reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam :tak:

Mamy kolejny ząbek :-) tylko to chyba dwójka bo jak pisałam idą jeszcze dwójki albo trójki choinka wie który tą ząbek bo wszystko takie opuchnięte ...

reklama
Witam z rańca!Nie mam za bardzo kiedy pisać,bo ciągle sama jestem z dziećmi.Mały wczoraj dostał wieczorem temperaturę 38,na razie w łóżeczku leży i bawi się balonikiem.Starszy śpi,a co do tej dziewczynki okładającej torebką lekarkę,mój też stoi przy Kubusiu jak strażnik.Kiedy byliśmy u dziadka,to ciągle nas ktoś odwiedzał i pytali się czy mogą wziąć Kubusia wtedy Piotruś stawał na baczność zaciskał pięści i mówił,że to jego brat.
Poza tym mam od pewnego czasu doła wszystko mnie wk...,na teściową się wypiełam,bo za mocno próbowała po swojemu wychowywać moje dzieci,będąc u nas 'gościem niedzielnym'.Dokładniej to kiedy dzieci zostawiałam jej tylko w awaryjnej sytuacji to karmiła małego tym co jedzą dorośli,w dodatku dała mu do jedzenia ciasto z masą przy skazie białkowej i przy upałach.A do popicia dawała chłpocom ziółka przez siebie zebrane.Kedy się o tym przekonałam opitoliłam ją równo,i tak skończyła się nasza przyjażń,bo powiedziałam,że ma karmić Kubusia według jego diety to ona i tak robiła swoje,ziółka niech sama pije skoro ma dolegliwości-ja mam dzieci zdrowe.

agniecha współczuję, teściowe tak maja z tym karmieniem masami, czekolada i zdrowym pysznym rosołkiem z kostką rosołową ......Choć przyznam, moja przy drugim dużo mniej się wtrąca

yol_a moja uważa,że jak ma 6 dzieci to już jest prawie najmądrzejsza,a ilość nie znaczy jakość.My mieszkamy u tęściów,właściwie obok nich dopiero od roku,z resztą niech nie próbuje tu swioch metod,bo zacznie karmić i poić nie wiadomo czym a ja póżniej będę latać po lekarzach,bo nie będę wiedziała co jest grane.

Witam się jeszcze ja szybciutko

U nas nocki to jakiś koszmar normalnie i nie wiem o co chodzi.Nawet daje ostatnio czopki ziołowe które nie działają, smaruje dziosła i robie wszystko co w mojej mocy , ale pomału sił mi brakuje ijuz nie mam pomysłu.
A dzisiaj wiem co zrobie , łóżeczko postawie w innym miejscu:-)

reklama
Witam porannie

Nocka nawet jakos przeszla, tylko raz sie obudzil i chcialam mu dac pic i nie wiem co sie stalo, jakos sie z butelki na niego rozlalo i jak nie w ryk - pol body mokre a to zimne wiadomo :baffled: Zanim go przebralam to juz prawie wychodzil z siebie, ale jak dalam mleczko, to nawet nie odbil tylko na ramieniu usnal i tak juz do 6.

Michalek wylazl z kocyka i tlucze grzechotka w podloge ile sil hahaha

A co do bronienia przez starsze rodzenstwo - hah moj bobas nie potrzebuje zadnego obroncy - ma taki ryk, ze wszyscy od razu stoja na bacznosc w szeregu :-D
Wczoraj mialam ubaw u tego lekarza, bo nie wiem, czy bal sie nowego miejsca, czy co, ale nie dal sie polozyc, tylko musialam go trzymac na rekach.
Ale wiadomo, trzeba zwazyc, zmierzyc, zaszczepic. Co polozylam to wrzask, to tam mi mowia: juz gotowe, juz na rece, juz do mamy haha skakali jak z jajkiem - ja juz jestem przyzwyczajona chyba ;-) Lekarz to go nawet calego zbadal u mnie na kolanach :-)

Agniecha83 - juz sobie wyobrazilam ta dziewczynke i tez sie usmialam

andzia - no mnie tez te babska wscibskie wnerwiaja - nigdzie spokoju czlowiek nie ma. A raz to sie calkiem wscieklam, bo mi taka jedna mu nad uchem tak glosno gadala, ze sie obudzil - myslalam ze babe rozszarpie na strzepy :wściekła/y:

Malwina - matko nie strasz mnie - ja nawet nie chce myslec co to bedzie - wspolczuje :-(

Gosia - gratki kolejnego zabka, jak szybko jeden po drugim. Oby szybko sie siusiak naprawil.

agniechak - szycha tesciowej w doope, dluga i kolczasta :wściekła/y:

A jak pisalyscie o tych pomylkach mimo sukienek to sie niezle usmialam - no trzeba byc naprawde slepym :-D
macy - dobrze powiedzialas :-D

Do góry