reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny uwierzcie mi że dała bym wszytko by czuć się dobrze by nie mieć objawów moja siostra w żadnej ciąży nie wymiotowała nie miała mdłości wręcz mogła tańczyć góry przenosić pracowała do 8mca dzieci zdrowe wszystko ok. Więc to nie jest żaden wyznacznik poronienia czy czego kolwiek. Ja wczoraj przeryczalam cały wieczór bo już mam dość nie mam siły czuje się fatalnie przez te mdłości modlę się codziennie żeby to już się skończyło. Przez samopoczucie nie cieszę się w ogóle ta ciąża. 😭. Także zazdroszczę tym co czują się cudownie
Jak Cię to pocieszy ja też mam permanentne mdłości, od rana do wieczora... na szczęście nie wymiotuje bo mam aparat ortodontyczny i sama obrzydliwość zatrzymania na nim treści z żołądka powoduje, że mi się wszystko cofa. Dzisiaj pierwszy raz nie pójdę do pracy z powodu mdłości, poprostu nie chcę się męczyć... poproszę o l4 do końca tygodnia by móc odpocząć i skupić się na sobie i swoich potrzebach... poprostu tego potrzebuje...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziś przywitałam oczywiście muszle klozetową na dzień dobry. Ja witamin nie biorę żadnych brałam przez pierwsze 2 tyg provemit i Wit b ale po tym nasiliły mi się tak mdłości że nawet nie przełknę teraz tabletki. Z resztą muszę uważać na wszelką suplementacje bo moja wątroba w ciąży źle pracuje i nie mogę jej dowalać tabletek jedyne jakie powinnam już brać to essentiale forte. Jest dzień że wejdzie a jest dzień że nie mogę nawet spojrzeć.

Ja sobie wybrałam prenatal z uwagi na imbir, ale teraz w szpitalu dostaje sam kwas foliowy, byłam ciekawa czy ma jakieś dodatkowe plusy. Przy dobrej diecie nie trzeba nic więcej (poza witD ale to wiadomo), później ewentualnie żelazo.
Kto tam się jutro bada i wizytuje?
Ja rano badanka i jak będzie wszystko dobrze to do domku :)
Ja mam dziś wizytę o 17:45 więc nie mogę się doczekać bo jestem z tych co to albo wóz albo przewóz a jeszcze nie widziałam swojego serduszka ❤

Witam. Mimo że rzadko pisze, czytam co piszecie. Ja codziennie rano mdłości i wymioty. Zauważyłam że gorzej czuje się po acardzie. Wcześniej brałam rano i byłam nie do Życia A wczoraj wzięłam na noc i pół nocy nie spałam. Cały czas plamie - kolor jak fusy z kawy. Wizyta za tydzień i już nie mogę się doczekać. Ale staram się nie spinac. Duzo odpoczywam, czytam książki. Staram się nie panikowac. Dużo piszecie że będzie co ma być i tego się trzymam. Mam nadzieję że będzie Wszytsko dobrze.
Z witamin to ja biorę kwas foliowy i pregne plus.

Witam. Mimo że rzadko pisze, czytam co piszecie. Ja codziennie rano mdłości i wymioty. Zauważyłam że gorzej czuje się po acardzie. Wcześniej brałam rano i byłam nie do Życia A wczoraj wzięłam na noc i pół nocy nie spałam. Cały czas plamie - kolor jak fusy z kawy. Wizyta za tydzień i już nie mogę się doczekać. Ale staram się nie spinac. Duzo odpoczywam, czytam książki. Staram się nie panikowac. Dużo piszecie że będzie co ma być i tego się trzymam. Mam nadzieję że będzie Wszytsko dobrze.
Z witamin to ja biorę kwas foliowy i pregne plus.
Acard tylko na noc.

Jak Cię to pocieszy ja też mam permanentne mdłości, od rana do wieczora... na szczęście nie wymiotuje bo mam aparat ortodontyczny i sama obrzydliwość zatrzymania na nim treści z żołądka powoduje, że mi się wszystko cofa. Dzisiaj pierwszy raz nie pójdę do pracy z powodu mdłości, poprostu nie chcę się męczyć... poproszę o l4 do końca tygodnia by móc odpocząć i skupić się na sobie i swoich potrzebach... poprostu tego potrzebuje...
Przybijam piątkę, bo też mam aparat. Czyli pewnie masz łuk podniebienny? W ŻYCIU nie przeżyłam nic bardziej odrażającego niż wymioty z nim.
Będziesz rodzić naturalnie czy cc? Twój gin mówił coś o trudnościach aparat+poród?

Witam w nowym tygodniu😀 witam nowe ciężarówki i życzę nudnych 9 miesięcy. Współczuję wszystkim wymiotujacym ja na szczescie nie doświadczam póki co ale zaczynam już 10 tydzień więc może mnie to ominie, samopoczucie różnie w sobotę super a już w niedzielę cały dzień w łóżku jakoś tak bez życia a popołudniu już doszły mdłości. W tym tygodniu tylko trzy dni pracy i długi weekend😀 witaminy jakie biorę to omega med optima. Wizytującym powodzenia, trzymam kciuki za same dobre wiadomości.

Ja już tez przywitałam muszle , witaminy i leki zawsze biorę wieczorem po kolacji i lecę do łóżka zeby już nie zwiększać ryzyka zwrotu :D

reklama
Do góry