reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dużo z nas tutaj urodziło zdrowe dzieci po wcześniejszych niepowodzeniach. :) Ja nie stosowałam na ciśnienie nic, ale wiem ze sporo dziewczyn musiało zażywać.
Nie no, ja już przepracowałam pierwsze poronienie ale to jednak byl ciezki czas bo 2 tyg chodziłam z obumarła ciaza zanim organizm zareagowal🤦‍♀️ i to na samej końcówce pierwszego trymestru🤦‍♀️😔 ale wiadomo zawsze warto spróbować jeszcze raz;) a może tym razem się uda 😁

reklama
Ręka mnie bolała w miejscu szczepienia, poza tym nic się nie działo. Szczepiłam się pfizerem, zależało mi na krótkim odstępie między dawkami, żeby mieć to szybko z głowy;)
Podziwiam was za to szczepienie sie nawet nie szczepionką, tylko jak pisze eksperymentem medycznym. U mnie wśród znajomych zmarło kilka osób po zaszczepieniu, mam rodzine w medycynie i oni nie polecają bo efekty uboczne wyjdą dopiero po kilku latach. Po szczepionce na swińską grypę było dużo efektów ubocznych, np padaczka.A w ciągu roku nie da się przebadać szczepionki, trzeba minimum 5 lat.

Podziwiam was za to szczepienie sie nawet nie szczepionką, tylko jak pisze eksperymentem medycznym. U mnie wśród znajomych zmarło kilka osób po zaszczepieniu, mam rodzine w medycynie i oni nie polecają bo efekty uboczne wyjdą dopiero po kilku latach. Po szczepionce na swińską grypę było dużo efektów ubocznych, np padaczka.A w ciągu roku nie da się przebadać szczepionki, trzeba minimum 5 lat.
Ja podziwiam ludzi, ktorzy wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia (np. ile potrzeba czasu na przebadanie szczepionki). I niestety wśród moich znajomych 3 osoby zmarły z powodu koronawirusa, w tym jedna dziewczyna młodsza ode mnie. Nie wspomnę o odpowiedzialności społecznej i jak pandemia niszczy życie wielu ludziom w Polsce z powodów ekonomicznych - ja i mój partner mamy szczęście, bo mamy możliwość prqcy zdalnej, ale nie wszyscy są w takiej komfortowej sytuacji

Ja podziwiam ludzi, ktorzy wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia (np. ile potrzeba czasu na przebadanie szczepionki). I niestety wśród moich znajomych 3 osoby zmarły z powodu koronawirusa, w tym jedna dziewczyna młodsza ode mnie. Nie wspomnę o odpowiedzialności społecznej i jak pandemia niszczy życie wielu ludziom w Polsce z powodów ekonomicznych - ja i mój partner mamy szczęście, bo mamy możliwość prqcy zdalnej, ale nie wszyscy są w takiej komfortowej sytuacji
Nic dodac nic ująć [emoji8]

Pokrótce.....
Antyszczepionkowiec postanowił zagadać do małej dziewczynki, która siedziała w kolejce do lekarza i przeglądała ulotkę o szczepionkach:
- Czy chciałabyś posłuchać dziewczynko o szkodliwości szczepionek?
- Bardzo chętnie - odpowiedziała - to interesujący temat. Mam jednak wcześniej do pana pytanie: Jak to się dzieje, że koń, krowa i jeleń jedzą to samo czyli trawę, jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie rzadkie placki a koń wysuszone klumpy? Potrafi mi to pan wytłumaczyć co jest tego przyczyną?
- Nie mam najmniejszego pojęcia - odpowiedział mężczyzna
Na to dziewczynka:
- Czy czuje się pan zatem naprawdę wystarczająco kompetentny by rozmawiać o wirusologii, biochemii i medycynie skoro temat zwykłego gówna przekracza pańskie możliwości? [emoji38][emoji38][emoji38]

Pokrótce.....
Antyszczepionkowiec postanowił zagadać do małej dziewczynki, która siedziała w kolejce do lekarza i przeglądała ulotkę o szczepionkach:
- Czy chciałabyś posłuchać dziewczynko o szkodliwości szczepionek?
- Bardzo chętnie - odpowiedziała - to interesujący temat. Mam jednak wcześniej do pana pytanie: Jak to się dzieje, że koń, krowa i jeleń jedzą to samo czyli trawę, jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie rzadkie placki a koń wysuszone klumpy? Potrafi mi to pan wytłumaczyć co jest tego przyczyną?
- Nie mam najmniejszego pojęcia - odpowiedział mężczyzna
Na to dziewczynka:
- Czy czuje się pan zatem naprawdę wystarczająco kompetentny by rozmawiać o wirusologii, biochemii i medycynie skoro temat zwykłego gówna przekracza pańskie możliwości? [emoji38][emoji38][emoji38]
To że ktoś nie chce się szczepić na covida, bo te szczepienia będą tak jak szczepionki na grypę - sezonowe, nie znaczy, że jest antyszczepionkowcem.

Sorry,mam rodzine w medycynie,moja mama pracuje w u doktorki która pracuje z chorymi na covid w szpitalu wiec mam wiekszą wiedzę niż ty.Nie jestem antyszczepionkowcem,W ustawie jest wyraznie napisane że to eksperyment medyczny. Pogadamy za parę lat.Nie wiesz jak system działa w szpitalach covidowych.Covid wirus taki jak inne.

reklama
Sorry,mam rodzine w medycynie,moja mama pracuje w u doktorki która pracuje z chorymi na covid w szpitalu wiec mam wiekszą wiedzę niż ty.Nie jestem antyszczepionkowcem,W ustawie jest wyraznie napisane że to eksperyment medyczny. Pogadamy za parę lat.Nie wiesz jak system działa w szpitalach covidowych.Covid wirus taki jak inne.
Chetnie poczytam tą ustawę podrzucisz link?

Do góry