reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja juz mam pewnie więcej niż 5 kg na plusie ale cycki jakos niewiele przywaliły, nie mowie ze nie urosły ale jeszcze nie aż tak drastycznie. Dresy dalej nosze swoje co prawda pod brzuchem 🤭 pytałam męża czy buzia mi przytyła a on mówi, ze wręcz odwrotnie. Póki co jakos bardzo się tym nie przejmuje...
Za to czekam kiedy pęknę 😱 brzuch rośnie szybko a ja nie mam za bardzo tkanki tłuszczowej.. w pierwszej ciąży uniknęłam rozstępów ale teraz przy dwójce się na nie przygotowuje 😢
No mi sie juz powoli pokazuje kilka niebieskich lini mimo smarowania,ale u mnie genetycznie...

reklama
No mi sie juz powoli pokazuje kilka niebieskich lini mimo smarowania,ale u mnie genetycznie...

Jak maja być to niestety będą, staram się dbać o skore ale zobaczymy. Najwyżej ojciec będzie później zbierał na zabiegi niwelowania i tyle 😊
Jeszcze 15 minut do pobrania po godzinie, juz siedziałam z głowa między nogami 😒 bo słabo się zrobiło ale nie jest złe

Jak maja być to niestety będą, staram się dbać o skore ale zobaczymy. Najwyżej ojciec będzie później zbierał na zabiegi niwelowania i tyle 😊
Jeszcze 15 minut do pobrania po godzinie, juz siedziałam z głowa między nogami 😒 bo słabo się zrobiło ale nie jest złe
ja dopiero mam lekarza 2 października i da mi skierowanie na krzywą. Mam nadzieje, że nie będzie tak źle ;D

Hej zostaje mamą po raz drugi i to właśnie prawdopodobnie na początku stycznia, szukam miejsca gdzie mogłabym doradzić się w sprawie imienia, mam już jedną 15 miesięczną córcie Zuzie. Teraz oczekuje synka, mamy z mężem kilka imion które się nam podobają, to znaczy do listy fajnych imion co jakiś czas dochodzą nowe albo co jakiś czas z niej jakieś odchodzą😉. Cały czas na liście przebojów 😊 pozostaje imię Mikołaj i Bartosz ale teraz doszło imię Julian. I chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o takim imieniu czy nie jest zbyt kobiece? Julek brzmi fajnie i z drugiej strony jest tez dużo imion mających swoje żeńskie odpowiedniki, ale nie chcę żeby w szkole śmiali się z synka bo ma babskie imię 😉. Co wy sądzicie? Rodziny nie chce się doradzać bo wiecie jak to jest, to im się nie podoba albo tamto i wiadomo w rodzinie każdemu nie dogodzisz. Jeśli nie Julian to które z tych dwóch pozostałych podoba się wam bardziej?

Hej zostaje mamą po raz drugi i to właśnie prawdopodobnie na początku stycznia, szukam miejsca gdzie mogłabym doradzić się w sprawie imienia, mam już jedną 15 miesięczną córcie Zuzie. Teraz oczekuje synka, mamy z mężem kilka imion które się nam podobają, to znaczy do listy fajnych imion co jakiś czas dochodzą nowe albo co jakiś czas z niej jakieś odchodzą😉. Cały czas na liście przebojów 😊 pozostaje imię Mikołaj i Bartosz ale teraz doszło imię Julian. I chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o takim imieniu czy nie jest zbyt kobiece? Julek brzmi fajnie i z drugiej strony jest tez dużo imion mających swoje żeńskie odpowiedniki, ale nie chcę żeby w szkole śmiali się z synka bo ma babskie imię 😉. Co wy sądzicie? Rodziny nie chce się doradzać bo wiecie jak to jest, to im się nie podoba albo tamto i wiadomo w rodzinie każdemu nie dogodzisz. Jeśli nie Julian to które z tych dwóch pozostałych podoba się wam bardziej?
Julian super imię. Mój będzie Aleksander i też ma żeński odpowiednik, jednak nie pomyślałam ,że ktoś może uważać, że ma babskie imię,

Gdyby u nas był chłopczyk to byłby najprawdopodobniej Julian :)

Wkoncu dochodzę do siebie :D

Zainspirowałyście mnie i dzisiaj się zważyłam, jestem 21+6 I w sumie od początku 1,5 kg na plusie. Z tym ze na początku schudłam ok 3 kg. Czyli sumując od tego czasu przytulam 4,5kg. Jestem niska (158cm), ale nigdzie oprócz od bioder do biustu nie przytylam. Dodatkowo mierze się raz w miesiącu stąd wiem ;) aktualnie waże 63,20 z taką wagą startowałam z pierwsza ciąża dzień przed porodem miałam na liczniku 68 kg. Więc mam nadzieję, że nie przekrocze tego wyniku 🤣

reklama
Do góry