reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam kobietki:-)

Wczoraj mieliśmy wycieczkę do ZOO w Gdańsku. Dla nas to mega wycieczka, bo do Gdańska mamy prawie 200 km. Nawet spoko podróż minęła, jak wracaliśmy to Zuzia trochę marudziła, że chce do domu. Ale tak to było super :-D
Pozdrawiam kobietki :-)
Cieszę się, że wycieczka się udała. Jak mieszkaliśmy w Gdańsku, zoo było obowiązkowym punktem programu letniego każdego roku. Jak ja tęsknię za tym miastem:-(
Witajcie laski:-D
Ja dziś od rana w podłym nastroju. Mąż mnie dziś tak wkurzył, że.... az nie chce się pisać:wściekła/y: Czasami się zastanawiam, kto tu jest w ciąży ja czy on? Zachowuje się jak rozkapryszony czterolatek:wściekła/y: tylko przełożyć przez kolani i... Oj, z tymi chłopami, gorzej niż z dziećmi:wściekła/y:
A tak fajnie zapowiadał się dzień :wściekła/y:
A mężowie mają to do siebie, że czasami wkurzają. Nie przejmuj się.
Mi też w pierwszej ciąży pomagało mleko i biały ser, a teraz nic.
Mi na zgagę jedynie poród pomógł.;-) Męczyłam się pod koniec ciąży. Żadne dostępne leki nie działały, poza tym nawet nie chciałam się faszerować chemią, więc tylko mleko i maślankę piłam. Przynosiło ulgę na chwilę.
Hej Dziołszki :-)
Witam się z Wami życząc Wam miłego dzionka i lecę sprzątać :-)
Powywalałam wszystko na środek pokoju i jak na razie Oliś robi porządki po swojemu :-D:-D:-D
I prawidłowo. :-)

A my dziś podpisaliśmy umowę z agencją i od przyszłej soboty bawimy się w przeprowadzkę. Już się doczekać nie mogę, bo jest tam spory ogród, to będziemy się wypuszczać na cały dzień.:tak: A i okolica spokojna, szczególnie sąsiedzi - bo za płotem jest cmentarz.;-) Ale nam to nie przeszkadza.

Panowie wypuścili się na spacer, a ja się wzięłam za odpoczywanie, bo po całym dniu ganiania i gotowania dla moich głodomorów, jestem zwyczajnie zmęczona:sorry2: W nocy znowu jakoś spać nie mogłam. Chyba przez emocje związane z usg. Leżałam i analizowałam i doszłam do wniosku, że to wręcz niemożliwe, że będziemy mieli córkę. Niby kobieta powiedziała, że na 98%, więc określiła wysokie prawdopodobieństwo a mi się dalej wierzyć nie chce. Może jestem dziwna. :cool: Chociaż ona pewnie zna się lepiej niż ja. Jednak wolę poczekać na polskie 4d, to będę miała pewność czy coś tam śmiga między nogami czy nie.;-)

reklama
witam
My dzis znów poza domem..., pojechalismy na wies do cioci P. z tesciami:tak:w Kieleckie... Nawet do baku wlali wiec co mielismy siedziec w domu:tak:My polezelismy na kocycku, a Paulinka szalała za zwierzatkami...
Wsi spokojna, wsi wesoła... Tam to naprawde idzie zapomniec i odpoczac, przydał nam sie taki wypad:tak:I nawozilismy swojskiego mleczka, miodu, owocki, warzywa, jaja, itd... :-)

dobrej nocki!

Witam kobietki:-)

Wczoraj mieliśmy wycieczkę do ZOO w Gdańsku. Dla nas to mega wycieczka, bo do Gdańska mamy prawie 200 km. Nawet spoko podróż minęła, jak wracaliśmy to Zuzia trochę marudziła, że chce do domu. Ale tak to było super :-D

Gratuluję wszystkim kobietkom znającym płeć dzidzi :-) Fajowe macie te napisy, ja też sobie taki wstawię, jak poznam płeć dzidzi. Ale to jeszcze trochę czasu. Dziś wchodzimy w 20-ty tydzień :-) super :-)

Pozdrawiam kobietki :-)

Ja planuje wypad jutro do ZOO ale nie wiem czy wypali bo moja corka dzisiaj skarzyla sie na bolesci brzuszka,robi kupki czesciej niz wykle ale na szczescie nie jest to typowa biegunka.Zobaczymy jak bedzie jutro,jesli ok to jedziemy.

nie jestem pewna. Tak jak napisałam: swędzi mnie,piecze i boli przy oddawaniu moczu. to wszystko.. a to zarówno mogą być objawy jakiejś infekcji jak i zapalenia pęcherza :-(i jedno i drugie by się zgadzało,bo ostatnio byłam nad jeziorem,kąpałam się w zimnej wodzie.. itp.

huuuurraa.. to mi dzidziolek się rusza,a ja nawet nie wiedziałam ;-)

Rzeczywiscie jest duze prawdopodobienstwo ze cos sie dzieje,moja bratowa ostatnio tez sie wykapaa w jeziorku i nabawila sie grzybicy:-(lepiej zbadaj sobie mocz,jesli wyjdzie ok to zakup sobie masc Clotrimazolum.
Hej kobity.Mnie dzis łeb boli tak ,ze szok:tak:
Asiax mnie na zgage pomaga suchy chleb posmarowany musztarda-sprawdzony sposób przez całą rodzine:tak:
Miałam jechac do tesciowej ,ale tak mnie szwagierka wku....... ze sobie daruje nerwy dzisiaj,bo napewno tez tam bedzie:tak:
Za to po południu jade zobaczyć dzidzie kolezanki-juz sie ciesze:-)
Nie wiiem jak to jest z tymi ruchami,od kiedy bedziemy je regularnie odczuwac-wie ktos?

Ruchy powinno sie czuc do 20 tyg ale regularne powinny byc od 24 tygodnia.

Hello dziewczynki

Ja nie czuje zadnego bulgotania tylko prawie codziennie jak usiade po pracy i sie zrelaksuje to czuje 2, 3 kopniaki takie leciutki jakby mnie ktos tylko dotykal od srodaka i caly czas w tym samym miejscu czy to mozliwe?

hejka dziewojki, ja mam takie pytanko, czy macie tez tak moze ze czasem was brzuch pobolewa jak w czasie okresu, tak jakby pracowaly jajniki podczas jajeczkowania?
Maz mnie straszy ze to bardzo zle i ze powinnam zadzwonic do lekarza, ale ja mysle ze skoro to jest nie co dzien i puszcza po ok pol godzinie, to nie ma powodow do niepokoju. Czy ktos ma cos takiego> ? a moze to calkiem normalne? Ale na pewno nie sa to skorcze macicy, bo to juz mialam pare razy i wiem jak to wyglada. Bede wdzieczna za odpowiedz

Macy gratuluje nowego lokum:)

Ostatnia edycja:
witam drogie Panie:tak: jaka ja oficjalna :-p
fajnie, że człowiek wychował się prawie na wsi trochę zjedzonej ziemi wszystkie zwierzątka jakie są możliwe dookoła i dzięki temu tokso już sobie przeszła nawet nie wiem kiedy :tak:
witajcie zgagówki ja też w tym gronie i to obojętnie co bym zjadła, na razie jestem na Reni chociaż nie powiem żebym była z siebie dumna :baffled: migdały troszeczkę pomagają i picie wody małymi łyczkami a tak w sumie to to jest cholerstwo jedne grrr
a co do ruchów to coś Wam powiem pierworódki Wy już czujecie tylko jeszcze o tym nie wiecie :tak: tak samo było ze mną jak już parę razy w jednym miejscu mi fiknął to wiedziałam, że to to i wcześniej też to czułam tylko było raz i koniec i zanim się wczułam to przestał, a teraz rzadko mu się zdarza, ale raz na dwa dni czuję :tak: i to fikołki na razie a nie kopniaczki :sorry2:
miłego dzionka u nas znowu upał a ja mam go dosyć :dry:
golanda mnie nie boli, ale mam w pracy koleżankę 2 tygodnie jest do przodu i tak ją właśnie boli jak przy okresie więc myślę, że to normalne, ale niech ktoś jeszcze się wypowie.

Witam porannie , ja tez niekiedy mam takie bole , ktore za chwile mija ja , przy pierwszej ciazy tez tak mialam wiec juz nie panikuje , u nas pogoda codna wiec znowu jede na basenik trzeba kozystac poki mozna . Zycze wam udanego dnia , jak to milo znow byc z wami.

reklama
Cześć.

wiesz wszystko pieknie i cudnie ale jednak z "ale"nie zaleca się długiej kąpieli we wannie :sorry:w sumie głownie to prysznic powinien ciężarnie służyć:sorry:a jak już wanna to tak nie za długo bo nie tylko że ciepła woda itp.ale także i tam szybciej o infekcje:sorry:
Ja to wszystko wiem. ;-)
Po za tym godziny w w tej wannie nie siedziałam ;-) Raptem 30 min. Woda za gorąca też nie było, bo nie lubię. Brzuchol nie mieścił się pod wodą, więc maleństwu nie było za gorąco. :-D Myślę, że jedna taka kąpiel raz w miesiącu mi nie zaszkodzi.

macy serdeczne gratulacje.:-D

Do góry