reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja juz kupilam komplecik:zawstydzona/y: Obiecalam sobie ze nie bede, przynajmniej do pierwszego usg ale jak zobaczylam...:-)

obiecanki-cacanki:-D
ale jak tu sie nie skusić jak wokół tyle cudeniek dla maluszków:laugh2:
Ja musze wszystko kupywać wszystko od zera, bo jestem jak to sie nazywa " pierworódką" a większość koleżanek ma już odchowane z pieluch swoje pociechy

Ostatnia edycja:
reklama
A mój smyk bawi się we wanience :-)

NIKKI hmm ja ogólnie rajstopki śpioszki body no i pewnie jakąś bluzeczke spodnie też kupie ale ogólnie mam po synku no a jak dziewuszka(może się wkoncu dowiem w poniedziałek)to właśnie do tej kumpeli co jade to po jej córeczce chce odkupić ciuszki i zobacze co tam ma i wtedy te ż poctawy dokupie:tak:a jutro hmm może właśnie jakieś uniwersalne śpioszki rajstopki bo wątpie że uda mi się wyjść bez ciuszka dla maluszka:-D

ciekawe czy moja Iskierka urodzi się jeszcze w styczniu czy przeczeka i pojawi się w lutym? :-D:-D

Ja mam mocne postanowienie :tak:od dziś codziennie będę piła kefir albo maślankę:tak:

dokładnie nad tym samym cały czas się zastanawiam :happy: termin mam wyznaczony na 29.01 (dzień urodzin mojej Mamy) :happy:
jeśli natomiast Maleństwo przeczeka np. 5 dni to 02.02 są urodziny mojej Sister - więc też byłoby nieźle :happy:

a o co chodzi z tym kefirem i maślanką? czy jest coś o czym nie wiem? :happy:

Witam wszystkie mamy :-)
Postanowiłam do Was dołączyć, mimo, iż jestem od was dużo starsza i mam bagaż dość nietypowych doświadczeń.
Mam syna 16 letniego, który jest niepełnosprawny - to efekt porodu i dużo by opowiadać.
Ciężko mi nagle przestawić się na myślenie, że Pan Bóg wystawia mnie na drugą próbę bycia mamą. Czuję sięświetnie, jestem w 13 tygodniu.
Czasem czuję się jakbym była w ciązy pierwszy raz - 16 lat temu były inne opcje i moja mózgownica inna :-)
Chętnie czasem z wami porozmawiam, może się dowiem czegoś " na czasie" lub też podzielę sięswoim doświaczeniem

pozdrawiam was serdecznie :-)

No, no, dużo starsza:-) A mój syn ma 18 lat i co Ty na to?
Fakt, że urodziłam go zdając maturę, więc byłam bardzo młodziutka. Ale nie żałuję, choć też mi było bardzo ciężko. No i troszkę inne czasy.

Pozdrawiam i gratuluję maluszka.

dokładnie nad tym samym cały czas się zastanawiam :happy: termin mam wyznaczony na 29.01 (dzień urodzin mojej Mamy) :happy:
jeśli natomiast Maleństwo przeczeka np. 5 dni to 02.02 są urodziny mojej Sister - więc też byłoby nieźle :happy:

a o co chodzi z tym kefirem i maślanką? czy jest coś o czym nie wiem? :happy:

hehhee widzę że mamy podobnie :-Dja mam termin na 31 stycznia (urodziny mojej mamy i mojego taty). Jeśli maleństwo poczeka 6 dni i urodzi się 5 lutego, to w urodziny mojego brata. Jeśli 7dni, 6 lutego, to w urodziny mojego kuzyna :-Da jeśli 9 dni, 8 lutego, to w urodziny mojej chrzestnej:-D:-D:-D:-DW każdym razie, zapowiada się kolejny wodnik w rodzinie:-D:-D:-D

kefir/maślanka = chodzi mi o wapń :tak:ostatnio nie pijam mleka i zupełnie nie jem jogurtów, więc muszę jakoś się domineralizować:-D

Evi_g, kaja - jak wasze dzieci zareagowały na wieść o rodzeństwie? :)

Ja musze wszystko kupywać wszystko od zera, bo jestem jak to sie nazywa " pierworódką" a większość koleżanek ma już odchowane z pieluch swoje pociechy

Witaj w klubie ja tez musze wszystko od zera;-) Ale raczej problemu z tym nie bede miala, tylko duuuzo pieniazkow potrzebuje :-D

Zapowiadaliśmy synowi, że planujemy dzidzię, ale nie chciał o tym słyszeć.
Parę razy go "straszyliśmy", że to już, więc jak w końcu naprawdę było już, to popatrzył się na nas i powiedział "aha, akurat". Ale gdy utwierdziliśmy go w przekonaniu, że to fakt, na pół godziny zaszył się w swoim pokoju, po czym przyszedł i powiedział, że teraz muszę się dobrze odżywiać i uważać na siebie. Rozczulił mnie, dobre dziecko. A teraz bardzo się przejmuje i chce brata:-)

Ja juz kupilam komplecik:zawstydzona/y: Obiecalam sobie ze nie bede, przynajmniej do pierwszego usg ale jak zobaczylam...:-)

Doskonale Cie rozumiem, niektóre ciuszki to sama słodycz!

u nas były 2 burze!! jedna za drugą.. lało jak z cebra.. ale przynajmniej teraz jest czym oddychać wreszcie!!

Ehhh dziewczynki to niesprawiedliwe:D niektore z was już czekają na 5 okienko na suwaczku, a ja cały czas w 3 :-Dciekawe czy moja Iskierka urodzi się jeszcze w styczniu czy przeczeka i pojawi się w lutym? :-D:-D

Ja mam mocne postanowienie :tak:od dziś codziennie będę piła kefir albo maślankę:tak:

patrysia86 - oj zazdroszczę!! ja czekam aż moja koleżanka z LO się ogarnie ze swoim tygodniowym synkiem i zacznie gości przyjmować :tak::tak:

kacha_wawa - mnie też głowa zaczęła boleć przez te cyrki z ciśnieniem :-:)-(raz burza, raz upał... no i efekty już czuje...:-:)-(

spokojnego wieczorku wszystkim:tak:

Ivi, mnie też przez te zmiany pogody głowa boli, wczoraj nie wytrzymałam i wzięłam paracetamol...:-( A 5 okienka się doczekasz, mi tak szybko mijają te kolejne tygodnie..;-)

Powoli sobie skompletujesz, jeszcze prawie pół roku do naszych porodów, także masz czas.:tak::tak:

A mój smyk bawi się we wanience :-)

NIKKI hmm ja ogólnie rajstopki śpioszki body no i pewnie jakąś bluzeczke spodnie też kupie ale ogólnie mam po synku no a jak dziewuszka(może się wkoncu dowiem w poniedziałek)to właśnie do tej kumpeli co jade to po jej córeczce chce odkupić ciuszki i zobacze co tam ma i wtedy te ż poctawy dokupie:tak:a jutro hmm może właśnie jakieś uniwersalne śpioszki rajstopki bo wątpie że uda mi się wyjść bez ciuszka dla maluszka:-D

Ja jakieś ciuszki na pewno dokupię, ale np. beciki mam 3, ręczniczków z kapturkiem też kilka, 3 zmiany pościeli do łóżeczka itd. Także ciuszki jak najbardziej, chociaż nie za wiele;-) a inne rzeczy to muszę jeszcze posprawdzać.:tak:
Miłych zakupów, Patrysiu!!

hehhee widzę że mamy podobnie :-Dja mam termin na 31 stycznia (urodziny mojej mamy i mojego taty). Jeśli maleństwo poczeka 6 dni i urodzi się 5 lutego, to w urodziny mojego brata. Jeśli 7dni, 6 lutego, to w urodziny mojego kuzyna :-Da jeśli 9 dni, 8 lutego, to w urodziny mojej chrzestnej:-D:-D:-D:-DW każdym razie, zapowiada się kolejny wodnik w rodzinie:-D:-D:-D

kefir/maślanka = chodzi mi o wapń :tak:ostatnio nie pijam mleka i zupełnie nie jem jogurtów, więc muszę jakoś się domineralizować:-D

A ja z kolei wystrzegam się mleka i jogurtów tych słodkich. Mleka nigdy nie piłam ,juz jako dziecko nie tolerowałam, jedyny wyjatek to w kawusi:tak:. Kości mam zdrowe, zęby mam zdrowe, więc nie wiem czy to mleko to takie potrzebne:sorry:, jak już to maślanka lub kefir. A teraz się wystrzegam bo alergolog mojego syna mi to zaleciła, bo miał silną skazę, więc to dzidzi zapewne też bedzie miało:zawstydzona/y:. Podobno organizm człowieka nie trawi mleka krowiego, tego przed przedworzeniem:baffled:

reklama
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za miłe przywitanie :-)
Evi_G w sumie podobna ta nasza różnica wieku pomiędzy pierwszym a drugim. Mój syn długo zachowywał się jakby do niego nie docierało. Raczej nie chciał o tym rozmawiać, choć już rozumie i jest świadomy zmian w domu. Dotąd wszystko kręciło się wokół niego (nie chodzi samodzielnie) a teraz będzie starszym bratem.
Coraz częściej jednak zapewnia o swojej pomocy oraz stara się bardzo wiele rzeczy zrobić sam, mimo iż wcześniej mu pomagałam. Dzielny jest :-)

U nas pada od 2 godzin :-(

Co do mleka labamba ma rację - poczytajcie "Mleko - cichy moredrca" lub wiele innych na neci publikacji czy książek. Wapn możesz pozyskać z wielu innych produktów. A propo... krowa mleka nie pije a je daje .... tradycyjnie jedząc trawkę. Tradycyjnie - nie mówię o krowach unijnych na tabletkach. Jedzcie zielone :)

Ostatnia edycja:
Do góry