reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Chłopiec! :D nie mogę dostać się na swoje konto i musiałam założyć nowe :/. Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja byłam dziś u lekarza i na plusie 8/9 kg. Jeszcze szwagierka mnie dobiła mówiąc mi że dużo przytyłam że ona w ciągu całej ciąży 12 kg :x tylko nie wzięła pod uwagę tego że ona zaczynała ciążę z nadwagą a ja nie więc co ona porównuje. Nie wiem czy to tylko w moim gronie ale ciągle jestem poddana ocenie i macaniu brzucha przez ludzi których mało znam, niektórzy nie zapytają tylko sobie dotkną, albo ciągle masz mały brzuch albo duży, ja miałam taki w 9 miesiącu.Milion porad i to zazwyczaj matki które mają jedno dziecko... Nic tak mnie nie męczy w tej ciąży jak inni ludzie :DD

14:11! Nie ma przepasci;)
Ja przytyłam poki co 3 kg, ale w stosunku do wagi sprzed 1 ciąży to 4,5kg. Moje BMI sprzed ciąży bylo ok, bo 21

Chłopiec! :D nie mogę dostać się na swoje konto i musiałam założyć nowe :/. Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja byłam dziś u lekarza i na plusie 8/9 kg. Jeszcze szwagierka mnie dobiła mówiąc mi że dużo przytyłam że ona w ciągu całej ciąży 12 kg :x tylko nie wzięła pod uwagę tego że ona zaczynała ciążę z nadwagą a ja nie więc co ona porównuje. Nie wiem czy to tylko w moim gronie ale ciągle jestem poddana ocenie i macaniu brzucha przez ludzi których mało znam, niektórzy nie zapytają tylko sobie dotkną, albo ciągle masz mały brzuch albo duży, ja miałam taki w 9 miesiącu.Milion porad i to zazwyczaj matki które mają jedno dziecko... Nic tak mnie nie męczy w tej ciąży jak inni ludzie :DD
Jakby mnie ktoś chcial za brzuch złapać, to dostaje po łapach od razu. Na szczęście nie odważył się jeszcze nikt go dotknąć 😁
U mnie na plusie 7kg, ja uważam że to masakrycznie dużo i bardzo się pilnuje, bo chciałam ciążę skończyć z wagą +11, co pewnie się nie uda ;/
Jeżeli się czujesz że sobą dobrze to po co się przejmować ?

Ale mam wrażenie ze jestem już sporą kulką i źle sie czuję z brzuchem:p w sensie wiem, ze ro stan błogosławiony i w ogole, ale nie lubię eksponować brzucha i sie nim chwalić. I tez jak ktos mi zwroci uwagę, że rosnę to czuje sie zwyczajnie gruba:(

Ale mam wrażenie ze jestem już sporą kulką i źle sie czuję z brzuchem:p w sensie wiem, ze ro stan błogosławiony i w ogole, ale nie lubię eksponować brzucha i sie nim chwalić. I tez jak ktos mi zwroci uwagę, że rosnę to czuje sie zwyczajnie gruba:(
Ja cały czas jestem gruba, więc teraz przynajmniej mogłam na ciążę zwalić i chodziłam w końcu w krótkich spodenkach w lato 🤣
Póki co wchodzę w rozmiar 38, ale zobaczymy jak to będzie za 16 tygodni. Oby nie było tak źle 😁

reklama
Do góry