reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

:-D:-D:-D:-Dna ladacznicę:-D:-D:-D powiem wam że raz czy dwa też tak spałam bo mnie wtedy mnie w krzyżu bolało podkładałam co się dało pod kolana i jakoś poszło:-D

ale teraz biorę jaśka między nogi i śpię chyba na obu bokach, a nawet na brzuchu chociaż nigdy nie lubiłam to teraz namiętnie z jedna nogą koniecznie zgiętą:-D
biorę się zaraz za prasowanie firanek:-D

reklama
A ja jestem leń,leń i jeszcze raz leń:-)nic nie robie bo mi sie nie chce:tak:a po dzisiejszych snach to sie boje szklanke do ust podniesc ,zeby dzidziolkowi nie zaszkodzic-wie któras jak sny wyłączyc?tak mnie moje dołują ze brak słów:sorry2:

Jesli chodzi o cisnienie, to zwykle mierzy sie je na lewej rece. Mogą byc róznice miedzy cisnieniami ale to takie bardzo minimalne.

Co do zdolnosci dziecka w zyciu płodowym, to ja wierze ze moze slyszec, wiec zamierzam uskuteczniac muzykoterapie:)Zaczne juz niebawem puszczac muze klasyczną, sa takie niby specjalne dla dzieci w połoączeniu z klasykami.
A czytac mu raczej nie zamierzam, moge mu pospiewac piosenki:)
Jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc w to co czasem piszą ze dziecko moze sie uczyc juz czegos bedąc w brzuchu, to tak jak z sluchaniem jezykowych kaset podczas snu. Watpie zebym wtedy cos przysfajała:)

Pozycja na laacznice jest smieszna, niezla nazwa:)
Ja spie na lewym boku bo tak mi wygodniej, ale na prawym tez mi sie zdarza, ale koldra miedzy nogami obowiązkowo:happy2:

Czy uczy się to nie wiem. Ale sporo czytałam i na pewno dzidziuś który się rodzi rozpoznaje mamę tylko w sumie po głosie, później zapachu.. Jak się rodzi to w zasadzie dzidziuś widzi wszystko czarno białe i w ogóle bardzo słabo widzi. Mówi się też że jak będzie często słyszeć głos tatusia to też będzie rozpoznawało po urodzeniu ten głos.

MORKA nieźle nieźle:-D:rofl2:
Ja śpie raz na lewym raz na prawym:tak:wcześniej bardziej na prawym a teraz na przemian a w pozycji bardziej (zależy też od której strony ale powiem tak jakbym teraz leżała na lewym boku)czyli lewa noga prosta a prawa zgięta ;-)jaśka jeszcze nieużywam ale niepowiem niedługo zaczne bo doświadczając przy pierwszej ciąży wiem że jest tak super duuzo wygodniej inaczej kręgosłup sie układa jakoś wygodniej jak ma się duży brzusio:tak:

No a ja sobie farbnełam włoski bo te moje odrosty wołały pomocy to trzeba było zaaregowac:-)

już wyjasniam:-d śpię jak na fotelu u gina:-d nogi w górze uniesione i rozłożone:-d jakbym tylko czekała:-d:-d:-d

:-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
a co twój mężczyzna na taką pozycje??? wykorzystuje sytuacje???:-);-)

mam nadzieje, że nie dostane w łeb ze te pytanie;-):-):rofl2:

Ostatnia edycja:
hehe pozycja na ladacznice bardzo ciekawa ale moj to nie dałby mi tak usnąć;-)ja śpię głównie na plecach w pozycji półsiedzącej bo boję się że znowu mnie duszności dopadną ajak się lepiej poczuję to na lewym boku.

co do kopniaczków to ja tez juz czuje od 2 dni i jestem przeszczęśliwa-to est śwoetne uczucie.ale jak przyloze reke to kopniaczki ustają tak jakby dzidzia sie uspokajała...mój M raz mial szczescie i poczul jak przylozyl reke i teraz chce ciagle.dzis kazal mi si enajesc czekolady i polozyc bo mu powiedzialam o tym spoosbie;-)
jesli chodzi o muzyke to ja mam zamiar sluchac sobie jazzu do snu i pozniej dzidzi wlanczac na noc:tak:

ja na plecach też mam podobną pozycję nogi zgięte i na maxa w rozkrok albo jedna noga na moim :tak:;-)

co do maluszka w brzuszku mój musi się zadowolić śpiewaniem piosenek przeze mnie i czytaniem bajek i muzyką tą co akurat słucham :-D

reklama
:-D:-D:-D:-Dna ladacznicę:-D:-D:-D powiem wam że raz czy dwa też tak spałam bo mnie wtedy mnie w krzyżu bolało podkładałam co się dało pod kolana i jakoś poszło:-D

ale teraz biorę jaśka między nogi i śpię chyba na obu bokach, a nawet na brzuchu chociaż nigdy nie lubiłam to teraz namiętnie z jedna nogą koniecznie zgiętą:-D
biorę się zaraz za prasowanie firanek:-D

Podziwiam, ja na prasowanie w ogole nie mam weny:(
A co do spania, to ja tez lubie taka pozycje niby na brzuchu, niby na boku, ciezko to nazwac ale noge mam zgiętą i dos wysoko,jakbym sie na niej podpierala, zeby na brzuch nie przenosic ciezaru ciała:)

Beti 81 dobry pomysl z tym jazzem, bo ile mozna klasyki sluchac, a jazz mi sie jakos nie nudzi, wrecz pzeciwnie.

Morka niezłą masz tą pozycje:)

Ostatnia edycja:
Do góry