reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hej mamusie fajne te wasze psiaki. My mamy kotkę która śpi ze mną w łóżku kładzie się w nogi. Ale ostatnio coś w ogóle do mnie nie chce ani na ręce ani się nie da pogłaskać pewnie jest zazdrosna i czuję co się pozmienia w naszym życiu. Boję się jaka będzie jej reakcja na małe dziecię bo ona taka typowa indywidualistka i potrafi podrapać.

reklama
Kurde, nadrobić was dziewczyny to zgroza! Chciałam się was jeszcze zapytać o staniki [emoji6] moje powoli robią się za małe.. W takich miękkich piersi wychodzą mi na środku, nieestetycznie to wygląda przy niektórych bluzkach, przy innych np stanik mi podjeżdża do góry, a w usztywnianych bolą mnie piersi.. I teraz pytanie - staniki kupujecie jakieś np z pozniejszym przeznaczeniem do karmienia czy na razie po prostu jakieś zwykle, z myślą, że jak później piersi klapną to te staniki pójdą w zapomnienie?
Ja jeszcze się mieszczę w staniki które miałam do tej pory. Piersi są nabrzmiałe ale jeszcze nie potrzebuje nowych. Dla mnie te do karmienia były beznadziejne bo ja nie mam dużego biustu male B a one bez usztywniacza bo wyglądałam w nich jak bym stożki sobie włożyła. Dlatego córkę karmiłam już w normalnym staniku było mi wygodnie.

Kurde, nadrobić was dziewczyny to zgroza! Chciałam się was jeszcze zapytać o staniki [emoji6] moje powoli robią się za małe.. W takich miękkich piersi wychodzą mi na środku, nieestetycznie to wygląda przy niektórych bluzkach, przy innych np stanik mi podjeżdża do góry, a w usztywnianych bolą mnie piersi.. I teraz pytanie - staniki kupujecie jakieś np z pozniejszym przeznaczeniem do karmienia czy na razie po prostu jakieś zwykle, z myślą, że jak później piersi klapną to te staniki pójdą w zapomnienie?

Ja też się mieszczę jeszcze w zwykle, mam nabrzmiałe piersi i trochę większe, ale mieszczą się w zwykłych. Co do biustonoszy do karmienia z pierwszym synem używałam firmy Alles i były super, teraz też zamierzam z tej firmy. Do spania kupiłam wtedy zwykły bez usztywnienia, a do chodzenia normalnie usztywnione tylko z otwieraną miseczką :-) moje piersi to takie B... W pierwszej ciąży urosły mi do dużego c/małe d, a po skończeniu karmienia znowu wróciły do normalnego rozmiaru b 😁 ale wiem, że nie ma reguły, bo mojej mamie jak urosły po porodzie mojej siostry o kilka rozmiarów tak zostały już duże do dziś 😁

Jakie skurcze możesz jakoś opisać? Mnie też pobolewa tak Jak na okres czasem I jajniki kluja I ciągną. I w pachwinach .

Ja też mam takie bóle - do ok. 7 tc miałam je praktycznie codziennie, teraz już zdarza się dużo rzadziej, na wizycie w 7tc pytałam o to lekarza, ale powiedział, że to zupełnie normalne i że moze nawet promieniować do pośladków i ud i jezeli ból nie jest bardzo silny, tępy i ciągły, to żeby się nie przejmować 😊
ale np ostatnie dwa dni miałam silne uczucie takiego ciągnięcia jak tylko stałam lub jak sie ruszałam, a w pozycji leżącej nic nie czułam 🤷‍♀️

Ja też mam takie bóle - do ok. 7 tc miałam je praktycznie codziennie, teraz już zdarza się dużo rzadziej, ale np ostatnie dwa dni miałam silne uczucie takiego ciągnięcia jak tylko stałam lub jak sie ruszałam, a w pozycji leżącej nic nie czułam 🤷‍♀️ na wizycie w 7tc pytałam o to lekarza, ale powiedział, że to zupełnie normalne i że moze nawet promieniować do pośladków i ud i jezeli ból nie jest bardzo silny, tępy i ciągły, to żeby się nie przejmować 😊
O właśnie mi promieniuje do pośladków Ale wiem że tam jest więzadło krzyżowo-guziczne pewnie się rozciąga. I taki cośjakby mi się brzuch stawiał chwilę to trwa takie mocne napięcie I przechodzi

hej dziewczyny, u mnie znów stres ogromny dziś, niedobrze mi tak, brak apetytu i w ogóle. jutro z rana jadę na badania, ale tak mnie stresuje ta wtorkowa wizyta..masakra jakaś.

ta moja pani doktor powiedziała, że różnie może być i w ogóle..

hej dziewczyny, u mnie znów stres ogromny dziś, niedobrze mi tak, brak apetytu i w ogóle. jutro z rana jadę na badania, ale tak mnie stresuje ta wtorkowa wizyta..masakra jakaś.

ta moja pani doktor powiedziała, że różnie może być i w ogóle..

Ale czemu powiedziała Ci że różnie może być? Miała coś konkretnego na myśli czy tak poprostu ogólnie mówiła? Trzymam kciuki żeby było dobrze!

nie nie, mówiła że wszystko jest w porządku, ale że ogólnie różnie bywa, że serce przestaje bić, albo nie rozwija się dalej 😔

Pewnie chciała tylko Ci powiedzieć że różnie może być, a o tym każda z nas wie bez jej sugestii... Swoją drogą też mogłaby pomyśleć i po co od razu nakręcać i przedstawiać czarne scenariusze pacjentce, kobieta w ciąży i tak bez takich ostrzeżeń ma dość zmartwień 🙄 także głowa do góry, musi być dobrze :-)

reklama
A ja dziś wyjątkowo dobrze się czuje. Obudziłam się bez mdłości i na razie samopoczucie super. Ale w głowie mam już różne chore myśli 😭 martwi mnie to że tak się dobrze czuje. Miałyście takie dni jakby całkowicie odpuszczalo a potem wracało ?
Ja właśnie tak mialam wczoraj, cały dzień zero mdłości, dziś też na razie czuje się dobrze i również mnie to bardzo martwi :( już jestem załamana....

Do góry