reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Czemu byś wolała 10 dni wcześniej? Jakaś data ulubiona? 😁
Nie, tzn nie chodzi mi o to, że dokładnie 10 dni, ale im bliżej terminu, tym większy stres ;) wiem, jak koleżanka czekała aż w końcu urodzi, w końcu prawie dwa tyg po terminie balonik i różne metody wywoływania, mega stres, w końcu zielone wody... A tak w tym 38 tyg już spokojnie można rodzic, mi z synem odeszły wody i już nie było wyjścia, widziałam, że tego dnia muszę urodzić;) a po prostu w nocy poszłam do WC, wstałam i czulam, że coś leci. Siadam dalej, wstaje, dalej leciało. A tak mi się spało dobrze, a tu już trzeba było się zbierać.... ;))

reklama
Widzę go tam... Ewidentnie podrósł nam troszkę 🥰🥰🥰

Załączniki

• 20200521_162255.jpg
    20200521_162255.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 89
Witam Panie :) W teorii jak dobrze pójdzie to pod koniec stycznia mogę mieć termin porodu (test nieśmiało pokazał ciążę, ale na badanie za wcześnie) Nie cieszę się jeszcze tak jak niektóre z was, bo za dużo ostatnio widziałam "niepowodzeń" i to na różnych etapach ciąży. Ale do rzeczy:

Mam na tyle niefajną pracę, że pracuję to praca z ludźmi. Pracodawca trochę lekceważy kwestię związaną z koronawirusem więc każdego dnia sporo ryzykuję. Do tego zbliża się okres urlopowy i możliwe są zmiany pi 12 godzin. W którym tygodniu mogę "bezpiecznie" wziąć l4? Bezpiecznie oznacza, że idziemy w dobrym kierunku i że teoretycznie nic złego nie powinno się stać :) Rozmowa z pracodawcą będzie w dniu wręczenia zwolnienia, bo niepotrzene mi fochy i pretensje. ;)
Myślę, że wejście w II trymestr jest momentem, kiedy ciąża staje się bezpieczniejsza. Ryzyko utraty gwałtownie spada

Boże ale jestem zmęczona ledwo na oczy patrzę. Ze-arłam cała paczkę pierniczków i liczę, że jakoś dotrwać do wieczora. Dzisiaj jestem sama na kąpiel i kładzenie spać, więc może być wesoło [emoji849] zrobiliśmy dzisiaj rak długo spacer, że nogi mi w d... wchodzą, ale było super :)
20200521_170647.jpeg

Witam wszystkich. Bylam kiedyś grupowiczka kwietniaczków 2016 i bardzo chciałabym do was dołączyć. Staramy sie o dzidzie już 3 lata od poronienia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki bym 19 kwietnia wczoraj beta 278. Oby nie był a za mała. Jutro będę powtarzać badanie i jestem strasznie niespokojna bo tak dług o na to czekaliśmy nawet 3 nieudane iui
Witaj 😉 gratuluję ciąży 😍
trzymam mocno kciuki za piękny przyrost bety i szczęśliwe zakończenie ✊✊

Nie, tzn nie chodzi mi o to, że dokładnie 10 dni, ale im bliżej terminu, tym większy stres ;) wiem, jak koleżanka czekała aż w końcu urodzi, w końcu prawie dwa tyg po terminie balonik i różne metody wywoływania, mega stres, w końcu zielone wody... A tak w tym 38 tyg już spokojnie można rodzic, mi z synem odeszły wody i już nie było wyjścia, widziałam, że tego dnia muszę urodzić;) a po prostu w nocy poszłam do WC, wstałam i czulam, że coś leci. Siadam dalej, wstaje, dalej leciało. A tak mi się spało dobrze, a tu już trzeba było się zbierać.... ;))
Ok, rozumiem 😉 ma to sens. Nie myślałam w ten sposób, ale faktycznie lepiej 2 tyg wcześniej niż przenosić 2 tyg 😅

Ok, rozumiem [emoji6] ma to sens. Nie myślałam w ten sposób, ale faktycznie lepiej 2 tyg wcześniej niż przenosić 2 tyg [emoji28]
O tak! Ja W pierwszej ciąży 40+5, a w drugiej 40+4. Okropne to czekanie każdego dnia o te pytania wszystkich "kiedy rodzisz?", "urodziłaś już?" [emoji2959]

reklama
Do góry