reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

to piszesz o USG genetycznym... Porozmawiaj ze swoim lekarzem i wyjaśni Ci różnice i powie czy będzie robił to USG polowkowe czy nie albo poczytaj gdzieś skoro ja Cię nie przekonuje że mylisz pojęcia i piszesz o czyms innym. Na USG polowkowowym widać wady anatomiczne to jest bardzo ważne USG. Ja też mam USG co miesiąc mimo to muszę iść na polowkowe na tym USG lekarz nic nie wylicza tylko mierzy i ocenia położenie narządow rozumiem, że się boisz ja też nie robiłam testu pappa ani USG genetycznego, jedynie zwykłe to standardowe USG 1 Trym.
Rozumiem różnice. W 1 trymestrze miałam to gdzie przy okazji lekarz wylicza ryzyko zespołu. Sprawdzał czy dziecko ma wszystko wykształcone, czy serce dobrze bije, czy przepływy są ok oraz mierzył NT i patrzył czy jest kość nosowa. Jest ono zapisane jako standardowe w 1 trymestrze, nie wiem co wylicza się w drugim dlatego zapytałam żeby podjąć decyzje czy chcę je robić czy nie.

reklama
Nie chce się niepotrzebnie stresować. Gdyby nie przypadek w ogóle bym nie poszła na te badania, bo można sobie te statystyki w nos wsadzić.
[/QUOTE
Te USG są obowiązkowe. Ale można je zrobić u swojego gin jak każde inne usg. A można iść specjalnie do lekarza z certyfikatem, lepszym sprzętem itd. Można ale nie trzeba. Ważne, żeby w tym okresie mieć zrobione usg gdziekolwiek.

Chyba nie do końca tak jest. Moja Pani ginekolog ma całkiem dobry sprzęt, do tej pory miałam wizytę co trzy tygodnie i z każdej wizyty mam zdjęcie :) jednak wysyła mnie do kliniki na prenatalne tak jak za pierwszym razem w 21-22 tygodniu bo ona nie ma specjalistycznego programu, ktory oblicza te wszystkie parametry :) także to nie jest raczej takie zwykłe usg jedno z trzech obowiązkowych :)

I po wizycie.. :) z dzidzią wszystko wporządeczku 💞 ma już 120 gram 💪😄. Kilka dni temu pisałyśmy o zachciankach wskazujących płeć dziecka i można je schować w moim przypadku do szuflady :D wszystko mi wskazuje na córcie, a rośnie w brzuszku synuś 😍😍 mąż szcześliwy na maxa (mimo, ze czekamy na jedno i drugie!) ale jak to kazdy facet - dom, drzewo i syn 😝 za to ja poczułam ogromne szczęście i lekkie przerażenie :) o dziewczynce wiedziałabym wszystko 😄 ale czy ja sobie z chłopakiem poradze? Hihi :) oto jest pytanie :D dziadki też mają uśmiechy od ucha do ucha, moj tato czeka na majsterkowicza, a tesc ma juz dwie wnuczki :D i co roku na święta zawsze szeptem do życzen dołączal zyczenia wnuka 😄😄 oczywiscie wszyscy podchodzimy do tematu zartobliwie i z przymruzeniem oka :) tak na prawde pewnosc na 100% będzie moze troche później, a najpewniej jak sie urodzi 😄

I po wizycie.. :) z dzidzią wszystko wporządeczku [emoji179] ma już 120 gram [emoji123][emoji1]. Kilka dni temu pisałyśmy o zachciankach wskazujących płeć dziecka i można je schować w moim przypadku do szuflady :D wszystko mi wskazuje na córcie, a rośnie w brzuszku synuś [emoji7][emoji7] mąż szcześliwy na maxa (mimo, ze czekamy na jedno i drugie!) ale jak to kazdy facet - dom, drzewo i syn [emoji13] za to ja poczułam ogromne szczęście i lekkie przerażenie :) o dziewczynce wiedziałabym wszystko [emoji1] ale czy ja sobie z chłopakiem poradze? Hihi :) oto jest pytanie :D dziadki też mają uśmiechy od ucha do ucha, moj tato czeka na majsterkowicza, a tesc ma juz dwie wnuczki :D i co roku na święta zawsze szeptem do życzen dołączal zyczenia wnuka [emoji1][emoji1] oczywiscie wszyscy podchodzimy do tematu zartobliwie i z przymruzeniem oka :) tak na prawde pewnosc na 100% będzie moze troche później, a najpewniej jak sie urodzi [emoji1]
Super wiesci!

I po wizycie.. :) z dzidzią wszystko wporządeczku 💞 ma już 120 gram 💪😄. Kilka dni temu pisałyśmy o zachciankach wskazujących płeć dziecka i można je schować w moim przypadku do szuflady :D wszystko mi wskazuje na córcie, a rośnie w brzuszku synuś 😍😍 mąż szcześliwy na maxa (mimo, ze czekamy na jedno i drugie!) ale jak to kazdy facet - dom, drzewo i syn 😝 za to ja poczułam ogromne szczęście i lekkie przerażenie :) o dziewczynce wiedziałabym wszystko 😄 ale czy ja sobie z chłopakiem poradze? Hihi :) oto jest pytanie :D dziadki też mają uśmiechy od ucha do ucha, moj tato czeka na majsterkowicza, a tesc ma juz dwie wnuczki :D i co roku na święta zawsze szeptem do życzen dołączal zyczenia wnuka 😄😄 oczywiscie wszyscy podchodzimy do tematu zartobliwie i z przymruzeniem oka :) tak na prawde pewnosc na 100% będzie moze troche później, a najpewniej jak sie urodzi 😄
Ale super ! Gratulacje ;)

Chlopcow sie fajnie wychowuje;)

Dziewczyny was też chwyta rwa kulszowa?trzyma mnie już od kilku dni.dziś U mnie 17 plus 1 i dzidzia waży 160gram.Juz na 100 procent widać że dziewczynka

reklama
Do góry