reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Może zęby im wychodzą?,mojemu jak zaczęły wychodzić a miał wtedy 4 miesiące to budził się co 2 godz i musiałam go nosić 1,5 godz żeby usnął ,bo jak odkładałam do łóżeczka to marudził ,teraz ma 10 miesięcy to lepiej śpi ,budzi się tylko dwa razy w nocy i odrazu po nakarmieniu usypia,
Nie widze żeby nowe zęby szły, ale kto wie. Tylko myślę że przy zębach to by caly dzien marudny był, nie tylko w nocy. Nie wiem, mam nadzieję że mu przejdzie 😁

reklama
Może zęby im wychodzą?,mojemu jak zaczęły wychodzić a miał wtedy 4 miesiące to budził się co 2 godz i musiałam go nosić 1,5 godz żeby usnął ,bo jak odkładałam do łóżeczka to marudził ,teraz ma 10 miesięcy to lepiej śpi ,budzi się tylko dwa razy w nocy i odrazu po nakarmieniu usypia,
Syn przechodzi żeby bezobjawowo, wcześniej spal cały czas, a wyszły mu w międzyczasie Dwie jedynki.

Może tak być że jest za mocno zmęczony i nie może sobie poradzić z zaśnięciem. Próbowałaś go wcześniej położyć tak z pół godziny?
No to u mnie właśnie to samo. A najdziwniejsze ze w dzien spi normalnie, drzemki takie jak zawsze. Nie wiem o co mu chodzi. A juz nie mam pomysłu jak go usypiac na noc zeby afery nie bylo. Jemu nawet sie zdarza zwymiotowac z tego placzu. Widac ze jest zmeczony ale nie chce spac i kropka.

Czy wasze dzieci tez tak kiepsko śpią? Moj spal w nocy super, ale jakis czas temu mu sie odmienilo . Jak ide z nim do sypialni to juz od wejscia jest wrzask, usypianie to dramat, bardzo dlugi dramat. Jak juz zasnie to budzi sie kilka razy, wierci i kręci. Juz trochę jestem tym zmeczona a nie wiem co robić.
Nic nie zrobisz. Z moją córka przechodziłam też ten etap. Odpuściłam i przetrwałam. Zaraz kończy 10 mc i jest lepiej. Zasypia od razu i ilość pobudek spadła do 2 max 3. U nas jak ruszyło rozszerzanie diety i już zjada konkretne ilości to też lepiej śpi w nocy.

Nic nie zrobisz. Z moją córka przechodziłam też ten etap. Odpuściłam i przetrwałam. Zaraz kończy 10 mc i jest lepiej. Zasypia od razu i ilość pobudek spadła do 2 max 3. U nas jak ruszyło rozszerzanie diety i już zjada konkretne ilości to też lepiej śpi w nocy.
Tez tak właśnie myślę ze trzeba przeczekać. On teraz zaczal raczkowac, stawac. Mnostwo nowych rzeczy i wrazen. Moze tez dlatego tak kiepsko ze spaniem. Nic mi innego nie pozostaje poza czekaniem 😅

Tez tak właśnie myślę ze trzeba przeczekać. On teraz zaczal raczkowac, stawac. Mnostwo nowych rzeczy i wrazen. Moze tez dlatego tak kiepsko ze spaniem. Nic mi innego nie pozostaje poza czekaniem 😅
No identyko jak u nas. Jak pojawiały się nowe umiejętności to sen był bardzo kiepski. Najgorsze były pobudki w nocy i zabawa po 2 godziny. Wszystko mija. Trzymam kciuki żeby szybko u Was poszło ;)

reklama
Do góry