reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja mam na 13 styczeń ;)zaczynam 17 tydz czyli 16+0. No wlasnie jakos sie boje cos kupowac jedynie kupilam niedrapki i taka matę 3w1 jako otulacz kocyk.

Siostra mi przywiozła wózek, kupiliśmy nosidełko i drugie mam na oku. Wiem, ze wcześnie ale ile będę na chodzie tego nie wiem. Nowe to miliony monet bo wychodzi wszystko razy dwa 😱 a nie mam za bardzo nikogo kto później mógłby to ogarnąć. Co internetowo to wiadomo ze mogę w szpitalu zamawiać ale wychodzę z założenia ze nie wszystko muszę mieć nowe, użyjemy 2-3 razy i będzie małe np jeżeli chodzi o ubranka. Aaa i szafę juz ogarnelam bo komoda nie zmieści 😂😊

reklama
Siostra mi przywiozła wózek, kupiliśmy nosidełko i drugie mam na oku. Wiem, ze wcześnie ale ile będę na chodzie tego nie wiem. Nowe to miliony monet bo wychodzi wszystko razy dwa 😱 a nie mam za bardzo nikogo kto później mógłby to ogarnąć. Co internetowo to wiadomo ze mogę w szpitalu zamawiać ale wychodzę z założenia ze nie wszystko muszę mieć nowe, użyjemy 2-3 razy i będzie małe np jeżeli chodzi o ubranka. Aaa i szafę juz ogarnelam bo komoda nie zmieści 😂😊
Ja nie mam sily na zakupy ja to moge w kazdej chwili trafic do szpitala i juz tam zostac pod koniec ja mam wydatki x3 ;)chyba po porodzie bede kupowac.a czujesz ruchy?

My z mama zrobiłyśmy juz 100 kiszonych, dzisiaj miałam się zabrać za te drugie ale tak wyszło ze babcia mi sprzedała wiec końcem tygodnia może cos zrobie. Jutro sobie ugotuje zalewę 🙂
U mnie mama robi oddzielnie i ja tez zawsze oddzielnie,a itak z tym bywa ze wezma co im sie podoba.ja bede sie wyprowadzac to cos zabrać musze ;p

Ja nie mam sily na zakupy ja to moge w kazdej chwili trafic do szpitala i juz tam zostac pod koniec ja mam wydatki x3 ;)chyba po porodzie bede kupowac.a czujesz ruchy?

Od tygodnia juz pukają, napewno się przemieszczają ale takich konkretnych ruchów jeszcze nie czuje. Jak się wycisze to wiem, ze są 🙂 może przez to ze jedno łożysko jest na tylnej ścianie nisko a drugie ma przedniej nisko 😕 doktor juz mówił ze lepiej zeby się podniosło bo cc wtedy trudniej zrobić. I tak juz się przygotowuje ze będziemy mieć cięcie od biodra do biodra 😱 tak miała moja sąsiadka ... wiec się nastawiam. Pierwsze dziecko SN a tu od razu było powiedziane ze cięcie, Ehh jakos to przetrawiłam ale boje się okrutnie. Jakos dupa juz wiem jak boli a tu będzie wszystko tylko nie ona 🙈

Dziewczyny, wiem że to może być głupie pytanie... ale zadam. Nie hejtujcie mnie 🙈 przez nieuwagę zrzucilam z półki lakier do paznokci. Rozlał się i potłukł na kafelkach i ścianie. Mąż powiedział że tylko zmywaczem zejdzie i że mam zostawić. Ale mam dwulatke w domu i oczywiście nie umiałam wybrać szkła bo w lakier zastygło. Dlatego postanowiłam sama pozmywac.... no i pytanie bo spędziłam tam 10-15 minut. Zmywacz najtańszy więc z acetonem. Mogłam dziecku zaszkodzić?

Ja mam blizniaki na przedniej,a jeden jest na tylniej u mnie tak się pchają ze az boli tez bede miec cc i sie boje tez rodzilam sn.

Dziewczyny, wiem że to może być głupie pytanie... ale zadam. Nie hejtujcie mnie 🙈 przez nieuwagę zrzucilam z półki lakier do paznokci. Rozlał się i potłukł na kafelkach i ścianie. Mąż powiedział że tylko zmywaczem zejdzie i że mam zostawić. Ale mam dwulatke w domu i oczywiście nie umiałam wybrać szkła bo w lakier zastygło. Dlatego postanowiłam sama pozmywac.... no i pytanie bo spędziłam tam 10-15 minut. Zmywacz najtańszy więc z acetonem. Mogłam dziecku zaszkodzić?
Raczej nie bo jak ;p

reklama
Staram się nie myśleć o tym, ze możemy się rozlecieć za wcześnie. Ma być dobrze i nie ma innej opcji.

Z tymi problemami trawiennym to jak Ci się to objawia ? Mnie boli po lewej stronie w pachwinie bardzo jak dotknę to jakby był siniak i tak myśle czy to nie to jelito ... byłam juz u dwóch lekarzy z tym i nic wiec pewnie nic groźnego ale to jest tak uciążliwe 😕
Mi na takie bóle jelit w dolnym odcinku pomogło siebie lniane. Zalewam wrzątkiem ( zmielone) i wypijam taki kisiel lekko ciepły raz dziennie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry