reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam w piękny poranek :-)
Takie chwilowe bóle ja również notuje, nie trwają pól godziny ale czasem jakby jakiś świderek ukuł, traktuje to normalnie. W naszym organizmie zachodzi wiele zmian, myślę, że te wszystkie odczucia są zupełnie naturalne.
Mnie dodatkowo od kilku dni na parę minutek twardnieje brzuch, staram się nie panikować ale muszę czym prędzej ten magnez kupić. Ostatnią ciążę na koncówce przechodziłam z fenoterolem i tym kompleksem plus czyli cos tam na serce i relanium koniecznie chcę tego uniknąć teraz.
Trzeba nam spokoju, bez nerwów, wysiłek umiarkowany i wszystko będzie dobrze. ;-)

reklama
Witajcie mamuśki:tak:
Ja dzisiaj w nocy poczulam cos dziwnego jakby mi w brzuchu cos latało..i nie wiem czy mi sie to snilo czy to naprawde bylo..jak sie zlapalam to czulam ze sie trzesie az:-DMoze sie zaczyna a moze to tylko sen. Pozniej spac nie moglam bo sie zastanawialam jak to bedzie jak dzieci nam spac nie beda dawac i calee nasze zycie sie zmieni..
A dzisiaj sobie jedziemy nad wode bo pogoda sie zrobila, wiec moze sie wkoncu opale bo znowu zbladlam:-)A wczoraj wieczorem znowu czulam jakas zgage jak zasypialam ale dzisiaj juz nic:-)

Witam :tak: mnie też coś tam raz na jakiś czas pobolewa pisałam o tym w wątku Dolegliwości ciążowe można sobie poczytać jak i co ... ;-)

Witajcie laski;-)znowu upał, uff...
U mnie ciche dni ciąg dalszy.... fajny rodzinny weekeend:baffled::wściekła/y:

a na dodatek wieczorem internet cos mi szwankował, wyskakiwała mi jakaś "łączność ograniczona" i nie można było połączyć się z żadną stroną. Jak dziś tak będzie, to komputer chyba przez okno wyleci, wrr... :baffled:
Uwaga, schylić głowy, latające komputery na horyzoncie:-D

wiesz wszystko pieknie i cudnie ale jednak z "ale"nie zaleca się długiej kąpieli we wannie :sorry:w sumie głownie to prysznic powinien ciężarnie służyć:sorry:a jak już wanna to tak nie za długo bo nie tylko że ciepła woda itp.ale także i tam szybciej o infekcje:sorry:

Patrysiu, nie do końca się z tobą zgodzę , ponieważ nie wskazane są kąpiele w gorącej wodzie, a woda normalna - ciepła, albo letnia nie zaszkodzi.:tak:
Ja wyleguje się w wannie od początku ciąży:tak:
a infekcje, hm...:confused: no wkońcu kompiemy się w czystej wannie i czystej wodzie.
W wodzie z kranu też może i są jakieś bakterie, ale też nie przesadzajmy, powietrze też jest zanieczyszczone.

Dziś mi się śniło, że jechałam pociągiem i na trasie z Krakowa do Katowic maszynista zasłabł, a mój mąż jak to zauważył, to sam zajął jego miejsce, a ja dzwoniłam do dyspozytorni żeby dowiedzieć się jak zatrzymać pociąg, bo były w nim małe dzieci i kobiety w ciąży. A potem okazało się, że maszynista był narąbany. A my chodziliśmy gdzieś po dworcu w Trzebini. Pociąg niał tylko jeden wagon.:rofl2:

Miłej niedzieli kobitki:tak::-D

Co do kapieli wannie to ja tez sie kapie od poczatku i nic mi nie jest zreszta w 1 ciazy tez sie kapalam i Nicola zdrowa nalezy tylko nie przesadzac i nie napuszczac za garacej wody.

Dziękuje Kobitki za odpowiedzi, tez mysle ze to normalne takie bole. W sumie wszedzie pisza ze w II trymestrze sa mozliwe bole przez zwiekszanie sie dzidzi i rozszerzanie wszystkiego w srodku, wiec pewnie to to.Milej niedzielki dla Was wszystkich!

reklama
Witam wszystkie grubaski :-D i chudzinki
My sie dzis tez wybieramy do parku połazić a później polenić na trawce ;-)
Jakaś ciężką noc miałam dziś żadna pozycja mi nie pasowała żeby zasnąć i w końcu zmęczona jakoś padłam...:rofl2: i też korzystałam z uroków wanny ...
Buziaki dla was i miłego dzionka :-):-):-)

Do góry