reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja USG mam dopiero w poniedziałek - już się nie mogę doczekać

Dziewczyny życzę pięknych zdjęć i przybliżeń maluszków

A ja mam USG w sobotę, też nie mogę się już doczekać:-)
Co do kawy, to codziennie rano piję rozpuszczalną z dużą ilością mleka. Ale dopiero od około 2 tygodni, bo wcześniej mnie od niej odrzucało.

reklama
A co z Ricoret (nie wiem jak to diabelstwo się pisze)?

Ja wypiłam raz z dużą ilością mleka i mało mnie nie skręciło - było mi niedobrze - i chyba się dzidziusiowi nie spodobało.

A co z Ricoret (nie wiem jak to diabelstwo się pisze)?

Ja wypiłam raz z dużą ilością mleka i mało mnie nie skręciło - było mi niedobrze - i chyba się dzidziusiowi nie spodobało.

To jest mieszanka cykorii i kawy, też piłam, ale ja wolę jednak taką kawe z ekspresu, wszelkie rozpuszczalne smakują mi jak woda :-) więc byłam chora, jak nie mogłam się napić takiej prawdziwej, bo choć mnie nie odrzucało, to na początku starałam się w ogóle kawy nie pić. A teraz codziennie kubek bezkofeinowej i jest dobrze :-)

Witam,

Też muszę się rozejrzeć za szkołą..... ale w sumie to mam do Was pytanie - jaką kawę (jeśli już) pijecie. W czasie pierwszej ciąży sam zapach kawy był dla mnie ohydny ale teraz zabiłabym za kawę
hej
ja piję codziennie rano kofeinową Jacobs Velvet z mlekiem i po południu jak padam czasami skuszę się na jeszcze jedną. Pytałam lekarza i powiedział ze jeśli zachowuję umiar i wszystkie wyniki mam ok to nie widzi przeciwwskazań

Ulenka kliknij na mój suwaczek, otworzy Ci się strona na której go stworzyłam ;-) tam już powinnaś sobie poradzić. Nie musisz się logować- po prostu po lewej stronie naciśnij "Termin porodu i ciąża" i twórz :-) Jeśli będą jakieś problemy to pisz :-) na forum gdzieś były instrukcje wklejania suwaczka,ale chętnie Ci pomogę :)
:-)dziękuję:-) ide tworzyć:-D

Dziewczyny witam!
U mnie ciąg dalszy był wczoraj stresowych sytuacji - chyba sie wszyscy uparli na mnie. Dlatego nie pisałam, ciekawe jak będzie dziś. Mam wiele wnioskow o otaczajacych mnie ludziach. Cięzko to przetrawić. Przykro mi tym bardziej, że nagle ktoś postanowił wygarnić mi moje cechy charakteru - kiedy ja jestem w 5 miesiacu ciązy jakoś uważam to za nieludzkie. Na dodatek rozpoczęlo się od pijackiej balangi i ta osoba nic nie pamieta za to kontynuuje teraz bez zahamowań. :zawstydzona/y:
Efektem mojego dwudniowego stresu jest oczywiście opryszczka na ustach - mam tak zawsze, nie mam pojecia jaki to moze miec wplyw obecnie na dziecko, wiecie cos?
Ufam, że dzisiejszy dzień może będzie lepszy? Jutro koniecznie jade do gina homeopaty o ktorym kiedys wspominalam.
Tego każdej z Was też życzę. ;-)

Opryszczka ''gebowa'';-)jest nie straszna.
A ludzmi sie nie przejmuj,mysl o sobie :-)

Heh, mi sie teraz w ciazy opryszczka nie pokazuje, tylko na poczatku mialam rgularnie co miesiac. Ale jak mi sie zrobi to w nosie, na nosie, pod nosem i do tego usta:szok:

U mnie tez tak bywalo,szczegolnie jak sie przeziebilam troszke...brrr paskudzwto

Witam,

Też muszę się rozejrzeć za szkołą..... ale w sumie to mam do Was pytanie - jaką kawę (jeśli już) pijecie. W czasie pierwszej ciąży sam zapach kawy był dla mnie ohydny ale teraz zabiłabym za kawę
Te sama pije co przed ciaza,z ekspresu cisnieniowego klasyczna albo mild,albo czekoladowa albo latte...Mam cisnienie jak umrzyk wiec spokojnie wypijam czasem dwie filizanki.

hej
ja piję codziennie rano kofeinową Jacobs Velvet z mlekiem i po południu jak padam czasami skuszę się na jeszcze jedną. Pytałam lekarza i powiedział ze jeśli zachowuję umiar i wszystkie wyniki mam ok to nie widzi przeciwwskazań

To samo uslyszalam:-);-)A u mnie nawet filizanka na dzien wskazana jest....

Dzien dobry,odzyskalam wigor na szczescie..bo wczoraj to myla jakas masakra.A dzis sobie pomalutku sprzatam,potem moze wyskocze na jakies zakupy...o ile mi sie zechce ruszyc;-)

reklama
witajcie

Córa spi od 40 minut, wiec ja odpoczywam:tak:Kazda chwila ważna

W tym tygodniu powinno sie wyjasnic czy małż zacznie jakas prace:tak:Dzis czeka na tel. z 1 firmy, jak bedzie negatywna odpowiedz to pójdzie do firmy mojego przyszywanego wujka, robota do kitu, ale to juz nie istotne, wazne, zeby kasa była, szczególnie teraz kiedy jej tak bardzo potrzebujemy, a nie ma nic:zawstydzona/y:

No i mój promotor dopiero ma dyzur 8 wrzesnia:sorry:ciekawe jak długo mi bedzie prace sprawdzał, bo musze w połowie miesiaca ja złozyc w dziekanacie, bo inaczej obrona w pazdzierniku i bede musiała płacic dodatkowe 400zł:no:no ale wole dac te 400zł niz stracic 3 lata nauki:tak:

Miłego dzionka babeczki!

Do góry