reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wczoraj był dokładnie 33+0 A waga 1760g wszystkie wymiary tuż nad dolną granicą. Jest równomiernie mniejsza to mnie pociesza.
To, że jest równomiernie mniejsza to ciekawe. Przy późnej hipotrofii to zawsze brzuszek mniejszy, A u Ciebie na to nie wskazuje. No i waga nie jest taka zła na ten czas. Trzymam kciuki, żeby jeszcze nabrała ciałka :)

Wczoraj był dokładnie 33+0 A waga 1760g wszystkie wymiary tuż nad dolną granicą. Jest równomiernie mniejsza to mnie pociesza.
Hej, ja tez caly czas w stresie. Teraz w poniedzialek troche mnie moja prowadzaca uspokoila. U nas na 27+0 Mala miala 890g, 30+0 1241g, na 32+1 1667g i teraz na 34+0 2022g. Glowka wieksza juz od brzuszka, ale przeplywy idealne, raz lekarz na IP i raz prowadzaca prywatnie tego samego dnia jeszcze sprawdzala. Morfologia niestety poleciala mocno w dol. Jednak prowadzaca mnie uspokoila mowiac ze jak przeplywy takie sie utrzymaja i Mala bedzie nawet powoli, ale przyrastac to moge nawet donosic ciaze:) ale najpozniej w terminie porodu na ta chwile beda indukowac. To i tak super, bo w szpitalu mowili ze miedzy 37 a 39 i wszystko bedzie zalezalo od przeplywow:)

reklama
Hej, ja tez caly czas w stresie. Teraz w poniedzialek troche mnie moja prowadzaca uspokoila. U nas na 27+0 Mala miala 890g, 30+0 1241g, na 32+1 1667g i teraz na 34+0 2022g. Glowka wieksza juz od brzuszka, ale przeplywy idealne, raz lekarz na IP i raz prowadzaca prywatnie tego samego dnia jeszcze sprawdzala. Morfologia niestety poleciala mocno w dol. Jednak prowadzaca mnie uspokoila mowiac ze jak przeplywy takie sie utrzymaja i Mala bedzie nawet powoli, ale przyrastac to moge nawet donosic ciaze:) ale najpozniej w terminie porodu na ta chwile beda indukowac. To i tak super, bo w szpitalu mowili ze miedzy 37 a 39 i wszystko bedzie zalezalo od przeplywow:)
Tak, mi też powiedziała że jak taka malutka będzie to będą szybciej i drukować ale u mnie to 37-38 ze względu na cukrzycę. U nas było tak 26+0 789g to już o tydzień mniejsza, 30+0 1317g i o 10 dni mniejsza, a wczoraj to już równo 2 tygodnie. Teraz tak dokładnie patrzę to noga wychodzi na 32+1(17,7%), główka 31+4 (8,7%) i brzuszek 30+6 (5,2%) co daje nam że wiek na 31+0 czyli jest 8,1% :(

Do góry