tymoniiwa1
Fanka BB :)
A o co chodzi z bieluchem? Bo mnie cos omineloMam i ja!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A o co chodzi z bieluchem? Bo mnie cos omineloMam i ja!
Ja bym to skontrolowała, wychodzę zawsze z założenia, że lepiej szybciej niż później. Niestety nigdy się nie spotkałam z czymś takimDziewczyny, czy spotkałyście się z pojęciem zez pozorny/fizjologiczny? Zauważyłam, że mojemu synkowi ucieka czasem lewe oczko do środka. Na necie są rozne informacje: można znaleźć, że do 6mż to normalne, potem już trzeba się udać do okulisty, gdzieś indziej z kolei jest napisane, żeby poczekać do roku/15 mcy, bo może to być zez fizjologiczny. Są to opinie lekarzy (ktoś napisał o poradę i odpowiedzieli lekarze na portalach typu ABC zdrowie itp). Syn w sb kończy 8 mcy. W UK bardzo ciężko uzyskać skierowanie do specjalisty i już widze jak lekarz ogólny mówi, że wszystko ok, żeby narazie czekać. Być może tak jest, ale chciałam zapytać najpierw czy któras z was spotkała się może z takim przypadkiem. W załącznikach zdjęcia syna. Zobacz załącznik 1321820Zobacz załącznik 1321821
Kurcze, ja tego nie widzę na codzień, ale zauważyłam na zdjęciach. Teraz przeglądam zdjęcia i na niektórych też ucieka mu lekko prawe oczko, a na niektórych jest zupełnie ok. Może ma po prostu jeszcze nie skalibrowany wzrok , albo coś się dzieje. Chyba pójdę do okulisty prywatnie to sprawdzić.Ja bym to skontrolowała, wychodzę zawsze z założenia, że lepiej szybciej niż później. Niestety nigdy się nie spotkałam z czymś takim
Ja na tych zdjęciach nic nie widzę, w na tamtym faktycznie coś widać. Lepiej moim zdaniem szybko to sprawdzić, niż potem żałować. Może to naturalne zjawisko, albo dostanie tylko okularki.Kurcze, ja tego nie widzę na codzień, ale zauważyłam na zdjęciach. Teraz przeglądam zdjęcia i na niektórych też ucieka mu lekko prawe oczko, a na niektórych jest zupełnie ok. Może ma po prostu jeszcze nie skalibrowany wzrok , albo coś się dzieje. Chyba pójdę do okulisty prywatnie to sprawdzić.Zobacz załącznik 1323386Zobacz załącznik 1323393
DziękujęJa na tych zdjęciach nic nie widzę, w na tamtym faktycznie coś widać. Lepiej moim zdaniem szybko to sprawdzić, niż potem żałować. Może to naturalne zjawisko, albo dostanie tylko okularki.
Cudny chłopczyk
Tak, trwa to od prawie 3 miesięcy, budzi się co chwilę, nie chcę spać, płacze przez senCzy wasze dzieci tez tak kiepsko śpią? Moj spal w nocy super, ale jakis czas temu mu sie odmienilo . Jak ide z nim do sypialni to juz od wejscia jest wrzask, usypianie to dramat, bardzo dlugi dramat. Jak juz zasnie to budzi sie kilka razy, wierci i kręci. Juz trochę jestem tym zmeczona a nie wiem co robić.
No to u mnie właśnie to samo. A najdziwniejsze ze w dzien spi normalnie, drzemki takie jak zawsze. Nie wiem o co mu chodzi. A juz nie mam pomysłu jak go usypiac na noc zeby afery nie bylo. Jemu nawet sie zdarza zwymiotowac z tego placzu. Widac ze jest zmeczony ale nie chce spac i kropka.Tak, trwa to od prawie 3 miesięcy, budzi się co chwilę, nie chcę spać, płacze przez sen
No u nas to samo, przez to potrafi cała noc wisieć ma piersi, bo inaczej zanosi się od płaczu.No to u mnie właśnie to samo. A najdziwniejsze ze w dzien spi normalnie, drzemki takie jak zawsze. Nie wiem o co mu chodzi. A juz nie mam pomysłu jak go usypiac na noc zeby afery nie bylo. Jemu nawet sie zdarza zwymiotowac z tego placzu. Widac ze jest zmeczony ale nie chce spac i kropka.