reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja juz mam pewnie więcej niż 5 kg na plusie ale cycki jakos niewiele przywaliły, nie mowie ze nie urosły ale jeszcze nie aż tak drastycznie. Dresy dalej nosze swoje co prawda pod brzuchem 🤭 pytałam męża czy buzia mi przytyła a on mówi, ze wręcz odwrotnie. Póki co jakos bardzo się tym nie przejmuje...
Za to czekam kiedy pęknę 😱 brzuch rośnie szybko a ja nie mam za bardzo tkanki tłuszczowej.. w pierwszej ciąży uniknęłam rozstępów ale teraz przy dwójce się na nie przygotowuje 😢
No mi sie juz powoli pokazuje kilka niebieskich lini mimo smarowania,ale u mnie genetycznie...

reklama
No mi sie juz powoli pokazuje kilka niebieskich lini mimo smarowania,ale u mnie genetycznie...

Jak maja być to niestety będą, staram się dbać o skore ale zobaczymy. Najwyżej ojciec będzie później zbierał na zabiegi niwelowania i tyle 😊
Jeszcze 15 minut do pobrania po godzinie, juz siedziałam z głowa między nogami 😒 bo słabo się zrobiło ale nie jest złe

Jak maja być to niestety będą, staram się dbać o skore ale zobaczymy. Najwyżej ojciec będzie później zbierał na zabiegi niwelowania i tyle 😊
Jeszcze 15 minut do pobrania po godzinie, juz siedziałam z głowa między nogami 😒 bo słabo się zrobiło ale nie jest złe
ja dopiero mam lekarza 2 października i da mi skierowanie na krzywą. Mam nadzieje, że nie będzie tak źle ;D

Hej zostaje mamą po raz drugi i to właśnie prawdopodobnie na początku stycznia, szukam miejsca gdzie mogłabym doradzić się w sprawie imienia, mam już jedną 15 miesięczną córcie Zuzie. Teraz oczekuje synka, mamy z mężem kilka imion które się nam podobają, to znaczy do listy fajnych imion co jakiś czas dochodzą nowe albo co jakiś czas z niej jakieś odchodzą😉. Cały czas na liście przebojów 😊 pozostaje imię Mikołaj i Bartosz ale teraz doszło imię Julian. I chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o takim imieniu czy nie jest zbyt kobiece? Julek brzmi fajnie i z drugiej strony jest tez dużo imion mających swoje żeńskie odpowiedniki, ale nie chcę żeby w szkole śmiali się z synka bo ma babskie imię 😉. Co wy sądzicie? Rodziny nie chce się doradzać bo wiecie jak to jest, to im się nie podoba albo tamto i wiadomo w rodzinie każdemu nie dogodzisz. Jeśli nie Julian to które z tych dwóch pozostałych podoba się wam bardziej?

Hej zostaje mamą po raz drugi i to właśnie prawdopodobnie na początku stycznia, szukam miejsca gdzie mogłabym doradzić się w sprawie imienia, mam już jedną 15 miesięczną córcie Zuzie. Teraz oczekuje synka, mamy z mężem kilka imion które się nam podobają, to znaczy do listy fajnych imion co jakiś czas dochodzą nowe albo co jakiś czas z niej jakieś odchodzą😉. Cały czas na liście przebojów 😊 pozostaje imię Mikołaj i Bartosz ale teraz doszło imię Julian. I chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o takim imieniu czy nie jest zbyt kobiece? Julek brzmi fajnie i z drugiej strony jest tez dużo imion mających swoje żeńskie odpowiedniki, ale nie chcę żeby w szkole śmiali się z synka bo ma babskie imię 😉. Co wy sądzicie? Rodziny nie chce się doradzać bo wiecie jak to jest, to im się nie podoba albo tamto i wiadomo w rodzinie każdemu nie dogodzisz. Jeśli nie Julian to które z tych dwóch pozostałych podoba się wam bardziej?
Julian super imię. Mój będzie Aleksander i też ma żeński odpowiednik, jednak nie pomyślałam ,że ktoś może uważać, że ma babskie imię,

Gdyby u nas był chłopczyk to byłby najprawdopodobniej Julian :)

Wkoncu dochodzę do siebie :D

Zainspirowałyście mnie i dzisiaj się zważyłam, jestem 21+6 I w sumie od początku 1,5 kg na plusie. Z tym ze na początku schudłam ok 3 kg. Czyli sumując od tego czasu przytulam 4,5kg. Jestem niska (158cm), ale nigdzie oprócz od bioder do biustu nie przytylam. Dodatkowo mierze się raz w miesiącu stąd wiem ;) aktualnie waże 63,20 z taką wagą startowałam z pierwsza ciąża dzień przed porodem miałam na liczniku 68 kg. Więc mam nadzieję, że nie przekrocze tego wyniku 🤣

reklama
Do góry