reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
kochane ja po zmianie leków przeciwwymiotnych wymiotuje raz dziennie albo wcale. Mdłości mam tylko rano i jak jestem zdenerwowana. Od 4 dni funkcjonuje normalnie :) już dawno nie czułam się tak dobrze.
Kto w tym tygodniu ma wizytę u lekarza ? za kogo będziemy trzymać kciuki ?
Wiem ze truję jak mało kto, ale proszę trzymać za mnie i moje maleństwo mocno kciuki 😔 mam wizytę o 17:15. Wracam właśnie z laboratorium, byłam znowu oznaczyć poziom bety. Już mi głupio przed tą babeczką było bo to już czwarta wizyta 🤦‍♀️o 16 będą wyniki, mam nadzieję że beta chociaż trochę przyrasta... 😕

kochane ja po zmianie leków przeciwwymiotnych wymiotuje raz dziennie albo wcale. Mdłości mam tylko rano i jak jestem zdenerwowana. Od 4 dni funkcjonuje normalnie :) już dawno nie czułam się tak dobrze.
Jakie leki przyjmujesz przeciwymiotne?

Wiem ze truję jak mało kto, ale proszę trzymać za mnie i moje maleństwo mocno kciuki 😔 mam wizytę o 17:15. Wracam właśnie z laboratorium, byłam znowu oznaczyć poziom bety. Już mi głupio przed tą babeczką było bo to już czwarta wizyta 🤦‍♀️o 16 będą wyniki, mam nadzieję że beta chociaż trochę przyrasta... 😕
Trzymam za Ciebie kciuki nieprzerwanie i kibicuje wam całym sercem ❤️

Ja też trzymam kciuki!!! Dawaj znać na bieżąco :-* możesz nam narzekać ile chcesz, po to mamy to forum żeby się wspierać :-*

Udało mi się umówić dzisiaj prywatnie na 17:15. Wizytę z NFZ miałam mieć jutro ale przez tą niską betę zaczynam poważnie panikować że to może być pozamaciczna. Wolę żeby szybciej obejrzał mnie lekarz z dobrym sprzętem USG... Chociaż przestałam już mieć nadzieję 😔😔 kompletnie nie czuję się jakbym była w ciąży 😟

Trzymam kciuki. Daj znać po wizycie.
Ja jedynie poza ogólnym osłabieniem, uczuciem głodu lub mdłości nie czuje nic.

Czuje się jakbym przez kilka dni nie spała. Marzę o kawie ale ekspres mi padł. Jutro może uda mi się wyskoczyć z koleżanką na kawę i może skusze się na ciacho.

Ja mam w środę o 13.30. staram się o tym nie myśleć. Najgorszej jest rano i wieczorem jak biorę leki/zastrzyki bo wtedy myśli wędrują.

Dziewczyny, które przyjmujecie heparynę też macie cały brzuch w siniakach? Jak przyjmuje na siedząco to zawsze tworzy mi się siniak. Jak na stojąco to często leci kilka kropel krwi ale nie ma siniaków.

Chyba na każdym etapie będą jakieś zmartwienia, nie ma znaczenia który to już będzie tydzień. Strasznie zazdroszczę kobietom, które zachodzą w ciążę jedna po drugiej i szczęśliwie mija im 9 miesięcy. Wśród moich znajomych żadna nie wie jakie to uczucie poronić. Wszystkie zaszły w 1 ciążę i szczęśliwie ja donosiły. A ja boję się strasznie.na co dzień tego nie widać, ale w głowie mam masakrę.

Tak bardzo chciałam zajść w ciążę, a jak się udało to boję się cieszyć. A przy pierwszej straconej że szczęścia chciałam każdemu to wykrzyczeć 😬
Oj skądś to znam codzienny strach i czy następnego dnia w wszystko będzie ok
W moim przypadku to cud ze W ogóle zaszlam w naturalną ciążę Ale po 9 latach starań udało się i tak naprawdę nadal ciężko mi w to moje szczęście uwierzyć 😍

Dziewczyny takie pytanie czy tu na forum można sobie ustawić taki suwaczek ciążowy jak odlicza się tygodnie i dni ciąży? Jak byłam w poprzednich ciążach na forum na obcasach(później to było tik-tak) to można było mieć coś takiego w podpisie i było łatwiej bo każda widziała na jaki etapie kto jest.

reklama
Ja bym sugerowała trochę wyluzować... To napewno w niczym nie pomaga.. Ja nie robiłam ani jednej bety.. Sam lekarz mi mówił że nie ma po co. Wszystko on widzi na USG. Ja z mężem staraliśmy się o dziecko 8 miesięcy przez ten czas zdążyłam już być pewną że napewno jestem bezpłodna lub mąż albo choruje na jakąś dziwną chorobę. Po tym wszystkim spodziewałam się że jak już się uda to będę panikować codziennie i bać się o siebie i dziecko. Ale o dziwo tak nie jest . Co ma być to będzie.. Lekarz mi nie da złotej tabletki która uleczy mnie i spowoduje że donoszę dziecko i będzie zdrowe. Zdaje sobie sprawę że na większość sytuacji w ciąży nie mamy wpływu. Jak cos będzie nie tak to będę musiała sobie z tym jakość poradzić. Takie jest życie. I z góry przepraszam jesli cię uraziłam, poprostu staram się mówić co myślę..

Do góry