reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Przybijam piątkę, bo też mam aparat. Czyli pewnie masz łuk podniebienny? W ŻYCIU nie przeżyłam nic bardziej odrażającego niż wymioty z nim.
Będziesz rodzić naturalnie czy cc? Twój gin mówił coś o trudnościach aparat+poród?
Planuję naturalnie ale wychodzę z założenia, że sobie najwięcej mogę zaplanować 😅 Łuku nie mam ale mam łańcuszki i nie wyobrażam sobie ich oczyścić z czegoś takiego... Nie nic nie mówił, znam też dziewczynę, która rodziła naturalnie w aparacie i nic to nie zmieniało więc myślę, że raczej nie ma to wpływu na poród... Najgorsze jest to, że przez ciągłe "ciągnięcie" na wymioty nie noszę wyciągów bo się boję co będzie jak będę pospinana a nie będę w stanie powstrzymać wymiotów 😦

reklama
Dziękuję. W szpitalu dawali mi na noc na początku. A potem zaczęli z rana więc kontynuowałam tak.
Dziwne że rano. No ale nie przewidzisz. Mi każdy lekarz mówił że tylko na noc.

Ja dziś nie mogłam spać. A teraz leżę w łóżku i odpoczywam a za 30 min jadę do lekarza (diabetolog). Tak mnie łapie sen że masakra ale jak zasnę to jak wstanę to będę głodna. Ehh. Dziś mam mdłości. Nie wiem jak wytrzymam później w pracy i znów powiem szefowi że w środę muszę wyjść o 12 ;/. Chyba mnie ukatrupi

Ktoś jutro wizytuje ?

Udało mi się umówić dzisiaj prywatnie na 17:15. Wizytę z NFZ miałam mieć jutro ale przez tą niską betę zaczynam poważnie panikować że to może być pozamaciczna. Wolę żeby szybciej obejrzał mnie lekarz z dobrym sprzętem USG... Chociaż przestałam już mieć nadzieję 😔😔 kompletnie nie czuję się jakbym była w ciąży 😟

Planuję naturalnie ale wychodzę z założenia, że sobie najwięcej mogę zaplanować 😅 Łuku nie mam ale mam łańcuszki i nie wyobrażam sobie ich oczyścić z czegoś takiego... Nie nic nie mówił, znam też dziewczynę, która rodziła naturalnie w aparacie i nic to nie zmieniało więc myślę, że raczej nie ma to wpływu na poród... Najgorsze jest to, że przez ciągłe "ciągnięcie" na wymioty nie noszę wyciągów bo się boję co będzie jak będę pospinana a nie będę w stanie powstrzymać wymiotów 😦
Na niektórych forach można przeczytać, że w przypadku cc ginekolodzy każą zdejmować aparat (przeszkadza w ewentualnym znieczuleniu ogólnym, chyba). Dla mnie to jakaś abstrakcja, ależe jeszcze nie pytałam o to gina. Będę miała cc.

Ja mam łuk, więc też możesz sobie wyobrazić 😆

Udało mi się umówić dzisiaj prywatnie na 17:15. Wizytę z NFZ miałam mieć jutro ale przez tą niską betę zaczynam poważnie panikować że to może być pozamaciczna. Wolę żeby szybciej obejrzał mnie lekarz z dobrym sprzętem USG... Chociaż przestałam już mieć nadzieję 😔😔 kompletnie nie czuję się jakbym była w ciąży 😟
To będzie pierwsza wizyta u ginekologa?

U mnie dzisiaj trzeci dzień jak mdłości odpuscily. Wczoraj tylko raz mialam kryzys, ale to moment i obeszlo sie bez zwracania. W zasadzie na ten moment poza szybszym meczeniem sie i zadyszka nic mi nie dolega. Jestem juz w 11 tc i licze, ze juz powoli wszystko bedzie odpuszczac.

To będzie pierwsza wizyta u ginekologa?
Nie, pierwszą miałam w 4+2. Dzisiaj jestem wg OM i tego co pokazuje aplikacja 6+2. Ale na pierwszej wizycie nie było jeszcze nic widać. Wtedy beta wynosiła 417, po 48h 1032. A po niemalże dwóch tygodniach wzrosła tylko do !ponad 5tys 😔

kochane ja po zmianie leków przeciwwymiotnych wymiotuje raz dziennie albo wcale. Mdłości mam tylko rano i jak jestem zdenerwowana. Od 4 dni funkcjonuje normalnie :) już dawno nie czułam się tak dobrze.
Kto w tym tygodniu ma wizytę u lekarza ? za kogo będziemy trzymać kciuki ?

reklama
Do góry