reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

mój ginekolog zapisał mi ze jak skończe 12 tc to mam brać witaminki feminatal i tam także jest kwas foliowy co jak bierzesz witaminy (a już powinnaś brac bo teraz więcej jest potrzebne dziecku i tobie)to już kwasu nie powinnaś brać bo już jest w witaminkach:tak:

Mi ginka kazała kwas folioy odstawić po 3 miesiącu i przejśc na feminatal 400 właśnie, jak patrysia 86. Tam jest wszystko już w tych witaminach.

A co do ginekologów, to chciałabym żeby moja chociaż raz przyszła na godzinę, ale ona zawsze z poślizgiem, ale za to jest do rany przyłóż i się wogóle nie spieszy podczas wizyty - nie nadgania czasu na szczęście!

reklama
no to mi nic moja ginka nie powiedziała na temat witaminek, z nią wogule jest ciężko,mało co mowi i o wszystko muszę się wypytywać. Już więcej dowiem się od położnej niżod niej...no ale teraz idziena urlop więc zapisałam się do innego lekarza możecoś mądregomi powie:-D ja wiem że to dla nich chleb powszedni alemogliby czasem wziąść pod uwagę że jak kobieta pierwsza raz jest w ciąży to nie wie wielu rzeczy i wszystkim sie martwi;-)

no to mi nic moja ginka nie powiedziała na temat witaminek, z nią wogule jest ciężko,mało co mowi i o wszystko muszę się wypytywać. Już więcej dowiem się od położnej niżod niej...no ale teraz idziena urlop więc zapisałam się do innego lekarza możecoś mądregomi powie:-D ja wiem że to dla nich chleb powszedni alemogliby czasem wziąść pod uwagę że jak kobieta pierwsza raz jest w ciąży to nie wie wielu rzeczy i wszystkim sie martwi;-)

no nie dziwie ci się dlatego powinien dobry ginekolog przeprowadzić ci całą ciąże:tak:no a o te witaminki aż dziwne z e nie powiedziała bo to ważne w czasie ciąży niestety dużo więcej jest nam potrzebne witamin aby dzidzia się zdrowo rozwijała no i takze my potrzebujemy więcej witamin bo dzidziuś dużo z nas pobiera wszystkiego:sorry2:

no nie dziwie ci się dlatego powinien dobry ginekolog przeprowadzić ci całą ciąże:tak:no a o te witaminki aż dziwne z e nie powiedziała bo to ważne w czasie ciąży niestety dużo więcej jest nam potrzebne witamin aby dzidzia się zdrowo rozwijała no i takze my potrzebujemy więcej witamin bo dzidziuś dużo z nas pobiera wszystkiego:sorry2:

no ale tak to jest w państwowej służbie zdrowia;) no ale ja pomyślałam za nią i zrobiłam sobie całą morfologię i we wt na wziytę pójdę z tymi winikami.Może tennowy gin da mi jakieś witaminki. Ona mi nie dała jak robiłamostatnio badania boniby miałam wyniki w pożądku no alemogła cośpowiedzieć żeby po 3mieś powtórzyćbadania i zobaczyć czy czegoś mi tzn.nam:-D nie brakuje.

ja też mam ten sam problem se swoją, wszystko trzeba wyciągać od niej. Ja wiem, że dla lekarzy ciąża to może normalka, ale ja jestem w swojej pierwszej ciąży, więc mam prawo wszystkiego nie wiedzieć, a oni powinni dokładnie objaśnić

ja też mam ten sam problem se swoją, wszystko trzeba wyciągać od niej. Ja wiem, że dla lekarzy ciąża to może normalka, ale ja jestem w swojej pierwszej ciąży, więc mam prawo wszystkiego nie wiedzieć, a oni powinni dokładnie objaśnić

zgadzam się że powinni a u mnie z reguły kończy się to tak że ginka się krzywi i mnie zbywa.tak było jak zapytałam o opryszkę jak mi się pojawiła na początku ciąży, o badania genetyczne (nawet na test PAPPA nie chciała mi dać skierowania), o naczyniaki które wystąpiły u mojego taty. za każdym razem słyszę odpowiedź że nic na to nie poradzimy i zero wyjasnienia. no tak już mnie to irytuje że szok:wściekła/y:

powiedzcie mi czy nadal bierzecie kwas foliowy?bo ja niby miałam brać przez pierwsze 3 mieśi nie wiem czy odstawić teraz czy nie?
ja biorę nadal kwas foliowy bez witamin

ostatnio się pytałam czy brać już witaminki ale że mam wyniki wzorowe to jeszcze półtora tygodnia będę na "kwasie" ;-) a potem zobaczymy wiec ja słucham zaleceń i grzecznie przyjmuje co muszę :-):-D;-)

reklama
Do góry