reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja moze zacznę rozszerzać diete przed 6 miesiacem, ale to bardziej z konieczności niż chęci. Wracam do pracy jak syn będzie miał nieco ponad 8 miesięcy i do tego czasu chciałabym, żeby już swobodnie jadł inne jedzenie niż mleko, a wiem, że czasem zajmuje to trochę czasu zanim dziecko się przyzwyczai, dlatego myślę, że jakoś po 5 mz powoli zaczne rozszerzac.
Właśnie też będę pracować już niedługo, co prawda zdalnie, ale to i tak wolałabym już nie mieć małej cały czas na piersi. Stąd mój dylemat

reklama
Cześć dziewczyny!
Zaczęła już któraś z was rozszerzenie diety? Mała wkrótce skończy 4 miesiące i zastanawiam się czy już czy poczekać. Pediatra mówi, że zaleca się po 16tż, z drugiej strony na kp pieknie przybiera i nie ma takiej potrzeby żeby już wprowadzać. Córcia nigdy nie miała kolek, zaparć, nie ulewa praktycznie już od 2 miesięcy. Co myślicie?
Ja czekam do 6 mż jest na kp przybiera kolejka nie ma nie ulewa więc czekam. Jeszcze zdąży się najeść. Teraz ma 4 mż

Przy kp najlepiej czekać do 6 miesiąca. Ja czekam, nie ma co się spieszyć.
Też tak uważam. Who tak zaleca, a pediatrzy w Polsce mają stara wiedzę. Wczoraj miałam szczepienie mały ma skończone 3 miesiące a pani doktor pyta czy już soki podaje - _-. A akurat o sokach mówi się że po 1 roku Życia. Mąż jest po dietetyce i dużo miał o diecie u dzieci więc nasz mały ma przerąbane :p

Też tak uważam. Who tak zaleca, a pediatrzy w Polsce mają stara wiedzę. Wczoraj miałam szczepienie mały ma skończone 3 miesiące a pani doktor pyta czy już soki podaje - _-. A akurat o sokach mówi się że po 1 roku Życia. Mąż jest po dietetyce i dużo miał o diecie u dzieci więc nasz mały ma przerąbane :p
Ale w ogóle soków nie można dawać ? Nawet własnej roboty ?

Ale w ogóle soków nie można dawać ? Nawet własnej roboty ?
Polecam hafije na Instagramie i inwiktoria. Hafija dała ostatnio instastorie,, zęby dzieci". Tutaj daje screeny

Załączniki

• Screenshot_20210508-101702_Instagram.jpg
    Screenshot_20210508-101702_Instagram.jpg
    195,9 KB · Wyświetleń: 95
  • Screenshot_20210508-101717_Instagram.jpg
    Screenshot_20210508-101717_Instagram.jpg
    251,1 KB · Wyświetleń: 87
  • Screenshot_20210508-101732_Instagram.jpg
    Screenshot_20210508-101732_Instagram.jpg
    215,7 KB · Wyświetleń: 91
  • Screenshot_20210508-101735_Instagram.jpg
    Screenshot_20210508-101735_Instagram.jpg
    266,7 KB · Wyświetleń: 85
  • Screenshot_20210508-101749_Instagram.jpg
    Screenshot_20210508-101749_Instagram.jpg
    202 KB · Wyświetleń: 85
No to teraz laski hit... byłam na USG bo miałam jakieś dziwne plamienia. Lekarka stwierdziła że to nie okres raczej bo za wcześnie i trzeba to zbadać. No i 4 miesiące po porodzie jestem znów w ciazy. Na razie wczesna ciaza ale dzisiaj zrobiłam test ciążowy i ją wykrylo. Mam iść na usg za tydzień znów i zobaczymy co z tego wyjdzie. Serduszka jeszcze nie było. Póki co mamy szoka z mężem. XD
Gratulacje bedzie wesoło;)

reklama
Do góry