reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

3.05 test pokazał mi 2 kreski, niedowierzałam i zrobiłam kolejne 3 w ciągu tygodnia (pokazały to samo) :D lekarz potwierdził ciążę, szacowany termin na 10.01.2021 tylko teraz strach żeby wszystko poszło dobrze :)
Gratulacje! Trzymam kciuki ! I trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze! 🎉🥰

reklama
Dziewczyny chciałam Was zapytać czy macie ten legendarny wyczulony super węch?
Bo ja nie [emoji849] zawsze marzyłam o tym objawie bo mam bardzo słaby węch i bardzo mało co wyczuwam zapachów. No i też nie pykło [emoji6] nic nie czuję, nawet nic mi nie śmierdzi niczym.
Coś Ty. Ani za pierwszym, ani za drugim, ani za trzecim razem nie ma tej supermocy

Jak jest pecherzyk to już znak, że zaczyna się bąbelek rozwijać. Ja za to po każdej wizycie euforia na 1 góra 2 dni i później długo długo nic i na 3 dni przed wizytą armagedon istny i strach. 😱🤷‍♀️🤦‍♀️
ufff myślałam, że coś ze mną nie tak 😂
szczerze to dla mnie to usg jest tak nie wyraźne że nic tam nie widać nawet czy jest to całe żółtko ;)

Gratuluję wizytującym, witam nowe osoby.

Kwas foliowy bierzemy do końca 1szego trymestru, niedobory folianów miga mieć straszne skutki, jak np bezmózgowie.
Witaminy ja biorę niezmiennie dopelherz mama activ. I w czasie ciąży i w czasie kp. Czyli nieprzerwanie od 3 lat [emoji23]

Wzięłam chłopaków na spacer. Ucharałam się dzisiaj jak wół. Nie wiem, ręce mnie bolą, ciężko mi się pchali wózek A drugiego ciągnęło za rękę. Z trójką to już całkiem nie wiem jak to będzie.. chyba sobie ich przywiążę na smyczy [emoji849] starszy walnął Focha, bo nie pozwoliłam mu zabrać gałęzi większej od niego do domu i wył mi całą drogę powrotną. Zmęczona jestem na maksa. Za godzinę kolacja o kładę dziady spać [emoji14]

Cześć dziewczyny, 🙂
jestem po pierwszej wizycie
w zasadzie to nic nie wiem oprócz tego że ciąża jest i że ból piersi to dobry znak.... nawet lekarz nie liczył terminu powiedział tylko, że wg usg ciąża w 3cim tyg od zapłodnienia.
do tego ze kwas foliowy mam brać tylko przez kolejny tydzień a przy pytaniu o witaminy powiedział, że obojętnie jakie bo wszystkie to to samo byle dla ciężarnych, tak więc jakbyście mogły mi coś zarekomendować to było by fajnie ;)
a tu wypociny 😂
Zobacz załącznik 1124875
Zobacz załącznik 1124878
a tak, jeszcze dostałam skierowanie na badanie
grupa krwi, morfologia (14 parametrów), glukoza, hcg, kreatynina, mocznik

P.S. myślałam, że będę bardziej podekscytowana ;)
Niedługo zobaczysz serduszko wtedy zmiękniesz😀 ja biorę omega med, jest taka strona pan tabletka poczytaj sobie jakie są rekomendowane.

Ja nic kompletnie nic .. też czekałam, od początku i dupa blada nie mam super węchu ani wstrętu do zapachów...Ale za to pobolewa mnie czasami głowa i dół pleców ... I oczywiście w głowie już milion myśli bo za dużo internetów...
Ok dzięki,
Głowa to może z braku wody. Może napij się szklaneczkę jak boli? ☺️ A plecy to pewnie macica się rozciąga. Tak jak przy okresie to też mnie dół pleców bolał 😉
Ja też mam wrażenie, że mam za dużo internetów ha ha. Mi się wydaje, że wszyscy w ciąży mają mdłości, a ja nie.
No i tak ogólnie człowiek za dużo siedzi i analizuje ☺️

reklama
Ok dzięki,
Głowa to może z braku wody. Może napij się szklaneczkę jak boli? ☺ A plecy to pewnie macica się rozciąga. Tak jak przy okresie to też mnie dół pleców bolał 😉
Ja też mam wrażenie, że mam za dużo internetów ha ha. Mi się wydaje, że wszyscy w ciąży mają mdłości, a ja nie.
No i tak ogólnie człowiek za dużo siedzi i analizuje ☺
Też nie mam mdłości. Objawy mam takie same póki co jak z synem, czyli bolące piersi, głównie przy dotyku i ciągnięcie w pachwinach, czasem takie kłucie ciągnięcie jajników czy w pachwinach albo trochę podbrzusza szczególnie jak czasem szybko wstanę czy się przeciaze.

Do góry