reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
witam dziewczynki!

Ja dziś mam wizytę extra dodatkową z racji skracającej się szyjki-zobaczymy co na to powie moja lekarz-trochę się martwię, bo brzucho mi twardnieje mimo leżenia i jakoś nie za bardzo chcę jakieś szwy czy krążek..ehhhh
Do tego wszystiego okropnie pobolewa mnie prawe ramię - nawet nie wiem od czego - czy źle spałam, czy od tego ciągłego podpierania się przy leżeniu-wczoraj z bólu nocki nie przespałam, dziś już lepiej, ale nadal ledwo żyję tak boli:wściekła/y:

Beti: gratuluję upragnionej córeczki - kupione wczesniej sukienki nam się na szczęście przydadzą hehe:-) No i wogóle wymiary podobne jak moja córcia tydzień temu - też miała mniej więcej 25 cm, tylko waży ciut więcej niż twoja, bo 500g i wychodziło jej 22 tyg. i 3 dni z pomiarów;-)
Losek: trzymaj się i oszczędzaj-u mnie szyjka skróciła się prawie o 1 cm w miesiąc więc też leże większośc dnia - da się przeżyć:eek:
Ivi: gratuluję synka!
Andzia: chłopom to nigdy się nie spieszy, taki ich urok-u mnie calkiem realne zagrożenie, że wcześniej będzie mała, a mój nawet nie ruszył palcem żeby pokój pomalować i ostatnio się prawie pogryzłam o to, ale dałam spokój, bo normalnie szkoda nerwów!
Patrysia: u mnie też pojawiają się takie bóle w boku jak za długo poleżę na wznak albo na prawej stronie - w zasadzie tylko z lewą nie mam problemów, więc jak mnie łapie taki skurcz-ból w boku to się na lewy bok przewracam i za chwilę mija. Na wznak to już wogóle mi się źle leży - czuje nacisk macicy na coś i to mi doskiweira, ale ciekawe jak ja mam leżeć jak muszżę cały dzień w łóżku spędzać:confused2:Aaaa i jeszcze mnie łapie skurcz w boku jak za długo w nocy nie wstaje siku i sie nazbiera w pęchęrzu...

miłego dnia dziewczęta!

Andzia76 nic sie nie martw ,faccei tacy sa niestety. Moj zanim cos zrobi to swoje musi odczekac tak ze np listwy przypodlogowe na gorze kladzie od 3 lat;-) ateraz bedziemy sie wyprowadzac najprawdopodobniej w pazdierniku wiec tez czeka mnie remont zima. jakos bedziemy sie wspierac;-)
Pasibrzuch ja sie zapisalam do szkoly rodzenia ale dopiero w polowie listopada...nie wiem czy to troche nie za pozno ale wole miec wszystko na swiezo;-)
Yol_a i Dorcia trzymam kciuki za wizyty,koniecznie napiszczcie jak wrocice!!!
Ivi gratuluje synka!!
Morka jak zrobilas taki ładny rózowy napis "bedzie córcia"???Szkoda ze nie mozesz rodzic naturalnie ale jak chcesz to mozemy sie zamienic;-) ty urodzisz za mnie naturalnie a ja wezme cesarke za ciebie;-)
Agagsmz sukienkami mialysmy przeczucie poprostu;-) a co do wagi i wzrostu to nam sie dziewczyny rozszalaly heheh juz wiem dlaczego tak mi brzucholek ostatnio urósł;-)

kurde dziewczyny- z wrazenia zaraz jade do sklepu po cos rozowego dla Niuni.boze nigdy w zyciu nie podejrzewalam ze tak sie bede cieszyla, bo ja to zawsze wielki przeciwnik dzieci bylam i od dzieci trzymalam sie z daleka dlatego tez teraz nic o nich nie wiem;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
[QUOTE

Jak możesz to podaj autora:tak:może na allegro znajde:tak:
Nadineczko ,a co to jest knysza?????????????????[/QUOTE]
Eisenberg A.,murkoff Heidi, Hathaway E. W Oczekiwaniu na dziecko - Poradnik dla przyszłych matek i ojców

Jest jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" z tej samej serii, ale póki co jeszcze nie miałam okazji przejrzeć, czekam aż któraś z koleżanek przestanie korzystać:-)

Agagsmz sukienkami mialysmy przeczucie poprostu;-) a co do wagi i wzrostu to nam sie dziewczyny rozszalaly heheh juz wiem dlaczego tak mi brzucholek ostatnio urósł;-)

kurde dziewczyny- z wrazenia zaraz jade do sklepu po cos rozowego dla Niuni.boze nigdy w zyciu nie podejrzewalam ze tak sie bede cieszyla, bo ja to zawsze wielki przeciwnik dzieci bylam i od dzieci trzymalam sie z daleka dlatego tez teraz nic o nich nie wiem;)
No i mi też brzucholek rośnie że ho ho - ale jak zobaczyłam wymiary małej, to już wiem czemu tak rosnę ostatnio!
Mój M cieszył się tak jak Ty - spać nie mógł, zaraz coś chciał kupować dla niuni i wogóle chodził cały czas w uśmiechem na twarzy:-D Tak to jest jak się marzenia spełniają hehe
A co do szkoły rodzenia to ja właśnie miałam do wyboru od połowy wrzesnia albo od listopada i nie chciałam w listopadzie, bo boję się, że mi za ciężko będzie z brzuchem i wogóle nie lubię zimy, bo ja zmarźlak jestem, więc będe się wtedy oszczędzała w domu. No a poza tym szkoła trwa 6 tyg. i kończyłaby się w grudniu, a ja już grudzień to położna mi mówi, że od połowy mogę się spodziewac w każdej chwili małej. A gdzie się zapisałaś wogóle?

Morkadzieki zaraz sobie wkleje
Agagsmja zapisalam sie do instytutu matki i dziecka na kasprzaka bo tam podobno jest najlepszy oddzial dla noworodków (tak mi moja polozna powiedziala). a ty gdzie?

Beti ja tez nigdy do zwolenniczek dzieci nie nalezalam i trzymalam sie od nich z daleka i tak tez wolalam na nie patrzec. Przerazaly mnie.
A teraz to juz nie moge sie doczekac jak mojego synka do pieri przytule:tak:
Jednak co do ubranek to ja dostaje oczaplasu i glupieje w sklepie i totalnie nie wiem co mi bedzie potrzebne. Ale tak jak juz wspominalam ja jestem przesadna i kupie przed porodem tylko to co mi bedzie potrzebne na pierwszy rzut.

[QUOTE

Jak możesz to podaj autora:tak:może na allegro znajde:tak:
Nadineczko ,a co to jest knysza?????????????????
Eisenberg A.,murkoff Heidi, Hathaway E. W Oczekiwaniu na dziecko - Poradnik dla przyszłych matek i ojców

Jest jeszcze "Pierwszy rok życia dziecka" z tej samej serii, ale póki co jeszcze nie miałam okazji przejrzeć, czekam aż któraś z koleżanek przestanie korzystać:-)[/QUOTE]

Ja mam pierwszy rok - dostałam od teściowej :sorry: - i muszę powiedzieć że czasami się przydał - dobrze napisane, przejrzyste i pamiętam że korzystałam z informacji tam zawartych.

A tak w ogóle to dzień bobry.

Wypiłam dziś pierwszą kawę od jakiś 3 miesięcy i była mniam:tak:

reklama
Karolija tam w przesady nie wierze i jak wpadam dosklepu to szaleje;) mam juz 3 kartoniki roznych ciuszkow;-)teraz razcej bede kupowac reczniki, kocyki itd.

Do góry