reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny, 🙂
jestem po pierwszej wizycie
w zasadzie to nic nie wiem oprócz tego że ciąża jest i że ból piersi to dobry znak.... nawet lekarz nie liczył terminu powiedział tylko, że wg usg ciąża w 3cim tyg od zapłodnienia.
do tego ze kwas foliowy mam brać tylko przez kolejny tydzień a przy pytaniu o witaminy powiedział, że obojętnie jakie bo wszystkie to to samo byle dla ciężarnych, tak więc jakbyście mogły mi coś zarekomendować to było by fajnie ;)
a tu wypociny 😂
Zobacz załącznik 1124875
Zobacz załącznik 1124878
a tak, jeszcze dostałam skierowanie na badanie
grupa krwi, morfologia (14 parametrów), glukoza, hcg, kreatynina, mocznik

P.S. myślałam, że będę bardziej podekscytowana ;)
No wiesz co z takim lekarzem to każdemu by entuzjazm opadł 😂
Dziwnie z tym kwasem 🙄 powinno się brać go do końca 12 tyg, a potem inne witaminy przeznaczone po 12 tyg.
Może mu chodziło, że osobny kwas foliowy brałaś i trzeba go odstawić i wprowadzić kompleks witaminowy dla ciężarnych (tam też jest kwas).
Ja biorę prenatal uno. Gin pytała jakie witamy biorę i wyszło, że git 😉
No nie wiem czy to jest to samo 🙄

Gratuluję kropeczki ślicznej 😍

reklama
Ok dzięki,
Głowa to może z braku wody. Może napij się szklaneczkę jak boli? ☺️ A plecy to pewnie macica się rozciąga. Tak jak przy okresie to też mnie dół pleców bolał 😉
Ja też mam wrażenie, że mam za dużo internetów ha ha. Mi się wydaje, że wszyscy w ciąży mają mdłości, a ja nie.
No i tak ogólnie człowiek za dużo siedzi i analizuje ☺️
Ja czasami myślę, że ten stres właśnie i analizowanie może jakoś blokować te wszystkie objawy... Bo same cały czas myślimy, że ich nie mamy nakręcamy się i nawet jakby miały być to nasza podświadomość i tak je wyprze... Ja nie wiem. Czekam niecierpliwie na czwartek bo już dostaje fisia i jobla 🤷‍♀️👌🤣

Dziewczyny strasznie się martwię... Właśnie miałam biegunkę (znaczy o ile to tak mozna nazwać bo to moja jedyna w dniu dzsiejszym, ale po prostu konsystencja biegunki), nie wiem czy to po czymś, czy zwiastuje to coś złego, jutro idę na badanie krwi (lekarz przed kolejna wizyta kazał zrobić ponownie beta hcg, choć ja wolałabym już tego nie robić, bo mimo że przyrost jak robiłam w 4 tyg miałam fajny to jakoś mnie to stresuje)... Zjadłam arbuza i zaraz po tym musiałam biec do łazienki, ale szczerze to nie wiem czy to przez to... To mój 5tc+1.

Dziewczyny a mnie ogólnie chodziennie delikatnie mdli ale dziś to jest koszmar. Jest mi bardzo niedobrze ale nie umiem zwymiotować :/
Strasznie mi śmierdzi mięso w tej ciąży 😁
Mnie odrzuciło kompletnie od mięsa i jajek.
Od tygodnia jestem wegetarianką 😁 i chłopowi wymyślam co bym zjadła na obiad, a jak już mi gotuje to sam też tak je ☺️😅
A wcześniej tylko mięso i mięso, za dużo mięsa jedliśmy 🙂

Dziewczyny strasznie się martwię... Właśnie miałam biegunkę (znaczy o ile to tak mozna nazwać bo to moja jedyna w dniu dzsiejszym, ale po prostu konsystencja biegunki), nie wiem czy to po czymś, czy zwiastuje to coś złego, jutro idę na badanie krwi (lekarz przed kolejna wizyta kazał zrobić ponownie beta hcg, choć ja wolałabym już tego nie robić, bo mimo że przyrost jak robiłam w 4 tyg miałam fajny to jakoś mnie to stresuje)... Zjadłam arbuza i zaraz po tym musiałam biec do łazienki, ale szczerze to nie wiem czy to przez to... To mój 5tc+1.
Zdarza się. Nic w tym groźnego. Tym bardziej jednorazowe wyjście 😉 jelitka są bardziej czułe chyba.

Ale biegunka to jeden z objawów ciąży i też reakcja na hormony... jedne kobiety mogą mieć zaparcia, wzdęcia A inne biegunkę.. nie wydaje mi się, że to coś niepokojącego tym bardziej że nie trwa to kilka dni . 😘🤷‍♀️ nie jestem specjalistą ale jak bardzo się martwisz to może zadzwoń do swojego lekarza..

Ja tam nie mam nic. Raz zwymiotowałam po popcornie i raz mnie mdliło z rana. Ani nie mam ochoty na coś szczególnego, ani zapachy, ani smak, ani piersi nie bolą, nawet przy karmieniu. Jedynie jestem bardziej zmęczona niż wcześniej, ale też mały wstaje ostatnio szybciej, bo po 5... musimy koniecznie kupić ciemne rolety do sypialni, bo jak tylko jest jasno to ten mały Gad wstaje. Do wizyty jeszcze długo... cierpliwie czekam i na nic się nie nastawiam.

Mam ten sam dylemat
Ale ja chyba bede chciala zmienic prace do ciąży. Mamy mega syf w firmie. Bylo grupowe zwolnienia, firma jest w złej kondycji finansowej. Stresujące jest oglądanie zwolnionych kolegow z pracy. Wiec ja od 8.06 spadam odpocząć. To jedyny moment na to, zeby zadbac o siebie. Jak bedzie dziecko będzie ciężko.

Ja też wolałabym nie wrócić do tej samej pracy. Marzy mi się własny biznes i praca z domu, ale w dzisiejszych czasach to spore ryzyko.

Dziewczyny chciałam Was zapytać czy macie ten legendarny wyczulony super węch?
Bo ja nie 🙄 zawsze marzyłam o tym objawie bo mam bardzo słaby węch i bardzo mało co wyczuwam zapachów. No i też nie pykło 😉 nic nie czuję, nawet nic mi nie śmierdzi niczym.

Ja też mam słaby węch i jest tylko jedno co mi śmierdzi... zapach z ust mojego męża. :no: I tu nie mówię o sytuacji jak się naje jakiś rybek wędzonych itp. tylko nawet jak wieczorem tuż po umyciu zębów mówi do mnie coś jeszcze w łóżku. No jakaś masakra, mam tak od tygodnia. Jeszcze mu nie mówiłam, bo czuję, że będzie mu przykro, ale co zrobić śmierdzi mi i już.

reklama
Ale biegunka to jeden z objawów ciąży i też reakcja na hormony... jedne kobiety mogą mieć zaparcia, wzdęcia A inne biegunkę.. nie wydaje mi się, że to coś niepokojącego tym bardziej że nie trwa to kilka dni . 😘🤷‍♀️ nie jestem specjalistą ale jak bardzo się martwisz to może zadzwoń do swojego lekarza..
Mam nadzieję że to jednorazowe bo się strasznie zaniepokoilam, jutro jak bd miała wyniki to i tak muszę doktorkowi napisać sms to przy okazji mu napisze o tym, choć mam nadzieję że jutro już nie będę miała takich dolegliwości..

Do góry