reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej mamusie fajne te wasze psiaki. My mamy kotkę która śpi ze mną w łóżku kładzie się w nogi. Ale ostatnio coś w ogóle do mnie nie chce ani na ręce ani się nie da pogłaskać pewnie jest zazdrosna i czuję co się pozmienia w naszym życiu. Boję się jaka będzie jej reakcja na małe dziecię bo ona taka typowa indywidualistka i potrafi podrapać.

reklama
Kurde, nadrobić was dziewczyny to zgroza! Chciałam się was jeszcze zapytać o staniki [emoji6] moje powoli robią się za małe.. W takich miękkich piersi wychodzą mi na środku, nieestetycznie to wygląda przy niektórych bluzkach, przy innych np stanik mi podjeżdża do góry, a w usztywnianych bolą mnie piersi.. I teraz pytanie - staniki kupujecie jakieś np z pozniejszym przeznaczeniem do karmienia czy na razie po prostu jakieś zwykle, z myślą, że jak później piersi klapną to te staniki pójdą w zapomnienie?
Ja jeszcze się mieszczę w staniki które miałam do tej pory. Piersi są nabrzmiałe ale jeszcze nie potrzebuje nowych. Dla mnie te do karmienia były beznadziejne bo ja nie mam dużego biustu male B a one bez usztywniacza bo wyglądałam w nich jak bym stożki sobie włożyła. Dlatego córkę karmiłam już w normalnym staniku było mi wygodnie.

Kurde, nadrobić was dziewczyny to zgroza! Chciałam się was jeszcze zapytać o staniki [emoji6] moje powoli robią się za małe.. W takich miękkich piersi wychodzą mi na środku, nieestetycznie to wygląda przy niektórych bluzkach, przy innych np stanik mi podjeżdża do góry, a w usztywnianych bolą mnie piersi.. I teraz pytanie - staniki kupujecie jakieś np z pozniejszym przeznaczeniem do karmienia czy na razie po prostu jakieś zwykle, z myślą, że jak później piersi klapną to te staniki pójdą w zapomnienie?

Ja też się mieszczę jeszcze w zwykle, mam nabrzmiałe piersi i trochę większe, ale mieszczą się w zwykłych. Co do biustonoszy do karmienia z pierwszym synem używałam firmy Alles i były super, teraz też zamierzam z tej firmy. Do spania kupiłam wtedy zwykły bez usztywnienia, a do chodzenia normalnie usztywnione tylko z otwieraną miseczką :-) moje piersi to takie B... W pierwszej ciąży urosły mi do dużego c/małe d, a po skończeniu karmienia znowu wróciły do normalnego rozmiaru b 😁 ale wiem, że nie ma reguły, bo mojej mamie jak urosły po porodzie mojej siostry o kilka rozmiarów tak zostały już duże do dziś 😁

Jakie skurcze możesz jakoś opisać? Mnie też pobolewa tak Jak na okres czasem I jajniki kluja I ciągną. I w pachwinach .

Ja też mam takie bóle - do ok. 7 tc miałam je praktycznie codziennie, teraz już zdarza się dużo rzadziej, na wizycie w 7tc pytałam o to lekarza, ale powiedział, że to zupełnie normalne i że moze nawet promieniować do pośladków i ud i jezeli ból nie jest bardzo silny, tępy i ciągły, to żeby się nie przejmować 😊
ale np ostatnie dwa dni miałam silne uczucie takiego ciągnięcia jak tylko stałam lub jak sie ruszałam, a w pozycji leżącej nic nie czułam 🤷‍♀️

Ja też mam takie bóle - do ok. 7 tc miałam je praktycznie codziennie, teraz już zdarza się dużo rzadziej, ale np ostatnie dwa dni miałam silne uczucie takiego ciągnięcia jak tylko stałam lub jak sie ruszałam, a w pozycji leżącej nic nie czułam 🤷‍♀️ na wizycie w 7tc pytałam o to lekarza, ale powiedział, że to zupełnie normalne i że moze nawet promieniować do pośladków i ud i jezeli ból nie jest bardzo silny, tępy i ciągły, to żeby się nie przejmować 😊
O właśnie mi promieniuje do pośladków Ale wiem że tam jest więzadło krzyżowo-guziczne pewnie się rozciąga. I taki cośjakby mi się brzuch stawiał chwilę to trwa takie mocne napięcie I przechodzi

hej dziewczyny, u mnie znów stres ogromny dziś, niedobrze mi tak, brak apetytu i w ogóle. jutro z rana jadę na badania, ale tak mnie stresuje ta wtorkowa wizyta..masakra jakaś.

ta moja pani doktor powiedziała, że różnie może być i w ogóle..

hej dziewczyny, u mnie znów stres ogromny dziś, niedobrze mi tak, brak apetytu i w ogóle. jutro z rana jadę na badania, ale tak mnie stresuje ta wtorkowa wizyta..masakra jakaś.

ta moja pani doktor powiedziała, że różnie może być i w ogóle..

Ale czemu powiedziała Ci że różnie może być? Miała coś konkretnego na myśli czy tak poprostu ogólnie mówiła? Trzymam kciuki żeby było dobrze!

nie nie, mówiła że wszystko jest w porządku, ale że ogólnie różnie bywa, że serce przestaje bić, albo nie rozwija się dalej 😔

Pewnie chciała tylko Ci powiedzieć że różnie może być, a o tym każda z nas wie bez jej sugestii... Swoją drogą też mogłaby pomyśleć i po co od razu nakręcać i przedstawiać czarne scenariusze pacjentce, kobieta w ciąży i tak bez takich ostrzeżeń ma dość zmartwień 🙄 także głowa do góry, musi być dobrze :-)

reklama
A ja dziś wyjątkowo dobrze się czuje. Obudziłam się bez mdłości i na razie samopoczucie super. Ale w głowie mam już różne chore myśli 😭 martwi mnie to że tak się dobrze czuje. Miałyście takie dni jakby całkowicie odpuszczalo a potem wracało ?
Ja właśnie tak mialam wczoraj, cały dzień zero mdłości, dziś też na razie czuje się dobrze i również mnie to bardzo martwi :( już jestem załamana....

Do góry