w normie i od razu przepisuje leki🤔 Myślałam, że przepisze je dopiero jak badania po raz kolejny pokażą, że jest podwyższona.

reklama
Bo dziwi mnie po prostu, że miałam delikatne podwyższenie, a teraz jest już w normie i od razu przepisuje leki🤔 Myślałam, że przepisze je dopiero jak badania po raz kolejny pokażą, że jest podwyższona.
W ciąży powinno być niby maksymalnie 2,5. Tak mój ginekologa mowil

Do góry