reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

HEJ DZIEWCZYNKI

Ja po wizycie dzisiaj, wlasnie wrocilam i ogolnie wiesci takie sobie.

Z dzieckiem na szczescie wszystko w porzadku, jest duze na ponad 20 tygodni, wazy 400gram, wszystkie wymiary super, pokazywal mi nawet aorte.

Niestety szyjka macicy mi sie skrocila o kilka milimetrow i to nie jest dobry znak, dziecko uciska glowka na szyjke i troche mi ciazy, widac jakis lejek i lekarz mowi,ze to dosc wczesnie bo dopiero 20 tydzien i troche sie obawia.. fakt faktemm,ze ja ostatanie 3 tyg caly czas latam.. nono stop. Kazal mi lezec jak najwiecej, nawet nie siedziec tylko leezec, bo siedzenie to tak samo jak chodzenie..takze mam doline...:-( troche sie zmartwilam.. ide za 2 tyg na kontrole. mam nadzieje,ze to sie nie poglebi.. bo wtedy cos wspomnial o jakims szwie.

oporcz tego mam slabdsze wyniki krwi niska hemoglobine i mocz... zapisal mi jakies dodatkowe zelazo z kwasem foliowym + mam zrobic posiew moczu..

Eh..... no to nic pociesxzajacego,dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Plci nie znam nadal.

Buziaki :eek:

reklama
Ja pierwszą ciąże od 25 tygodnia przeleżałam w szpitalu do 36 tygodnia.
Mam nadzieje że teraz bedzie ok bo w domu mam synka i nie wyobrazam sobie pobytu w szpitalu:(

Nawet 0,5% to dla mnie dużo, za dużo, w 0,5 l jest 2,5 ml czystego alkoholu.... Nie podam dziecku alkoholu po jego urodzeniu i tak samo nie podaję mu, gdy jest w moim łonie, sprawa jest dla mnie oczywista....
Za piwem to nie przepadam a odkąd jestem w ciąży jestem ogromnym przeciwnikiem alkoholu brakuje mi jednak winka do obiadku, do którego jesteśmy z mężem przyzwyczajeni ale odbije to sobie potem :-)

Losek najważniejsze że malenstwo zdrowe a leżenie może być nawet przyjemne wszystko zależy od odpowiedniego nastawienia:tak:

Karoli4 bylam w HM w tarasach ale tak szczerze mówiac nie wiele było ciekawego. a odkryłam fajny sklpe na mokotowie i tam kupiłam zajefajne ogrodniczki;-) jutro zrobie fotkę i wrzucę ale są naprawde przecudne!!!
Kaja 10 jesli juz wczesniej miałas orpyszczkęto nie ma powodu do zmartwień. masz poprostu wirusa w sobie kt.óry sie uaktywnia w momentach osłabienia organizmu. nie mart się ja mialam opryszke w 7 i 8 tc i lekarz powiedzial ze nie ma sie co stresowac.a maść najlepsza teraz na opryszczkę to rozgnieciona z woda aspiryna-dziala cuda!!!
Golanda ja tez juz +5,5 albo i 6 to zalezy od tego ile wypije wody;-) nie to zebym sie stresowala waga ale uwazam bo wiem ze potemc iezko bedzie mi zgubic bo ja poprostu uwielbiam jesc;-)

jesli chodzi o kawke to ja pijam rozpuszczalna z jednej łyżeczki a w knajpach caffe late-uwielbiam to;-)

co do zaprać to ja zawsze miałam z nimi problemy a w ciązy jakoś wszystko się zmieniło...moze dlatego zepiję duzo wody i jem duzo owocówi warzyw.

no a poza tym dziewczynki byłam dzis na USG i
będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!

będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!

Gratuluje:-):-)

Hej dziewczynki!:-)
Ja też musiałam zakupić sobie spodenki ciążowe,bo nawet do lekarza nie miałabym czego włożyć:szok:,pomimo tego że ja nawet przed ciążą do szczupłych nie należałam to i tak się już w swoje spodnie nie wcisnę.Tak całkiem przypadkowo spodobał mi sie jeszcze taki sweterek zielony i taka fajna bluzka czy raczej tunika czerwona to oczywiście też kupiłam.:-DJutro postaram sie wkleić zdjęcia.

Oczywiście witam nowe styczniówki a "starym"gratuluje dobrych wieści

Dobrej nocki pa

reklama
Do góry