reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mam nietypowe pytanie. Dziś jest 12 tydzien i 5 dzien. Od początku ciazy bulgotanie w brzuchu gazy - norma.... Ale wczoraj wieczorem i prawie całą noc z przerwami czuje takie dziwne jakby bąbelki, mega delikatne poniżej pępka i lekko w lewo. Czy to możliwe bym już czula dziudziusia? Bo z tego co czytam to sporo za wcześnie

reklama
Mam nietypowe pytanie. Dziś jest 12 tydzien i 5 dzien. Od początku ciazy bulgotanie w brzuchu gazy - norma.... Ale wczoraj wieczorem i prawie całą noc z przerwami czuje takie dziwne jakby bąbelki, mega delikatne poniżej pępka i lekko w lewo. Czy to możliwe bym już czula dziudziusia? Bo z tego co czytam to sporo za wcześnie
Ja to się nie znam na tym, ale chyba mało prawdopodobne ze tak szybko. Może jelita buzują :)

Nie wiem....ja tez w 12tym jestem,dzis koncze 12ty,cholera wie,moze juz sie rusza :)

Jeszcze za wcześnie;) Ja Karoline pierwszy raz poczułam w 17-18 tygodniu i nie miałam wątpliwości że to to. Przy drugim czuje się szybciej ruchy. Czasem mam takie łaskotanie, od środka brzucha ale nie do końca utoższamiam sobie z ruchami, chociaż myślę że to nie są jelita 🤪
Dziś i jutro będę trzymać kciuki, ale wiem że będzie dobrze. Ja idę na kontrolę w czwartek :) już nie mogę się doczekać:)

Oj wspolczuje, ale nabial tonami jem
Nie wiem czy mam dziękować czy co za współczucie 🤣 nawet nie masz pojęcia jak bym jadła te wszystkie serki, jogurty, naleśniki, placki, racuchy, spaghetti... najgorzej jak wychodzę z domu A tam czuje pod jednym drzwiami smażoną cebulke, zaraz potem ktoś inny robi bigos, potem ktoś inny smaży kotlety.... A lody????? 🤤 ahhhh A torty, ciasta, ciasteczka, czekolada! O matko! Ale bym jadła... na pewno już bym była na detoxie mojej gin 🤣 bo bym przytyła A nie schudła :p chociaż startuje z wagą mniejszą niż w poprzedniej ciąży 🤔

reklama
Kurczę ja właśnie byłam mega zdziwiona jak w zeszłym tygodniu zaczęłam czuć ruchy dziecka. To był chyba 11tc +5 🙉 oczywiście nie jakieś kopniaki, ale jak leżę spokojnie po jedzeniu i przyloze rękę do brzuszka to czuje :) pytałam o to lekarza w piątek jak byłam na badaniach i mówi, że dziwne jakbym nie czuła do 20tc A teraz to dziwne, żebym czuła. I też mówił o ruchach jelit itd🙈 Ale jak mu powiedziałam, że przecież już w ciazy byłam i umiem rozróżnić dziecko od ruchów w jelitach to powiedział, że mogą po prostu być bardziej wrażliwa.. No ja sobie nie dam wmówić, że to coś innego, bo ewidentnie to są ruchy dziecka
W 1 ciąży ruchy zaczęłam czuć coś około 16tc. Teraz właśnie też mi się wierci ;) A wiesz.. dzieci zaczynają się ruszać już od 9tc ;)

Do góry