reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja teraz do gina chodze co 3 tygodnie,wczesniej co dwa bo mialam ciaze zagrozona.
Płec powiedział mi gin w 12 tyg,sama byłam w szoku ale powiedział ze pod kazdym kontem widzi chłopca:-Ddał 99% pewnosci i mysle ze nigdy nie ma 100%.
Co do szkoły rodzenia to ja nie chodzilam bo nie widzialam takiej potrzeby i swietnie sobie dawałam rade.Teraz tez sie nie wybieram,wole te pieniadze przeznaczyc na cos innego.

SYLWIA100 w takim razie bedziemy sie chyba widziały:-)ale patrzac na twoje zdjecie na suwaczku to cie skądś kojarzysz.Moze my juz sie widziałysmy?

z tego co się orietnuje to szkoły rodzenie są chyba w ramach NFZ czy sie myle?

Moja kolezanka z pracy biegala czasem do kibelka do 4 miesiaca:sorry:

ja juz jestem w 4:baffled: i myslalam ze juz starczy moich cierpien..ale ostatnio monia pisala ze lekarz jej powiedzial ze przy blizniakach w drugim trymestrze dopiero moze sie zaczac:szok: ale ja mam cicha nadzieje ze to juz powoli odchodzi. i tak jest duzo lepiej niz wczesniej.

kruszynka0988 - ja juz od prawie tygodnia mam wrazenie ze czuje ruchy maluszka:) tylko nie jestem pewna czy to napewno to... tak jakby mi sie w zoladku przelewalo ale odczuwam to zdecydowanie nizej niz znajduje sie zoladek...

anulka!!! - w naszym przypadku to juz chyba ostatnie wycieczki do toalety ;) przewaznie teraz dolegliwosci ciazowe typu mdlosci czy nudnosci powinny sie konczyc... chociaz mam znajoma ktora wymiotowala do 7 miesiaca;/ nameczyla sie biedaczka... u mnie juz nie jest tak tragicznie jak na poczatku (jak zaczynalam wymiotowac to konczylam po tygodniu;P) ale nadal zdarza mi sie od razu po przebudzeniu biec do toalety... Teraz np od 3 dni znow troszke gorzej sie czuje...

co do mdłości to w 1 ciązy wymiotowałam do końca i nawet przy porodzie co skurcz to pawik :baffled:

a teraz to 1 raz wczoraj co zwymiotowałam jedzonkiem po umyciu zębów w południe:baffled:

WITAM:-)

Witam nowe mamusie i GRATULACJE:-)
AGATKA gratuluje córeczki:-)

A moja dzidzia od wczoraj mocniej puka do mamusi:-D

co do mdłości to w 1 ciązy wymiotowałam do końca i nawet przy porodzie co skurcz to pawik :baffled:

a teraz to 1 raz wczoraj co zwymiotowałam jedzonkiem po umyciu zębów w południe:baffled:

To tak jak moja. Opowiadala mi, ze wymiotowala cala ciaze jak mnie nosila i jeszcze przed samym porodem poszla zwymiotowac, nastepnie przeszla na sale i urodzila:tak:

Jesli chozi o mycie zebow, to miedzy innymi dlatego ograniczylam ich mycie i w dzien nie myje, bo nie jestem w stanie. Mimo, ze nie wymiotowalam w ogole. Niestety mialam i mam ciagle mdlosci, a pasta do zebow to moje przeklenstwo. Okazuje sie, ze nawet ta dla dzieci:no:

nie straszcie mnie juz myslalam ze mam nudnosci juz za soba a to sie okazuje ze moze dopiero wszystko przede mna :errr:

no ale badzmy dobrej mysli... czego sie nie robi dla naszych maluszkow :)

WITAM:-)

Witam nowe mamusie i GRATULACJE:-)
AGATKA gratuluje córeczki:-)

A moja dzidzia od wczoraj mocniej puka do mamusi:-D

ale masz super!!! a ja dalej nic nie czuje:-:)-:)-( kurde zaczynam sie martwić.

Agagucha ja tez ciagle wymitouję coprawda nie codzienie juz ale raz na kilka dni mi sie zdarzy...dzis byl ten szczęsliwy dzień;-)

reklama
anulka!!! - w naszym przypadku to juz chyba ostatnie wycieczki do toalety ;) przewaznie teraz dolegliwosci ciazowe typu mdlosci czy nudnosci powinny sie konczyc... chociaz mam znajoma ktora wymiotowala do 7 miesiaca;/ nameczyla sie biedaczka... u mnie juz nie jest tak tragicznie jak na poczatku (jak zaczynalam wymiotowac to konczylam po tygodniu;P) ale nadal zdarza mi sie od razu po przebudzeniu biec do toalety... Teraz np od 3 dni znow troszke gorzej sie czuje...

no mam nadzieje:-) w sumie juz ok tyg nie musialam puszczac pawika, wiec ten raz jakos przezyje! chociaz od razu jakos dziwnie mi sie zrobilo i we lbie mi sie kreci.zjadlam zdrowy obiadek teraz to moze bedzie mi lepiej.
no a najgorsze jest mycie zabkow..od razu mnie rzuca jak nie wiem i mam ochote szybko skonczyc.

Do góry