reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

na Łubinowej są porody z NFZ, po prostu jest to wyszczególnione, bo oprócz tego są również porody dla nieubezpieczonych. Podejrzewam, że może to dotyczyć np. kogoś zza granicy? Nie jestem specjalistką od tematów prawnych związanych z ubezpieczeniem zdrowotnym w PL, ale może dlatego że to szpital prywatny, mają przyjęcia na NFZ na innych warunkach? @Ness myślę, że możesz być spokojna, ale wiadomo, zadzwoń, dopytaj, po co się martwić i zastanawiać.
Nie ważne czy kobieta z zagranicy czy nie, placowki Nfz lub mające podpisaną umowe z Nfz nie mogą domagac sie ubezpieczenia!

reklama
Nie ważne czy kobieta z zagranicy czy nie, placowki Nfz lub mające podpisaną umowe z Nfz nie mogą domagac sie ubezpieczenia!
Jak to nieważne czy zza granicy? na samej karcie EKUZ nie można rodzić w innym kraju planowo, trzeba się starać o specjalny certyfikat i podejrzewam że w Polsce jest tak samo

A tak przy okazji @Ness gdzie tam jest wpisane, że wymagają dokumentów poswiadczających ubezpieczenie? Też rozważam Łubinową i nie kojarzę takiej informacji

A tak przy okazji @Ness gdzie tam jest wpisane, że wymagają dokumentów poswiadczających ubezpieczenie? Też rozważam Łubinową i nie kojarzę takiej informacji
Tutaj ktoś poruszył temat nipu do pracodawcy i się zastanawiałam jak to wygląda w przypadku końca umowy, gdyby tam wymagali, ale nie wiem czy wymagają bo nic na stronie nie pisse.

Zapisałas się na wizytę kwalifikacyjna już ?

Dziewczyny, ma/miała któraś z was kiedyś w trakcie ciąży taki bolesny guzek między pośladkami wysoko tuż jak się kończy kość ogonowa? Od kilku dni ledwo siadam. Czytam, że to może być jakiś czyrak czy inne cholerstwo i najlepiej jest wyciąć chirurgicznie, no ale w ciąży się tego nie będę podejmować. Niby może pomóc masc ichtiolowa, ponoć bezpieczna w ciąży? Uzywala któraś? Nie chce mi się dzwonić do lekarza, bo co on mi tam zdiagnozuje przez tel. W dodatku w tym kraju to na wszystko paracetamol przeciwbólowo, a tego też nie zamierzam brać, bo to nie rozwiązanie problemu.

Jak to nieważne czy zza granicy? na samej karcie EKUZ nie można rodzić w innym kraju planowo, trzeba się starać o specjalny certyfikat i podejrzewam że w Polsce jest tak samo
Czy jak przyjezdza do szpitala kobieta innej narodowosci z akcją porodową, to lekarz ma powiedziec nie proszę Pani musi miec Pani kartę Ekuz i zaciskac nogi? [emoji85][emoji85]Karta Ekuz dotyczy obywateli Polski wyjezdzajacych za granice, a nie odwrotnie. W Polsce porody sa nielimitowane i kobiety czy z Pl czy nie, nie muszą byc w ogóle ubezpieczone. Poczytaj przepisy.

reklama
Do góry