reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Bry. Ja tylko na chwilkę.

Bećka, zdrówka dla maluszka.
Gosia_k23, Roxeen, najlepszego dla chłopaków!

Co do pomyłek płci. Jestem już przyzwyczajona, że wszyscy w mojej córce widzą faceta. ;-) Ostatnio mnie to tak wkurzyło, że na pytanie pewnej damy, jak ten słodki chłopczyk ma na imię, odpowiedziałam Adaś. :-D Tylko chyba jej na oczy padło, bo młoda miała na sobie sukienkę w kwiatki. ;-)

Niezłe. Babka rzeczywiście musiała mieć coś z gałkami.

Witam :tak:

Mamy kolejny ząbek :-) tylko to chyba dwójka bo jak pisałam idą jeszcze dwójki albo trójki choinka wie który tą ząbek bo wszystko takie opuchnięte ...

Brawo!

Witam z rańca!Nie mam za bardzo kiedy pisać,bo ciągle sama jestem z dziećmi.Mały wczoraj dostał wieczorem temperaturę 38,na razie w łóżeczku leży i bawi się balonikiem.Starszy śpi,a co do tej dziewczynki okładającej torebką lekarkę,mój też stoi przy Kubusiu jak strażnik.Kiedy byliśmy u dziadka,to ciągle nas ktoś odwiedzał i pytali się czy mogą wziąć Kubusia wtedy Piotruś stawał na baczność zaciskał pięści i mówił,że to jego brat.
Poza tym mam od pewnego czasu doła wszystko mnie wk...,na teściową się wypiełam,bo za mocno próbowała po swojemu wychowywać moje dzieci,będąc u nas 'gościem niedzielnym'.Dokładniej to kiedy dzieci zostawiałam jej tylko w awaryjnej sytuacji to karmiła małego tym co jedzą dorośli,w dodatku dała mu do jedzenia ciasto z masą przy skazie białkowej i przy upałach.A do popicia dawała chłpocom ziółka przez siebie zebrane.Kedy się o tym przekonałam opitoliłam ją równo,i tak skończyła się nasza przyjażń,bo powiedziałam,że ma karmić Kubusia według jego diety to ona i tak robiła swoje,ziółka niech sama pije skoro ma dolegliwości-ja mam dzieci zdrowe.

Niezła teściowa. Coś w guście mojej - pamiętam jak na drugie śniadanie kazałam dać Gabi jabłko albo banana. A ta "mondrzejsza" i dała talerz pomidorowej i makowca - mała sr*** dalej niż widziała ale babcia nie chciała wziąć odpowiedzialności...

reklama
WITAM:-)

Mamy kolejny ząbek :-) tylko to chyba dwójka bo jak pisałam idą jeszcze dwójki albo trójki choinka wie który tą ząbek bo wszystko takie opuchnięte ...

Bećka, zdrówka dla maluszka.
Gosia_k23, Roxeen, najlepszego dla chłopaków!

Co do pomyłek płci. Jestem już przyzwyczajona, że wszyscy w mojej córce widzą faceta. ;-) Ostatnio mnie to tak wkurzyło, że na pytanie pewnej damy, jak ten słodki chłopczyk ma na imię, odpowiedziałam Adaś. :-D Tylko chyba jej na oczy padło, bo młoda miała na sobie sukienkę w kwiatki. ;-)

Ja się już przyzwyczaiłam że Laura jest uznawana za chłopca. Ostatnio byłam na aerobiku z nią - ona w różowym body a prowadząca - ooo jaki piękny chłopiec, jakie ma piękne rysy! Myślałam że padnę...

Zuzia juz ululana, mąż chory juz śpi:szok:

A co to rozpoznawania płci, to ostatnio Z była ubrana na różowo w keckę i słyszę czy to chłopiec???
Noż cholipa proszę okulary sobie kupić!!!

A ja się rozpływam....:-)

Słodkie są dzieciaczki - odnośnie Dominisia Patrysi i tej dziewczynki z przychodni:)
Moja też oczy jak pięc złoty dostaje na każde dziecko i zainteresowana niezmiernie - więc taki brat/siostra to skarb normalnie dla takich szkrabów!

A co do pomyłek płci najbardziej lubię jak ktoś mówi do Miśki - "jaki śliczny" a ona ubrana w różową sukienkę z kokardkami.... ja rozumiem, że teraz to wszystko można, no ale generalnie jakies normy mamy jeszcze:) generalnie podobno kolorystyka to o niczym nie świadczy - w sklepie mi raz sprzedawczyni mówiła, że w jakimś rejonie PL to na niebiesko sa dziewczynki a na różówo chłopcy ubierani!!!

hahahah I lof ju Kaja:)
ludzie to mają wyobraźnie:rofl2:

Witam

My dziś byliśmy na kontroli u lek bo ta wysypka nie dawała mi spokoju i okazało się, że to ta trzydniówka uf.

Co do teściowej to ja mieszkam z teściami tylko ja mam swoje piętro, ale ona wie,że ma się nie wtrącać hihihi powiedziałam jej to ze dwa razy i spokój.

My też bezzębni.

Jadę zaraz małemu kupić fotelik i spacerówe, za chiny się na tym nie znam ale mam nadzieje, że g....nam nie wcisną;)

Miłego dnia

U nas przed chwilą padało i jest teraz fajnie na dworze:)

Już przemeblowałam Zuzi pokoik i juz spała w innym miejscu, zobaczymy jaka nocka bedzie

Jak zjemy to zmykamy na spacerek:-)

Witam się...
u nas też po tym deszczu przyjemniej...
Rano byliśmy po śniadanku na spacerku, wróciliśmy na obiadek i było świetnie bo burza i rozpadanie nastało gdy mu już w domu urzędowaliśmy.....

A poza tym widzę, że teściowe dają czadu - dobrze, że moją tak rzadko widzę..... nie wytrzymałabym z nią....

A co do pomyłek płci- C jakoś ponoć ma taką urodę, że go nie mylą, ale jedna też się zdarzyła....i też w oczywistym przypadku- C cały na niebiesko, a babka pyta- czy to chłopiec czy dziewczynka- miałam ochotę odpowiedzieć, że dziewczę- jak Macy :)

a mnie też denerwują rozkoszne babunie dopadające do wózka, chwytające za nóżkę C i ciamkające jakie słodkie dziecko... dla mnie to dotykanie to przegięcie.....- widzę, że też o tym pisałyście.....

I Gosia mam nadzieję, że z tym siusiakiem będzie ok i że z tymi nerkami też!!!!!!!!!!
Miłego dnia.....

Ostatnia edycja:
dziewczyny dajcie troche tego deszczu plizzzzzzzzzzzzzzzz u mnie slonce prazy,jest 50 stopni-jakas masakra, dzis pol dnia bylam z mala w galeri bo w odmu wytrzymac sie nie da. teraz zasnela po mega atrakcjach ;-) i chyba przez te upaly dzis pierwsza nocka bez jedzenia;-) coprawda o 21.30 jadla jeszcze sinlaca z nowym foteliku do karmieia ktorym jest zachwycona a potem po 8.00 rano dopiero mlesio. ale za to wieczorem dala popalic, marudzila okropnie, spac chciala anie mogla zasnac ze smokiem bo chyba zabki ida i bolalo, bez smoczka zasnac bylo trudno wkoncu dostala viburcol po ktorym zasnela na 30 min i sie obudzila ale juz w super nastroju;-)

może mnie bić (najlepiej klepać po pupci :-p;-):-D)
bo tak na szybkiego przeleciałam :zawstydzona/y:

Witam się i tu....
Widzę, że karmienie na topie...
C jakoś ma "zlew" na upały- jak mu smakuje wciana normalnie -te duże słoiczki obiadowe, dużo mleka, wody mikro + dodatkowo słoiczek owocu - czego wcześniej nie było.......

Justyś fajnie, że się odezwałaś, szybkiego poukładania Twych spraw...

Morka robale pozabijane?

Nadia zapracowana pewno to się zbytnio nie udzielasz, ale my Cię pamiętać.......

Witam też nową mamuśkę styczniówkę :) -Kamilalopez :)

Minnie może z czasem z tym zasypianiem pójdzie Wam lepiej...

Wiw dobrze, że dziś lepiej z Młodym....

dziękuję dobra kobieto za pamięć i zrozumienie :-)

ahoj!!!!

Gosia gratulacje dla D :-D hehehe a dopiero co byłysmy na porodówce co nie ? i sie nasze maluchy na swiat wydobywały
nam 6 miesięcy stuknie dokładnie o 22 :-) ehhh

kobitki budze sie dziś a mój malec jak zwykle podgląda świat na bebzolku przez siateczke w łózeczku i sie hiha
podnosze go przytulam i cała jestem razem z nim .. w kooopie :-D
mieliśmy poranny wspólny prysznic hahahaha
a sie upaprał szok szok !!!

Polcia ostatnio uwaliła wszystko siebie , leżaczek i jak tato podniósł to jeszcze po nóżkach spływało:tak: a to wszystko prze to, że tatuś na czczo dał gruszkę no myślałam, że uduszę ale dziecko mu dało karę :tak:

Witam

My mamy trzydniówkę, temp ponad 38 miał przez 2 dni a dziś spadła do 36 i ma wysypkę, wczoraj myślałam że padnę cały dzień marudził, płakał, nie chciał spać, ale nocka ok i pierwszy raz obeszło się bez mleczka tylko raz pił wodę.

U nas też strasznie duszno i upalnie siedzimy u teściowej ma 21 stopni.

Co do jedzenia to różnie raz 150 raz 90 mleczka, zupki blee, pije dużo wody ale musi być ciepła bo w temp pokojowej nie ruszy.

Najlepszego dla półroczniaków i dla nowych ząbków.

Miłego dnia

widzę, że myśmy zaczęły z trzydniówką i teraz leci pokolei:blink:

hej,
a u nas za to odwrotnie, wszyscy mówią że od razu widać że to mężczyzna :)
a co do łóżeczka to ja obniżyłam na drugi poziom już jakiś miesiąc temu

jeszcze Wam coś opowiem, jak we wtorek byliśmy na szczepieniu to przed nami wchodziła pani tez z pół rocznym chłopczykiem, mężem i swoją około 5 letnią córeczką. Jak pani doktor zrobiła kuj kuj jej braciszkowi i ten zaczął strasznie płakać to ta wzięła swoją malutką torebeczkę i zaczęła nią okładać panią doktorową :) Krzyczała do niej że ma zostawić jej braciszka, że robi mu krzywdę itp Jak już wyszli to tato zaczął jej tłumaczyć że to szczepienie, że ona jemu krzywdy nie chciała zrobić a ta mówi że tą panią to trzeba do więzienia zamknąć :) Jak to starsza siostra potrafi bronić młodszego braciszka :)

:-) słodziuchne

Witam i ja

Gosia Gratuluje zebolka
;-)

Czy ktoś jeszcze tak jak my jest bezzębny?

my też szczerbolki:happy2:

u nas wsio ok
w niedzielę chrzciny a tak już bym chciała żeby było po wszystkim:baffled:
u nas pogoda bardzo deszczowa i w nd też ma lać :baffled:

wszystkiego naj dla solenizantów, gratulacje ząbkowe a dla chorowitych dużio zdrówka

buziaczki

gratuluje ząbka:-)
Witam i ja

Gosia Gratuluje zebolka
;-)

Czy ktoś jeszcze tak jak my jest bezzębny?

my tez bezzebni:tak:

Witam z rańca!Nie mam za bardzo kiedy pisać,bo ciągle sama jestem z dziećmi.Mały wczoraj dostał wieczorem temperaturę 38,na razie w łóżeczku leży i bawi się balonikiem.Starszy śpi,a co do tej dziewczynki okładającej torebką lekarkę,mój też stoi przy Kubusiu jak strażnik.Kiedy byliśmy u dziadka,to ciągle nas ktoś odwiedzał i pytali się czy mogą wziąć Kubusia wtedy Piotruś stawał na baczność zaciskał pięści i mówił,że to jego brat.
Poza tym mam od pewnego czasu doła wszystko mnie wk...,na teściową się wypiełam,bo za mocno próbowała po swojemu wychowywać moje dzieci,będąc u nas 'gościem niedzielnym'.Dokładniej to kiedy dzieci zostawiałam jej tylko w awaryjnej sytuacji to karmiła małego tym co jedzą dorośli,w dodatku dała mu do jedzenia ciasto z masą przy skazie białkowej i przy upałach.A do popicia dawała chłpocom ziółka przez siebie zebrane.Kedy się o tym przekonałam opitoliłam ją równo,i tak skończyła się nasza przyjażń,bo powiedziałam,że ma karmić Kubusia według jego diety to ona i tak robiła swoje,ziółka niech sama pije skoro ma dolegliwości-ja mam dzieci zdrowe.

współczuje teściowej
W takich chwilach się ciesze, ze teściowie przez pół roku tylko raz znaleźli czas dla wnuka. Prawda, przegięcie, ale ja z tego powodu nie będe płakać. Ich strata

Ja dzisiaj tak szybciutko przeleciałam posty, bo zrobiło się chłodniej, to nadrabiam zaległości domowe

U nas zakupy dzisiejsze udane kupiliśmy spacerówkę, fotelik samoch. i pare zabaweczek a no i większą wanienkę bo już się bidulek nie mieścił:-).
Pogoda super lało od 14 przez 3 godz,przeszła burza, powietrze cudowne.

Dobrej nocki wszystkim.

reklama
Witam wieczorkiem,
wpadłam na chwilę nadrobić zaległości bo coś ostatnio towarzysko się u nas zrobiło, jakaś kumulacja rocznic i urodzin więc wracamy późno. Dobrze że moje szczęście jest bezproblemowe w takich sytuacjach i śpi gdzie go zaniosą:-D
[B pisze:
agniecha83[/B];5698717]hej,
a u nas za to odwrotnie, wszyscy mówią że od razu widać że to mężczyzna :)
a co do łóżeczka to ja obniżyłam na drugi poziom już jakiś miesiąc temu

jeszcze Wam coś opowiem, jak we wtorek byliśmy na szczepieniu to przed nami wchodziła pani tez z pół rocznym chłopczykiem, mężem i swoją około 5 letnią córeczką. Jak pani doktor zrobiła kuj kuj jej braciszkowi i ten zaczął strasznie płakać to ta wzięła swoją malutką torebeczkę i zaczęła nią okładać panią doktorową :) Krzyczała do niej że ma zostawić jej braciszka, że robi mu krzywdę itp Jak już wyszli to tato zaczął jej tłumaczyć że to szczepienie, że ona jemu krzywdy nie chciała zrobić a ta mówi że tą panią to trzeba do więzienia zamknąć :) Jak to starsza siostra potrafi bronić młodszego braciszka :)

super miałaś widok, fajna ta mała kobietka....:-D

roxeen wszystkiego dobrego dla Boo z małym poślizgiem;-)

czechow - masz zdrowie z tym aerobikiem!!!! ja na czas upałów zrobiłam sobie przerwe w ćwiczeniach a teraz 2 dzień jest chłodniej a ja dalej nic:no:
...a mała to skarb że Ci tak ćwiczyć da, ja robiąc brzuchy sadzam małego w bujaczku i bawie się w akuku:-D

co do zębów to u nas od tygodnia bez zmian, pękło dziąsełko i się pokazał zębol a teraz ani myśli iść dalej ale mały nie marudzi więc jest ok

miłego wieczorku albo raczej nocki

Do góry