reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja wlasnie skacze z radosci, bo wspanialy Pan Kurier przyniosl mi paczke od mojej mamy:tak::rofl2::tak::rofl2: I to w czasie przerwy obiadowej, kiedy to prawie wszystko tutaj jest zamkniete!:-)
Wreszcie mam moje kosmetyki i poznikaja mi te koszmarki:wściekła/y: z twarzy:-) i wreszcie zero, ale to zero jakiegokolwiek zapachu. Wszystko bez zapachu :tak:

reklama
A ja wlasnie skacze z radosci, bo wspanialy Pan Kurier przyniosl mi paczke od mojej mamy:tak::rofl2::tak::rofl2: I to w czasie przerwy obiadowej, kiedy to prawie wszystko tutaj jest zamkniete!:-)
Wreszcie mam moje kosmetyki i poznikaja mi te koszmarki:wściekła/y: z twarzy:-) i wreszcie zero, ale to zero jakiegokolwiek zapachu. Wszystko bez zapachu :tak:
Aco to za kosmetyki ? mi wyskakują pryszcze na szyi i dekolcie

Nie mam ochoty się spierać o nazwy. Chyba za bardzo emocjonalnie podchodzisz do sprawy. Mi nie przeszkadza to, że ktoś mnie nazywa tak czy inaczej. Wiem, co w życiu chcę robić, jaki mam cel, dlaczego zostałam w domu i kto jest dla mnie najważniejszy. Zajmuję się dzieckiem i domem ( i jak Patrysia słusznie zauważyła mężem;-)). Jest mi naprawdę bez różnicy, czy komuś jest z tym źle czy nie. Zostałam świadomie z dzieckiem w domu, bo uznaliśmy z mężem, że tak będzie najlepiej dla niego. A jeśli w naszym kraju każdego trzeba zaszufladkować i nadać mu nazwę (i najlepiej odpowiedni kod), dla mnie już to bez znaczenia. I tylko tyle.

Może emocjonalnie podchodzę, no chyba mi wolno?? Jak Ci to nie przeszkadza, jak Cię ktoś nazywa to ok, ja nie mam nic do tego i jest mi zupełnie obojętne. Tak samo jak jak jest mi obojętne to, czy to lubisz czy nie. Po prostu poprosiłam o nienazywanie innych Dziewczyn kurami domowymi.

A ja zgadzam się z Macy. Czy to jest powołanie, czy świadomy wybór? Zwał, jak zwał. Najważniejsze, że ja będe czuła się spełniona i będe zadowolona ze swojej decyzji. A to moje nastawienie do tego będzie najważniejsze, a nie opinia i nazewnictwo innych.

Oczywiście Andziu, ale jak wspomniałam wyżej, wiele Dziewczyn czuje się urażonych sformułowaniem kura domowa i tylko o to mi chodziło.

A co do zadowolenia i spełnienia to każdy jest panem swojego losu i chyba wie, co ma robić, żeby to zadowolenie w życiu mieć. Ja jestem zwolenniczką świadomych wyborów, każdych wyborów, bez oceniania ich i różnicowania, które są lepsze czy gorsze. Bo na każdy zawód można wymyślić deprecjonujące go określenie, ale moim zdaniem każdemu zajęciu należy się szacunek. Jeśli określenie "kura domowa" Was nie obraża to używajcie go w stosunku do siebie i ok.

Ogólnie kobiety zajmujące się domem są spychane na margines i uważane za gorsze od tych pracujących, takie jest przekonanie w społeczeństwie, często określa się je jako osoby, które "nic nie robią" albo "żerują na mężu" i my, jako kobiety powinnyśmy to zmieniać, choćby przez nie używanie takich pejoratywnych określeń.

Jakiego mam dzisiaj lenia. Spać mi sie chce strasznie, a to pewnie dlatego ze dzisiaj 7 jak nie 8 razy wstawalam siusiu..straszne to jest:baffled: i cos mnie dzisiaj jakby brzuszek pobolewa.ale nie jest tak zle wiec nie panikuje.W przyszlym tyg ide do lekarza po zwolnienie, bo mialam isc od sierpnia a tu miejsc do doktora nie ma ale mam nadzieje ze mnie gdzies wcisnie..

Anulka mnie tez brzuszek pobolewa troszke i do lazienki wsatje w nocy ale zak ze 3 razy, czasami czesciej i wczoraj juz mi brzuszek sie pokazal i do dzisiaj jescze nie zniknal wiec to juz chyba maluszki miejsce sobie zrobily :tak: Nie panikuj bo napewno nie ma powodu, rozciagamy sie podwojnie wiec troszke bedzie pobolewac, a ja widze sie z polozna dopiero 5.08 a nastepne USG az 4.09:szok:
ale z powodu tego jednego lozyska wynbiore sie wczesniej prywatnie.

Aco to za kosmetyki ? mi wyskakują pryszcze na szyi i dekolcie

Ja zawsze uzywalam kosmetykow AA. Wedlug mnie jedne z najlepszych i zawsze przy jakichs problemach typu wysuszenie, alergia (bo koszmarki mam teraz:wściekła/y:) bardzo mi pomagaly i ratowaly cere. Tym razem seria HELP zero zapachu.
Ja wszystkie swoje kremy, maseczki etc. oddalam kolezance:-)

aż żałuję, że zaczęłam wątek z macierzyńskim :zawstydzona/y: przestańcie już temat zamknięty ja bym też mogła jeszcze trzymać się swojego zdania, ale po co się nakręcamy nawzajem:sorry: każdy jest panem swojego losu i robi co chce KONIEC KROPKA :nerd:

idę kończyć obiadek pa pa

Nadineczko, a co Ty masz taką dyskusjofobię, zawsze protestujesz, jak się poglądami wymieniamy? To chyba normalne, że każda z nas ma inne zdanie i nie będziemy tu tylko klepać się po pleckach, jak to słodko i milusio...

Kupiłam dziś ten stanik, jest suuper!!! i jeszcze mi się w nim trochę zmieści bo jest taki troszkę sportowy z mikrofibry i się rozciąga. są przeceny w intimissini zapłaciłam jakieś 40zł.

i idąc za ciosem mam też nową sexi piżamkę którą pomieści w przyszłości nawet pięcioraczki także mój P się dzisiaj ucieszy:-D

Ja też kupiłam stanik, taki:

Bielizna, bielizna damska i męska - e-Lady.pl - sklep internetowy, bielizna

Witam po dłuzszej przewie:-)ja normalnie ostatnio mam problemy z netem,dzis dzwonili do nas z neostrady i mozliwe ze dzis jakis pan do nas zawita chociaz chodzi bez zastrzezen( tylko zeby nie przechwalic)mam nadzieje ze juz bedzie ok.
Moj brzuszek zrobil sie dzisiaj jakis twardy chyba musze troche poleżeć i odpoczac:-(mam nadzieje ze przejdzie.

Ja zawsze uzywalam kosmetykow AA. Wedlug mnie jedne z najlepszych i zawsze przy jakichs problemach typu wysuszenie, alergia (bo koszmarki mam teraz:wściekła/y:) bardzo mi pomagaly i ratowaly cere. Tym razem seria HELP zero zapachu.
Ja wszystkie swoje kremy, maseczki etc. oddalam kolezance:-)
Miałam kilka rzeczy z tej serii i super się sprawdziły, zwłaszcza żel intymny, mam skórę wrażliwą, a ta seria jest bez tych drażniących składników.

reklama
Witam po dłuzszej przewie:-)ja normalnie ostatnio mam problemy z netem,dzis dzwonili do nas z neostrady i mozliwe ze dzis jakis pan do nas zawita chociaz chodzi bez zastrzezen( tylko zeby nie przechwalic)mam nadzieje ze juz bedzie ok.
Moj brzuszek zrobil sie dzisiaj jakis twardy chyba musze troche poleżeć i odpoczac:-(mam nadzieje ze przejdzie.

mi na twardnienie pomaga jak sie poloze na pare minutek z nogami uniesionymi troszke wyzej zazwyczaj opieram je osciane i po paru minutkach przechodzi, i ogolnnie poprawia krazenie:tak:

Do góry