reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

:-D:-D:-D:-Dna ladacznicę:-D:-D:-D powiem wam że raz czy dwa też tak spałam bo mnie wtedy mnie w krzyżu bolało podkładałam co się dało pod kolana i jakoś poszło:-D

ale teraz biorę jaśka między nogi i śpię chyba na obu bokach, a nawet na brzuchu chociaż nigdy nie lubiłam to teraz namiętnie z jedna nogą koniecznie zgiętą:-D
biorę się zaraz za prasowanie firanek:-D

reklama
A ja jestem leń,leń i jeszcze raz leń:-)nic nie robie bo mi sie nie chce:tak:a po dzisiejszych snach to sie boje szklanke do ust podniesc ,zeby dzidziolkowi nie zaszkodzic-wie któras jak sny wyłączyc?tak mnie moje dołują ze brak słów:sorry2:

Jesli chodzi o cisnienie, to zwykle mierzy sie je na lewej rece. Mogą byc róznice miedzy cisnieniami ale to takie bardzo minimalne.

Co do zdolnosci dziecka w zyciu płodowym, to ja wierze ze moze slyszec, wiec zamierzam uskuteczniac muzykoterapie:)Zaczne juz niebawem puszczac muze klasyczną, sa takie niby specjalne dla dzieci w połoączeniu z klasykami.
A czytac mu raczej nie zamierzam, moge mu pospiewac piosenki:)
Jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc w to co czasem piszą ze dziecko moze sie uczyc juz czegos bedąc w brzuchu, to tak jak z sluchaniem jezykowych kaset podczas snu. Watpie zebym wtedy cos przysfajała:)

Pozycja na laacznice jest smieszna, niezla nazwa:)
Ja spie na lewym boku bo tak mi wygodniej, ale na prawym tez mi sie zdarza, ale koldra miedzy nogami obowiązkowo:happy2:

Czy uczy się to nie wiem. Ale sporo czytałam i na pewno dzidziuś który się rodzi rozpoznaje mamę tylko w sumie po głosie, później zapachu.. Jak się rodzi to w zasadzie dzidziuś widzi wszystko czarno białe i w ogóle bardzo słabo widzi. Mówi się też że jak będzie często słyszeć głos tatusia to też będzie rozpoznawało po urodzeniu ten głos.

MORKA nieźle nieźle:-D:rofl2:
Ja śpie raz na lewym raz na prawym:tak:wcześniej bardziej na prawym a teraz na przemian a w pozycji bardziej (zależy też od której strony ale powiem tak jakbym teraz leżała na lewym boku)czyli lewa noga prosta a prawa zgięta ;-)jaśka jeszcze nieużywam ale niepowiem niedługo zaczne bo doświadczając przy pierwszej ciąży wiem że jest tak super duuzo wygodniej inaczej kręgosłup sie układa jakoś wygodniej jak ma się duży brzusio:tak:

No a ja sobie farbnełam włoski bo te moje odrosty wołały pomocy to trzeba było zaaregowac:-)

już wyjasniam:-d śpię jak na fotelu u gina:-d nogi w górze uniesione i rozłożone:-d jakbym tylko czekała:-d:-d:-d

:-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
a co twój mężczyzna na taką pozycje??? wykorzystuje sytuacje???:-);-)

mam nadzieje, że nie dostane w łeb ze te pytanie;-):-):rofl2:

Ostatnia edycja:
hehe pozycja na ladacznice bardzo ciekawa ale moj to nie dałby mi tak usnąć;-)ja śpię głównie na plecach w pozycji półsiedzącej bo boję się że znowu mnie duszności dopadną ajak się lepiej poczuję to na lewym boku.

co do kopniaczków to ja tez juz czuje od 2 dni i jestem przeszczęśliwa-to est śwoetne uczucie.ale jak przyloze reke to kopniaczki ustają tak jakby dzidzia sie uspokajała...mój M raz mial szczescie i poczul jak przylozyl reke i teraz chce ciagle.dzis kazal mi si enajesc czekolady i polozyc bo mu powiedzialam o tym spoosbie;-)
jesli chodzi o muzyke to ja mam zamiar sluchac sobie jazzu do snu i pozniej dzidzi wlanczac na noc:tak:

ja na plecach też mam podobną pozycję nogi zgięte i na maxa w rozkrok albo jedna noga na moim :tak:;-)

co do maluszka w brzuszku mój musi się zadowolić śpiewaniem piosenek przeze mnie i czytaniem bajek i muzyką tą co akurat słucham :-D

reklama
:-D:-D:-D:-Dna ladacznicę:-D:-D:-D powiem wam że raz czy dwa też tak spałam bo mnie wtedy mnie w krzyżu bolało podkładałam co się dało pod kolana i jakoś poszło:-D

ale teraz biorę jaśka między nogi i śpię chyba na obu bokach, a nawet na brzuchu chociaż nigdy nie lubiłam to teraz namiętnie z jedna nogą koniecznie zgiętą:-D
biorę się zaraz za prasowanie firanek:-D

Podziwiam, ja na prasowanie w ogole nie mam weny:(
A co do spania, to ja tez lubie taka pozycje niby na brzuchu, niby na boku, ciezko to nazwac ale noge mam zgiętą i dos wysoko,jakbym sie na niej podpierala, zeby na brzuch nie przenosic ciezaru ciała:)

Beti 81 dobry pomysl z tym jazzem, bo ile mozna klasyki sluchac, a jazz mi sie jakos nie nudzi, wrecz pzeciwnie.

Morka niezłą masz tą pozycje:)

Ostatnia edycja:
Do góry