reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Próbuj herbatę, mineralną niegazowaną, mineralną z sokiem, przegotowaną z cytryną i miętą i cukrem... Zupa też się wlicza. Szkoda później latać po lekarzach i zjadać antybiotyk na który nie wiesz jak zareaguje dzidziuś.
Ja mam taki problem ze jak pije, to nie jem. Więc nie wiem co jest gorsze. Piję raz dziennie sok świeżo wyciskany z buraka i smoothie z owoców. Również kawę zbożowa do tego i z pół litra wody. Nie wiem czy to wystarczy, ale jak próbowałam pic więcej to mi odpadał jakiś posiłek w ciągu dnia :(
Póki co mocz mi wychodzi okej, ale nie chcę brać żadnego antybiotyku. Będę musiała w nocy chyba pić żeby w ciągu dnia jeść 🤣

reklama
Ku przestrodze!!! Mnie źle wyszedł mocz ostatnio i robiłam prywatnie posiew i właśnie skończyłam antybiotyk... Nie polecam nikomu. Przypominam. Trzeba DUŻO PIĆ!!! Żeby płukać nerki i nie mieć niepotrzebnych problemów. Jak ja... :(
Mi wyszedl mocz 8ph. Ze to wczesna ciaza nie dostalam antybiotyku. Musialam zrobic proby watrobowe i nerek. 3 tyg pilam jak slon lekarz mowil do 3 l dziennie i do tego zuraeina i wit c ale nie suolemet tylko lek. Po 3 tyg na kontroli mocz 6ph. Zadnych zmian watrobych i nerek. Ale fakt pijcie dziewczyny ile mozecie. Ja nie miglam pic jak kialam butelke 1.5 l ale jak wlalam sobie 3 ×0.5l wchodzili pieknie:).

Mi wyszedl mocz 8ph. Ze to wczesna ciaza nie dostalam antybiotyku. Musialam zrobic proby watrobowe i nerek. 3 tyg pilam jak slon lekarz mowil do 3 l dziennie i do tego zuraeina i wit c ale nie suolemet tylko lek. Po 3 tyg na kontroli mocz 6ph. Zadnych zmian watrobych i nerek. Ale fakt pijcie dziewczyny ile mozecie. Ja nie miglam pic jak kialam butelke 1.5 l ale jak wlalam sobie 3 ×0.5l wchodzili pieknie:).
Ja mam wysokie pH w moczu, bo nie jem mięsa i to zmienia wiele. Tak tłumaczył mi gin.

Oj tak! Butelka 1,5 l A 3×0,5l to duża różnica 🤣 to takie typowo psychologiczne ;) ja jak miałam butelki 0,5 l to potrafiłam na spokojnie wypić 3 litry, a jak mam 1,5 l to ledwo co te 1,5 l

Oj tak! Butelka 1,5 l A 3×0,5l to duża różnica 🤣 to takie typowo psychologiczne ;) ja jak miałam butelki 0,5 l to potrafiłam na spokojnie wypić 3 litry, a jak mam 1,5 l to ledwo co te 1,5 l
Szalone ! 😅Mi akurat nie przeszkadza jaką butelka. Pije już się tak nauczyłam, że pić muszę dużo. 3l dziennie to spokojnie wypijam. Nawet czasami nie wiem czy nie za duzo-Teraz mocz mam z ciężarem właściwym poniżej normy i pH4 ciekawe co powie lekarz.

Uff, ja na szczescie nie mam z piciem zadnych problemow, szczegolnie jak pracuje, to caly dzien mam tylko kolo siebie wysoka szklanke z woda, ktora regularnie uzupelniam. Z reszta jak nie pije dluzszy czas, to od razu czuje pragnienie. Ale szkoda, ze u mnie to nie ogranicza apetytu... ;)

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie a w zasadzie prośbę: czy mogłybyście opisać jakie badania (zarówno u ginekologa jak i z krwi/moczu) macie regularnie wykonywane na prywatnych wizytach? W internecie znajduję głównie info o zaleceniach na NFZ oraz wiadomo, tych absolutnie koniecznych badaniach jak USG pierwszego trymestru, połówkowe, itp. Ja jestem teraz w 17 TC, ciąża pojedyncza, pierwsza, od początku ciąży jestem za granicą i cały czas mam wątpliwości czy robią mi tu wszystko co trzeba... Już jeden raz musiałam zmienić lekarkę, bo nie zapisała mnie na badania o które prosiłam. Na całe szczęście jak na razie wszystko wygląda OK, ale na przykład USG dopochwowe miałam tylko przy pierwszej wizycie (~8TC), a z tego co wiem, to jedyny sposób żeby sprawdzić szyjkę (USG przez powłoki brzuszne tego nie sprawdzą), morfologia też tylko na początku, itp. Będę bardzo wdzięczna, gdyby któraś wypisała czy regularnie ma badanie ginekologiczne na fotelu, jakie usg, jakie testy z krwi. Dzięki!
Ja w Niemczech wizyta co 2-3 tygodnie, 5 razy badania krwi,usg na każdej wizycie,na fotel co drugą wizytę,badanie moczu co wizytę.

reklama
Do góry