reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A czemu szybciej muszą rozwiązać jak będzie przybierało ale mniej? Przepraszam że tak wypytuje ale mnie martwi
Pytaj ile chcesz tylko wiesz jak jest.. każdy przypadek jest inny mimo wszystko i też inne masz powody niskiej wagi.

Jak pisałam wcześniej u mnie jest problem z krzepliwoscia przez co łożysko jest niewystarczająco dokrwione, A to powoduje, że się po prostu wcześniej starzeje i wody plodowe już są stare. Wtedy jak urodziłam to nawet położna zwróciła uwagę, że łożysko jest jak w 42tc A byłam przecież w 36tc. Z resztą na usg było widać zwapniale biale plamy w łożysku i skrajne malowodzie. Dziecko może się najzwyczajniej w świecie udusić albo zatruć.

reklama
Pytaj ile chcesz tylko wiesz jak jest.. każdy przypadek jest inny mimo wszystko i też inne masz powody niskiej wagi.

Jak pisałam wcześniej u mnie jest problem z krzepliwoscia przez co łożysko jest niewystarczająco dokrwione, A to powoduje, że się po prostu wcześniej starzeje i wody plodowe już są stare. Wtedy jak urodziłam to nawet położna zwróciła uwagę, że łożysko jest jak w 42tc A byłam przecież w 36tc. Z resztą na usg było widać zwapniale biale plamy w łożysku i skrajne malowodzie. Dziecko może się najzwyczajniej w świecie udusić albo zatruć.
tak samo jest przy cukrzycy z insuliną, łożysko szybciej się starzeje dlatego rozwiązuje się je maksymalnie w 38 tygodniu. cukrzyca albo powoduje albo makrosomie albo hipotrofie.

reklama
A u Ciebie Martyna z jakiego powodu była hipotrofia w poprzedniej ciąży?
ze względu na cukrzycę. cukrzycę miałam stwierdzoną w 28 tygodniu i od 30 byłam na insulinie. Karolina przestała rosnąć jak powinna w 32 tygodniu, w 36 tygodniu różnica była już 2ch tygodni, przez kolejne 2 tygodnie spędzone w szpitalu przyrosła niewiele, ale mówili że nie jest źle i że łatwiej mi się takie małe dziecko będzie rodzić.

Do góry