reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja też zawsze rano. Zaraz po siusiu. I tak w piątek było 56.7kg, wczoraj 56.1kg, a dzisiaj 56.8kg. Także widzicie jak to skacze [emoji23] Teraz z ciekawości to robiłam, żeby sprawdź te dzienne wahania, ale najlepiej chyba wybrać sobie jeden dzień w tygodniu i zawsze w nim się ważyć.

reklama
16+3 :) ale mam już córeczkę;)
Ja 16+4, na 28 styczeń mas termin?

Dziewczyny doradźcie. Chcę zrobić USG 4D i je nagrać, kiedyś najlepiej na Nie isc żeby młody fajnie fikal i wszytko było już widac? Chcę tatusiowi zrobić prezent. Od razu mówię że nie chce tego w ramach USG prenatalnego/połówkowego tylko jako pamiątkę.

Ja 16+4, na 28 styczeń mas termin?

Dziewczyny doradźcie. Chcę zrobić USG 4D i je nagrać, kiedyś najlepiej na Nie isc żeby młody fajnie fikal i wszytko było już widac? Chcę tatusiowi zrobić prezent. Od razu mówię że nie chce tego w ramach USG prenatalnego/połówkowego tylko jako pamiątkę.
Ja będę robić usg 31.08 połówkowe z filmem, myślę że doktor zrobi ujęcia w 4d, ale to będzie dopiero 20t0d z om, to może ciut za wcześnie,ale nie chce rozbijać na oddzielne badania.
Następne bedę robić u swojego lekarza około połowy września i on sam wspomnial, że spróbujemy wtedy jakieś ładne zdjęcie buzi zrobić w 4d bo to taki moment, że dobrze będzie widać już (ok 23tc).
Z córką robiłam w 26tc i niby ładnie wyszło, ale raczej była za duża niż za mała moim zdaniem.

Ja będę robić usg 31.08 połówkowe z filmem, myślę że doktor zrobi ujęcia w 4d, ale to będzie dopiero 20t0d z om, to może ciut za wcześnie,ale nie chce rozbijać na oddzielne badania.
Następne bedę robić u swojego lekarza około połowy września i on sam wspomnial, że spróbujemy wtedy jakieś ładne zdjęcie buzi zrobić w 4d bo to taki moment, że dobrze będzie widać już (ok 23tc).
Z córką robiłam w 26tc i niby ładnie wyszło, ale raczej była za duża niż za mała moim zdaniem.
mój lekarz nie robi usg 3/4D. Będę miała u niego normalnie połówkowe badania, ale żeby mieć nagrany film muszę jechać do innej kliniki. Dlatego pytam kiedy się wybrać, bo nie chodzi mi o mierzenie dziecka, ani jego badania, tylko żeby mieć jakąś pamiątkę.

Ooo, masz 16+4 i termin na 28? :) ja 17+2 i termin na 23 hihi :)
ja mam na 27 stycznia, ale liczę, że na dzień babci się mały urodzi.

reklama
mój lekarz nie robi usg 3/4D. Będę miała u niego normalnie połówkowe badania, ale żeby mieć nagrany film muszę jechać do innej kliniki. Dlatego pytam kiedy się wybrać, bo nie chodzi mi o mierzenie dziecka, ani jego badania, tylko żeby mieć jakąś pamiątkę.
To może zadzwoń i zapytaj jak oni proponują, powiedz, że chcesz żeby było ładbie widać itp.
Ja jadę na to usg z filmem na dodatkowym pakiecie medycznym i ustawiałam po prostu między wizytami u swojego, dla mnie już teraz jak jest miesiąc między wizytani to za długo trochę ;)
A i anatomię dziecka będę mieć sprawdzoną dwa razy więc dodatkowo spokój sumienia.

Do góry