reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny, jestem po usg połówkowym. Wszystko idealnie ale Pani doktor zleciła echo serca płodu ze względu na punkt hiperechogenny w lewej komorze. Zapytałam ją czy to jakaś wada ale powiedziała, że nie i nie ma czym się martwić. Wręcz zaznaczyła, że to echo serca to bardziej dla mojej spokojności i pewnie nie długo się wchłonie. Ja nie jestem taka spokojna. Przeczytałam chyba całe internety w tym zakresie i nic niepokojącego nie znalazłam. Miałyście z tym styczność albo ktoś z waszych znajomych? Martwię się...

Dziewczyny, jestem po usg połówkowym. Wszystko idealnie ale Pani doktor zleciła echo serca płodu ze względu na punkt hiperechogenny w lewej komorze. Zapytałam ją czy to jakaś wada ale powiedziała, że nie i nie ma czym się martwić. Wręcz zaznaczyła, że to echo serca to bardziej dla mojej spokojności i pewnie nie długo się wchłonie. Ja nie jestem taka spokojna. Przeczytałam chyba całe internety w tym zakresie i nic niepokojącego nie znalazłam. Miałyście z tym styczność albo ktoś z waszych znajomych? Martwię się...
Cześć. Tak, kolega z pracy ma taki przypadek z żoną. Od badań połowkowych też sie zamartwiali i chodzili po różnych lekarzach - zapewniano ich, ze się wchłonie i mieli rację. Jest w 7mcu i serduszko idealne :)

Niby 15 tydz ...ja nie man na nic sily lzy same leca nie moge spać powiedzial,ze przy porodzie ja wyciagna ..

Płacz, jeżeli trzeba. Do porodu daleko organizm może ja wchłonąć.

Ogladanie szyjki mam co 2-3tyg to jest moja wizyta szew zbedny poki co teraz mam wizytę u ginekologa 24. Po 3 tygodniach na co mi ta wizyta jak mi dziecko nie zyje szyjke se sprawdzi ze z fotela zejść nie mozna tak boli.czeste wizyty w ciazy trojaczej zeby szyjke i badania obejrzec dziekuje bardzo łodzi za takie cos rownie dobrze na szyjke moge isc do zwyklego ginekologa ktory nie pracuje w iczmp

Szyjka powinna być badana nie tylko, ze tak powiem paluchem ale później usg dopochwowe i dodatkowo mierzy. Zmień lekarza teraz musisz być pod stała opieka conajmniej co 2 tygodnie usg.
Ja mam 2k 2o i od razu jak zobaczyliśmy dwa domki lekarz powiedział wyraźnie ze mimo ze jest ta ‚lepsza’ wersja to ciaza bardzo wysokiego ryzyka

Ostatnia edycja:
reklama
Jak mnie coś bralo to woda z solą i syrop z cebuli. Jak już się za bardzo rozkrecilo i nie było poprawy to tantum verde psikalam (ale tym słabszym, nie forte). Ja wszystkie poprzednie ciąże na tantum verde przeleciałam.
Oo dzieki. Psiknelam tantum, robilam caly dzien na przemian plukanki z szalwi i wody utlenionej i suuuuer ulga! DZIEKUJE KOCHANE:*

Do góry